Syn muzikanta Karla Vágnera

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rostliny našich rybníků 4.ročník
Advertisements

LOSOSOVITÉ RYBY Lososovité druhy ryb jsou významnými druhy pro sportovní rybolov. Lipan společně s pstruhem obecným patří mezi původní druhy. Koncem 19.století.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Vybrané druhy ryb pro mimopstruhové revíry
Vydra říční ve střední Evropě
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
OSTATNÍ DRUHY RYB v mimopstruhových vodách
Vodopády Iguazú. Duha je snad i když je zataženo….
Tropický deštný les.
Projekt introdukce orlů skalních v Beskyd e ch Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód:
Anakonda Velká.
Vítejte sportovní fanoušci Předvedu Vám desatero pravého sportovního fanouška. Snažil jsem se, aby tato pravidla byla využitelná nejen pro fotbal či hokej.
RAK ŘÍČNÍ astacura ZPRACOVAL: PAVEL SEDLÁK.
62.1 Rovnováha v přírodě, potravní řetězec
Hvězdice Štěpán Tichý.
Amazonie.
NEJJEDOVATĚJŠÍ ŽIVOČICHOVÉ
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Iveta Ráčková a Míša Boháčová
LEVHART SKVRNITÝ.
Po stopách ohrožených zvířat
PTAKOPYSK PODIVNÝ.
Rekordy rejnoků Autorky: Simona Rýdlová, Aneta Vrzáčková 7. B.
Plazi Vypracoval: Osička Jan.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:
ANTARKTIDA.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Tučňák císařský Vypracoval: Petr Skrutek
Živočichové rybníka KROUŽKOVCI.
Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.
RYBY 2 Ryby 2.
Asi to neznamená žít na vysoké noze.
Sloni.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Metoda 1:Tabulka - Podrobné řešení
Pavouci a Štíři.
Anakondy.
Živočichové kolem rybníku
Amazonský prales Filip Tarant Můj web
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
Rybolov Petra Suchá. Rybolov Aneb od udice na talíř Rybaření Druhy ryb Jak se stát rybářem Jak se stát rybářem Kapr obecný.
Království ledu test k filmu. Antarktida svou velikostí odpovídá rozloze a) Austrálie. b) USA. c) Saudské Arábie. 1.
Bezostní Clupeiformes. Bezostní Obecně jsou primitivní kostnaté ryby, mezi které patří některé hospodářsky velmi významné druhy ryb, jako jsou sledi,
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Základní informace o tygrovi tygr žil původně na rozsáhlém území mezi Bajkalem a pobřežím Tichého oceánu, v současnosti žije takřka výhradně na omezeném.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Rybolov Petra Suchá.
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
Rybolov Aneb od udice na talíř Jirout Jakub.
Živočichové u vody 3. ročník.
VY_32_INOVACE_07M_Zlomek, výpočet více částí z celku - 3
Základní společenstva – vody, mokřady a prameniště
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Dinosauři.
VY_32_INOVACE_Z7. 11 ASIE Autor: Mgr
Kůň Převalského.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Třída : Paryby U/6 žraloků Zástupci: žraloci - rejnoci
VY_32_INOVACE_Z7. 18 Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
VY_32_INOVACE_PŘZOO.04 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Transkript prezentace:

Syn muzikanta Karla Vágnera Excelentní úlovky Jakuba Vágnera Syn muzikanta Karla Vágnera

Vágner: Ryby ani anakondy nezabíjím. A protekční synáček také nejsem:-) Jakub Vágner je poněkud atypický rybář. Plahočí se po světě a chytá jen ty největší, nejtěžší a nejvzácnější kusy. A daří se mu to. Získává tak ne jenom rekordy, fanoušky, ale i mnoho kritiků. Jakub a Arapaima velká Jakub se sedmimetrovou anakondou

Z pohledu otce, muzikanta a kapelníka Karla Vágnera "Když mi oznámil, že končí se školou a chce se stát profesionálním sportovním rybářem, myslel jsem, že mu snad jednu natáhnu,“ vzpomíná dnes Karel Vágner. "Přišlo mi to nepochopitelné, protože jsem věděl, že má talent. Vždyť ve třetím ročníku hrál Händelovy sonáty, škola mu šla výborně. Jenže odpovědí mi bylo klasické: Ty mě nemůžeš pochopit. Dneska se na to dívám zase trochu jinak. Ve svém oboru ho považuji něco jako Šebrleho v rybaření. Ale zároveň vidím, že je pořád stejný blázen jako dřív. U něho nejde jen o ryby, ale o celkový postoj k životu. Pro Jakuba je podstatný návrat k přírodě, nejšťastnější je, když může spát někde v pralese přikrytý listím. Vybral si dost komplikovaný způsob života. Ještě že má nás, kteří se mu staráme o denní chod a veškerou agendu,“ směje se.

2. světový rekord -ulovil sumce obřích rozměrů 2. světový rekord -ulovil  sumce obřích rozměrů. Jeden z nich měřil 243 cm a vážil 102 kg, ten druhý, kterým překonal světový rekord měl 251 cm a 110 kg

Rekordy Jakuba Vágnera 1. světový rekord Prvním světovým rekordem Vágnera bylo ulovení 147 sumců za 40 hodin lovu ve Španělsku v září 2006. 2. světový rekord Druhým Vágnerovým rekordem je první ulovení legendární ryby Amazonie Arapaimy gigas v roce 2006. 3. světový rekord V dubnu 2007 ulovil Vágner sumce obřích rozměrů. Jeden z nich měřil 243 cm a vážil 102 kg, ten druhý, kterým překonal světový rekord, měl 251 cm a 110 kg. 4. světový rekord V únoru 2008 se Jakubovi podařilo vytvořit čtvrtý unikátní světový rekord. Podařilo se mu ulovit největšího sumce světa – Brachyplatystoma filamentosum o hmotnosti 190 kg. Jedná se zatím o největší sladkovodní rybu, která kdy byla sportovně zdolána pouze pomocí prutu a navijáku. 5. světový rekord Koncem srpna se mu při jeho čtvrté expedici do nitra amazonského pralesa podařilo chytit 130 kg těžkou Arapaimu gigas o délce 2,49 m.

ARAPAIMA VELKÁ Arapaima velká patří mezi největší sladkovodní ryby světa. Dorůstá délky až 6 metrů a vážit může i tunu. Žije ve vodách Amazonky a v jejích přítocích, obývá stojaté vody, jezera, zaplavené oblasti i bažiny. Arapaimy žijí ve vodách chudých na kyslík. Protože ale atmosférický vzduch potřebují, vynořují se k hladině, aby se nadechly. Období sucha přežívají zahrabané v bahně. Arapaimy jsou predátoři, jejich kořistí se stávají hlavně jiné ryby, ale také neopatrní ptáci a další živočichové. Nejraději loví u hladiny. Tato bájná ryba, před níž mají respekt i indiáni, je podle Jakuba Vágnera královnou Amazonie. Je opředená mýty a legendami.

Jakubův 1. světový rekord - 147 sumců za 40 hodin lovu ve Španělsku – září 2006

V následujících a už posledních dvou obrázcích, jsou vloženy hypertextové odkazy na galerii Jakuba Vágnera

Klik do obrazu-galerie Jakuba Vágnera