Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD
Advertisements

VODA 8. třída.
Hydrosféra Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s faktory ohrožujícími hydrosféru. Materiál je plně funkční pouze.
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
zpracovaný v rámci projektu EU
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Andrea Bartoníková
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
Čistička odpadních vod
ČOV (čistírna odpadních vod)
Hydrosféra.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Voda.
Ekologické aspekty vody
Základní vzdělání - 2. stupeň
V.O.D.A.
vypracovala: Vendula skalová
Zásobování pitné vody.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Voda a vzduch = základ života
Hydrosféra Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s faktory ohrožujícími hydrosféru. Materiál je plně funkční pouze.
VODA Kateřina Beranová.
Voda Co o ní víme?.
Voda Kocmichová, Lukášová.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Hydrosféra Filip Bordovský.
Co to vlastně voda je? Je to chemická sloučenina vodíku a kyslíku. Se vzduchem tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Je to chemická sloučenina.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Voda a vzduch.
VODA – DĚLENÍ A ČISTIČKY VODY
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Co je to vlastně voda? Klára Boháčová.
VODA.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Opakování voda, vzduch.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
AnotaceZařazení vody do systému látek AutorMgr. Květuše Horáková Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí a utřídí druhy vod, způsoby čištění vod,
4.1 Voda a vzduch Atmosféra Hydrosféra - vzdušný obal Země
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Hydrosféra Vodní obal země.
RZ RZ v ní životVznikl v ní život Koloběh vodyKoloběh vody „obnovitelná“látka Kolem řekKolem řek vznikaly osady a města Civilizace.
VODA.
Voda a vzduch 1. VODA RZ
Fyzika a chemie společně CZ/FMP/17B/0456 SOUBOR VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ FYZIKA + CHEMIE ZŠ A MŠ KAŠAVA ZŠ A MŠ CEROVÁ.
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Voda VY_32_INOVACE_1A_16 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Voda Mgr. Helena Roubalová
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Víš, proč se naší zemi říká Modrá planeta?
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
VODA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Druhy vod.
VY_52_INOVACE_Hydrosféra-učební text
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
Transkript prezentace:

Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody proto že sem chtěl ukázat na to jak voda koluje: Dále bych rád ukázal nato kolik spotřebujeme vodu za den: A jdeme dál:

Koloběh vody http://www.youtube.com/watch?v=iohKd5FWZOE &feature=endscreen&NR=1

A přesto je nedostatek vody

Pitný režim člověka Dospělý člověk by měl vypít 2 litry za den. Dítě zase 1 litr za den.

hydrosféra Hydrosféra (vodní obal Země) představuje soubor všeho vodstva Země – tj. povrchové vody, podpovrchové vody, vody obsažené v atmosféře a vody v živých organismech. Celkové zásoby vody na Zemi činí asi 1 385 989 600 km³, z toho sladká voda představuje 2,53 %. Ve světovém oceánu je obsaženo asi 96,54 % slané vody a 2,5% sladké vody.

Rozdělení vody .• podle skupenství: o pevné – led, sníh o kapalné – voda o plynné – vodní pára • podle hydrologie a meteorologie: o povrchová o podzemní o ve formě srážek • podle vlastností : o měkká – obsahuje málo minerálních látek o tvrdá – z podzemních pramenů, obsahuje více minerálních látek o mořská voda o destilovaná voda – je zbavena minerálních látek o užitková – používá se v průmyslových závodech a v potravinářství o minerální voda – obsahuje mnoho minerálních látek o pitná voda – je vhodná ke každodennímu použití, je zbavená nečistot, obsahuje vyvážené množství minerálních látek tak, aby neškodily zdraví. o těžká voda – voda vyrobená z těžkých atomů vodíku – deutéria, v přírodě se nachází zcela běžně ve směsi s normální vodou v nízké koncentraci, těžká voda sloužila ke konstrukci prvních atomových reaktorů

Znečíšťování vody nečištění vody je jeden z největších problémů současného světa; výrazně totiž omezuje přístup určité části lidské populace k pitné vodě. Znečištěním vodních toků a nádrží se zhoršuje kvalita vodních ekosystémů i ekosystémů v jejich okolí. Znečištění vody lze v některých případech omezit metodami čištění odpadních vod.

Čištění odpadních vod Pro čištění odpadních vod se používají chemické, fyzikálně- chemické i biologické metody. Fyzikální, chemické a fyzikálně-chemické metody: sedimentace (usazování) - využívá ji lapák štěrku, lapák písku, usazovací nádrž, atd. vzplývání a flotace - například lapák tuků odstřeďování filtrace magnetická separace iontová výměna membránové separační procesy koagulace neutralizace

zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ci%C5%A1t% C4%9Bn%C3%AD_odpadn%C3%ADch_vod http://cs.wikipedia.org/wiki/Pitn%C3%BD_re%C5 %BEim http://www.google.cz/search

To už je bohužel konec