Pole u patentu - změny Kód vydavatele patentu C11$v

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ASEP pracovní setkání Praha Brno.
Advertisements

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
Základní struktura, metainformace
Patenty Na co dávat pozor při zápisu
Seminář Inovační potenciál ČR a programy EUREKA a Eurostars Evropský patent – aktuální vývoj ochrany Mgr. Petr Novotný 11. září 2013.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
M11: Duševní a průmyslové vlastnictví a jeho ochrana
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Bibliografická a rešeršní činnost
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
Průmyslově právní informace
Smíšená pracovní skupina Praha,
Ing. Dana Kreizlová patentový a známkový zástupce Od tvorby k využití Název projektu: Rozvoj CTT na UTB ve Zlíně Registrační číslo projektu: CZ.1.05./3.1.00/
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Volně přístupné informační zdroje z oblasti průmyslového vlastnictví MZK- Brno Ing. Z. Čapková, ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO.
Popisové pole Na výkresu se kreslí do pravého dolního rohu, 5 mm od okraje.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Úřad průmyslového vlastnictví a Madridský systém
Patentové právo II JUDr. Pavel Koukal, Ph.D..
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
PATENTY, PATENTOVÉ DATABÁZE, SPOLUPRÁCE S PRŮMYSLEM Synergie, Pavlov Kamil Mareš.
Báze Úřadu průmyslového vlastnictví v Praze Poslední aktualizace: 20. března 2014.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Vkládání záznamů do databáze OBD
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Evidence obyvatel.
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
FIT ČVUT v Praze Právo a informatika Mgr. František Šejnost
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Mezinárodní patentové třídění (MPT, IPC) -Věcný vyhledávací jazyk pro vynálezy (patenty a užitné vzory). -Není závislé na jazyce. -Třídicí tabulky se mění.
Ochrana a ohodnocování duševního vlastnictví
ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ Domů Helpdesk Mail Hledání Mapa stránek 13 Duben, 2008Elektronické podávání Průmyslová práva Zahraniční patentové úřady Formuláře.
Espacenet Martina Machátová Aktualizace: 10. dubna 2014.
Ochrana duševního vlastnictví
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Význam průmyslově právní ochrany pro transfer technologií
Ochrana duševního vlastnictví
Ing. Silvie Ševčíková VŠB-TU Ostrava
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Espacenet Martina Machátová Aktualizace: 14. listopadu 2014.
patentový a známkový zástupce
Patentové informace o nových technických řešeních Miroslav Paclík ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Databáze Espacenet Využití bibliografických údajů u patentových dokumentů  právo přednosti  datum zveřejnění  patentová rodina  rešerše patentovatelnosti.
Novinky v oblasti ochrany průmyslového vlastnictví Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví Praha,
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
PATENTSCOPE -Databáze budovaná Světovou organizací duševního vlastnictví (WIPO): -Zachycuje 37 mil. patentových.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Mezinárodní ochrana duševního vlastnictví
Práva k nehmotným statkům. Evropský patent. Licenční smlouvy. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Jak chránit obchodní značku na trhu EU?
PATENTY ANEB CO DĚLAT, KDYŽ ČLOVĚKA NĚCO NAPADNE….
Ochrana průmyslového vlastnictví
DUŠEVNÍ VLAStNICTVÍ Kateřina Dušáková.
Databáze budovaná Světovou organizací duševního vlastnictví (WIPO):
Databáze budovaná Světovou organizací duševního vlastnictví (WIPO):
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Šedá literatura - patenty
Knihovny.cz Vyhledávání patentových dokumentů
Transkript prezentace:

Pole u patentu - změny Kód vydavatele patentu C11$v Kód vydavatele patentu nebo vzoru se vybírá z rolety Kód nahradí údaje: název vydavatele patentu, místo vydání patentu, kategorie patentu nebo vzoru dle území jeho ochrany. Uvádí se kód patentového úřadu, který osvědčení o udělení patentu nebo o zápisu vzoru vydal, podle číselníku patentových úřadů zveřejněného na www.vyzkum.cz: http://www.vyzkum.cz/UserFiles/file/cpatura.pdf Mail: podpora@isvav.cz

Pole u patentu - změny Nové pole: R84 * Kód vydavatele patentu nebo vzoru (znakový, délka 5) P Zrušená pole R24 * Název vydavatele patentu nebo vzoru (znakový, max. délka 254) P R25 * Místo vydání patentu nebo vzoru (znakový, max. délka 48) P R51 * Stát vydání patentu nebo vzoru (znakový, délka 2) P RX2 * Kategorie patentu nebo vzoru podle území jeho ochrany (znakový, délka 1) P R52 * Datum registrace přihlášky patentu nebo vzoru (znakový, délka 8) P Nevyplňuje se.

