Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální komunikace jako nástroj zvyšování kvality

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální komunikace jako nástroj zvyšování kvality"— Transkript prezentace:

1 Digitální komunikace jako nástroj zvyšování kvality
ve veřejné a státní správě RNDr., Martin Ohlídal, MBA, ICT Consulting, Deloitte Advisory

2 Kvalitu ve státní a veřejné správě lze účinně „pěstovat“ s využitím interních sociálních sítí.
Kvalita je komplexní dynamický jev, který vzniká působením široké škály proměnných svázaných s komunikací, spoluprací a sdílením znalostí. Situace v řadě organizací veřejné a státní správy přímo vybízí ke hledání platformy pro sdílení informací a zkušeností přes hranice organizace. Interní sociální síť je ideálním prostředím pro zlepšení sdílení, pružnější komunikaci a vytváření odborných komunit. V této chvíli zbývá prozíravě definovat potřeby, vazby na ostatní komunikační kanály a způsob jakým by měla být síť implementována.

3 …svázaných s komunikací, spoluprací a sdílením znalostí.
Kvalita je komplexní dynamický jev, který vzniká působením široké škály proměnných… Leadership People Policy & Strategy Partnerships & Resources Processes Results Customer Results Society Key Perform - ance Enablers Innovation and Learning Vedení Lidé Politika & Strategie Partnerství & Zdroje Klíčové procesy Výsledky lidí u zákazníků v komunitě výsledky předpoklady učení a inovace Model excelence EFQM …svázaných s komunikací, spoluprací a sdílením znalostí.

4 Kvalita je komplexní dynamický jev, který vzniká působením široké škály proměnných…
KOMUNIKACE …svázaných s komunikací, spoluprací a sdílením znalostí.

5 Kvalita je komplexní dynamický jev, který vzniká působením široké škály proměnných…
SDÍLENÍ ZNALOSTÍ …svázaných s komunikací, spoluprací a sdílením znalostí.

6 Situace v řadě organizací veřejné a státní správy přímo vybízí ke hledání platformy pro sdílení …
Hierarchické uspořádání úřadů a organizací Velikost některých úřadů Geografická izolovanost řady organizací Omezené možnosti setkávání se s kolegy v oboru X Trvale se zvyšující složitost a specializace …informací a zkušeností přes hranice organizace.

7 Přímá komuni-kace (chat)
Interní sociální síť je ideálním prostředím pro zlepšení sdílení, pružnější komunikaci… Odborné komunity Centrální nástěnky Osobní profily Diskusní kroužky Přímá komuni-kace (chat) Sdílení formou wiki Pracovní skupiny Zjednodušené hledání těch „co vědí“ Snadná výměna aktuálních zkušeností Jednoduché sdílení dobrých rad a osvědčených postupů Spolupráce napříč regiony Komunikace mezi různými profesními skupinami …a vytváření odborných komunit.

8 …a způsob jakým by měla být síť implementována.
V této chvíli zbývá prozíravě definovat potřeby, vazby na ostatní komunikační kanály… Úřad Úředník Tým Komunita …a způsob jakým by měla být síť implementována.

9 Martin Ohlídal Manager | ICT Consulting, Information Management Deloitte Advisory s.r.o.
Nile House, Karolinská 654/2, , Praha 8 – Karlín, Czech Republic Tel/Direct: +420  Fax: +420  Mobile: + 420 725  Deloitte refers to one or more of Deloitte Touche Tohmatsu Limited, a UK private company limited by guarantee, and its network of member firms, each of which is a legally separate and independent entity. Please see for a detailed description of the legal structure of Deloitte Touche Tohmatsu Limited and its member firms. © 2013 Deloitte Czech Republic


Stáhnout ppt "Digitální komunikace jako nástroj zvyšování kvality"

Podobné prezentace


Reklamy Google