Zákon roku 2013 Tomáš Babáček, Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Czech Invest Investiční pobídky Praha, Prosinec 2013.
Advertisements

Razantní opatření proti daňovým únikům na trhu s pohonnými hmotami
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Seminář ČLFA k Leases ED 10. září 2013 Dopady na poskytovatele leasingu.
1/22 Je INSPIRE pro soukromé firmy příležitostí? Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Zvolen,
Finanční právo Taťána Špírková, 2013.
Trestní odpovědnost právnických osob Zákon č.418/2011 Sb., O trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim (6 částí, 48 paragrafů)
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Judikatura SDEU a její reflexe v českém právním řádu
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Leoš Heger, květen 2011 Reformní kroky MZ ČR. Vývoj příjmů a nákladů systému mld. Kč.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Transakční náklady českých ekonomických subjektů…
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Dodání zboží uvnitř Společenství
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Judikatura SDEU (Nezákonná) správní praxe
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Mezinárodní výměna informací a daňové ráje
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Zdaňovací období Novela DPH 2013
IFA, Česká republika 17. května 2011
Digitální komunikace jako nástroj zvyšování kvality
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
Ruská federace x WTO a OECD
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Předběžné posouzení potenciálu využití finančních nástrojů v OP PIK
Spotřebitelská legislativa EU a nejnovější vývoj
Boj proti daňovým únikům – iniciativy ČR v EU 10. března 2015, IFA Praha
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Občanský sektor. Veřejný prostor Klíčová slova: stát x člověk (občan) – mezi nimi se rozpíná prostor – zahrnuje věci veřejné Klíčová slova: stát x člověk.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Základy koncernového práva MV608K Právo obchodních společností 1.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Auditorské služby Tomáš Lorenc, Petr Svoboda, Martin Totůšek Martin Totůšek.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Korporace – obecná ustanovení zákona Zpracoval Ing. Jan Weiser.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
PŘÍMÉ A NEPŘÍMÉ DANĚ Kristýna Nevolová Lucie Krausová C2A.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Obsah veřejných rozpočtů III
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
zpracovaný v rámci projektu
GDPR Detective Jste připraveni na novou právní úpravu v oblasti ochrany osobních údajů?
Transkript prezentace:

Zákon roku 2013 Tomáš Babáček, Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR

2© 2014 Deloitte Česká republika O Zákonu roku •Letos 5. ročník, zaměřeno na podnikatelské prostředí v ČR. •Anketa podnikatelů, zájmových, podnikatelských a profesních sdružení; organizuje advokátní kancelář Ambruz & Dark Deloitte Legal, ve spolupráci s mediálními partnery. •Cíl: podnítit diskusi o kvalitě právních předpisů a dopadu na podnikatelské prostředí, o úrovni právního prostředí v ČR, konsensus. •Hlavní CSR aktivita ADDL •3 etapy: •Nominace (od ledna 2014 do 24. února 2014) •Hlasování (od 7. března do 9. května 2014) •Výsledky (15. května 2014) Zákon roku 2013

3© 2014 Deloitte Česká republika Partneři Zákona roku 2013 Zákon roku 2013

4© 2014 Deloitte Česká republika Výsledky Zákona roku 2012 Zákon roku 2012% 1.Nástroje ke zlepšení fungování vnitřního trhu Unie (propojení obchodních rejstříků) 25,3 2.Podpora mimosoudních způsobů řešení sporů (zákon o mediaci)24,4 3.Koncepční posílení smluvní volnosti a srozumitelnosti předpisů (rekodifikace)19,7 4.Zvýšení transparentnosti při zadávání veřejných zakázek16,5 5.Odblokování církevního majetku umožňující hospodaření s ním14,1 Zákon roku 2013 Paskvil roku 2012% 1.Přenášení odpovědnosti ze státu na soukromé subjekty (nespolehlivý plátce DPH) 37,4 2.Přijímání klíčových zákonů „za pět minut dvanáct” (prosincový daňový balíček)32,4 3.Stále větší složitost, namísto podpory řádné aplikace předpisů (novela zákona o veřejných zakázkách) 11,5 4.Neadekvátní byrokratická záplata na selhání státního dozoru (povinné rodné listy alkoholu) 10,6 5.Opakované odsouvání účinnosti již jednou přijatých předpisů (úrazové pojištění zaměstnanců) 8,1

5© 2014 Deloitte Česká republika Zákon roku 2013: nominace •Zákon roku Rekodifikace soukromého práva: nové veřejné registry 2. Mezinárodní spolupráce při řešení daňových úniků (dohody o výměně informací v daňových záležitostech) 3. Zásah státu při selhání trhu (regulace telekomunikačních operátorů) 4. Podpora fungování vnitřního trhu EU (řešení spotřebitelských sporů on-line) 5. Vylepšení insolvenčních předpisů •Paskvil roku Špatně a pozdě I: Daňová legislativa (v souvislosti s rekodifikací) 2. Špatně a pozdě II: Daň z nabytí nemovitých věcí 3. Mnoho povyku (bohužel) pro nic: medializovaný boj za zvýšení transparentnosti korporací 4. Paušální represivní regulace (obchod lihem) 5. Nekoncepční a neefektivní legislativní proces (zákon o veřejných zakázkách) Zákon roku 2013  

6© 2014 Deloitte Česká republika Jak se zapojit? •Veškeré informace na •Hlasování na pozvání či zpřístupněno na žádost Zákon roku 2013

Deloitte označuje jednu či více společností Deloitte Touche Tohmatsu Limited, britské privátní společnosti s ručením omezeným zárukou, a jejích členských firem. Každá z těchto firem představuje samostatný a nezávislý právní subjekt. Podrobný popis právní struktury společnosti Deloitte Touche Tohmatsu Limited a jejích členských firem je uveden na adrese © 2014 Deloitte Česká republika