Údaje pro druh výsledku P (patent), F (užitný vzor, průmyslový vzor) Jako patent nelze uvádět odrůdu, užitný vzor, průmyslový vzor nebo software i když patentové úřady některých zemí vydávají osvědčení o udělení právní ochrany. Pro potřeby IS VaVaI se tyto výsledky předávají dle příslušného druhu výsledku.

Předávání výsledků druhu „P“-patent Smlouva o patentové spolupráci PCT, umožňuje podat přihlášku na ochranu vynálezu u Mezinárodní unie pro patentovou spolupráci (WIPO) a slouží pro jednotný průzkum pro všechny země, pro které je určená ochrana. V každé zemí musí patentový zástupce požádat o ochranu a patentu je přiděleno číslo patentové ochrany příslušné země (národní patent). EPO – evropský patent je udělen evropským patentovým úřadem a musí proběhnout jeho validace - překlad do jazyka země, ve které je evropský patent chráněn. Číslo evropského patentu zůstává v každé zemí stejné. Vydaná patentová listina obsahuje kód příslušné země, kód „EP“ a číslo, pod kterým byl EP udělen. V zemi se už patentu nepřiděluje zvláštní číslo. V případě, že vydavatelem patentu je EPO nebo jiný regionální patentový úřad (ARIPO), nepředávají se již informace o validaci patentu pod stejným číslem národními patentovými úřady.

Číslo patentového spisu C11$a Číslo platného dokumentu – uděleného patentu (patentového spisu) je doplněno o kód druhu dokumentu. Dle normy WIPO ST 16, viz. http://www.wipo.int/standards/en/pdf/03-16-01.pdf je patentovému spisu udělen ve většině zemí kód B nebo C. Výsledky s kódy dokumentu A - patentová přihláška nebo T - překlad patentu do národního prostředí se do RIV nepředávají. Patenty jsou platné, jen pokud je uhrazen udržovací poplatek. V případě jeho neuhrazení pozbývá ochrana platnosti (zaniklý dokument, lapsed). R23 * Číslo patentu nebo vzoru (znakový, max. délka 32) P Číslo platného dokumentu – uděleného patentu (patentového spisu, druh dokumentu B nebo C4) nebo číslo osvědčení zapsaného vzoru, nikoliv číslo přihlášky (která je označená jako druh dokumentu A), nebo vzoru, nebo zveřejněné přihlášky patentu nebo vzoru.

Název vlastníka patentu nebo vzoru C11$e R26 * Název vlastníka patentu nebo vzoru (znakový, max. délka 254) P Uvádí se úplný (nezkrácený) oficiální název všech vlastníků (majitelů) patentu nebo vzoru. Patent předkládá do RIV jen skutečný vlastník práv k výsledkům z činnosti ve výzkumu, vývoji a inovacích, který je uveden na patentové listině. Kurziva – chybně zapsaný název pracoviště v. v. i. musí být s mezerami! (.i. označení pro kurzivu)

Datum udělení patentu R53 * Datum udělení patentu nebo zápisu vzoru (znakový, délka 8) P Uvádí se datum udělení (vydání) patentu resp. datum přidělení osvědčení o vzoru. Není-li známo, pak se uvede datum zveřejnění informace o udělení patentu resp. datum zveřejnění informace o přidělení osvědčení. Uvádí se ve tvaru RRRRMMDD. Nejedná se o datum přihlášky nebo zveřejnění přihlášky. Rok udělení patentu resp. rok přidělení osvědčení musí být shodný s rokem uplatnění výsledku. u českých patentů bývají tři data: Zveřejněno: 11.05.2011 (Věstník č. 19/2011) Uděleno: 30.03.2011 Oznámení o udělení ve Věstníku: 11.05.2011 (Věstník č.19/2011)

Odkaz na webovou stránku - pole 856 856$u = adresa, $9 = Exportovat do RIV R86 * Odkaz na webovou stránku s plným textem výsledku nebo na domovskou stránku výsledku (znakový, max. délka 254) PP Pro patenty se jedná o odkaz na stránku s informacemi o patentu u příslušného patentového úřadu (originální dokument). Analogicky se postupuje pro užitné a průmyslové vzory, odrůdy, plemena, certifikované metodiky, léčebné a památkové postupy. Údaj má významnou informační silu zejména v roce předávání údajů do RIV, protože slouží na ověření existence výsledku a splnění jeho definice, tak jak je stanovena v příslušném dokumentu. Po několika letech tento odkaz nemusí být plně funkční, tak jak se to děje i v mnoha jiných případech, ale tato informace již nebude více využita pro účely hodnocení.

Chybně vyplněno: Chybí vyplněná pole: