Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…
Houbový koláč s parmezánem
Houby na másle se strouhanou houstičkou…. 1. Nádivka se smrži - postup A)
Projektový den - vaření
Bc. Daniel Vančura I. ročník
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Bůček pečený s nádivkou
Houbohubky na startu. Houbohubky - pokračování Houbohubky a zálivka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Pokrmy z těstovin.
je ve své podstatě zdravý a móc dobrý
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Mexická kuchyně.
Hovězí vnitřnosti žáludky.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Pěstovaná hlíva ústřičná
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Smrže vysoké a nádivka 2x jinak
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Omáčky Základy omáček Zahuštění omáček Ochucení omáček
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Houby a ryby… Místo pro snímek směsi hub…. Připravené suroviny poskládejte do pekáčku…
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
Omáčky.
BE soup 1 Zeleninový vývar se smaženým hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s klobásou 16,60 Kč / 21,- Kč Pondělí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
BE soup 1 Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Rajská s těstovinou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 31 Název školy: Střední průmyslová.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem
Bůček pečený s nádivkou
DUM - Digitální Učební Materiál
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Zeleninový vývar s rýží a zeleniou
Přílohy z rýže a dalších obilovin
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
Co je na obrázku?.
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Slepičí se zeleninou a fridátovými nudlemi
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …

Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …

Základní suroviny… Základní suroviny…

A nebojte se medu… A nebojte se medu…

Šťavnatá a po houbách vonící pečeně… Šťavnatá a po houbách vonící pečeně…

Houbařova velikonoční nádivka Suroviny: Houby tou dobou rostoucí (smrže a kačenky), rohlíky, vejce, cibule, česnek, slanina, oříšek uzeného a kousek kuřecího, čerstvé kuchyňské bylinky (kopřivy, pažitka, medvědí česnek), sůl, mletý černý pepř, muškátový květ Postup: Obě masa osolte a uvařte, scezeným vývarem pokropte pokrájené rohlíky. Přidejte pokrájené maso, přidejte pokrájené houby orestované na slanině, žloutek, nakrájené bylinky, osolte a okořeňte. Vmíchejte tuhý sníh z bílků. Hmotu vlijte do vymazaného pekáčku a pečte. Zprvu zprudka a později mírně, hlídejte a dopečte do zrůžovění. Podávejte neprodleně po dopečení, ale nádivka chutná i za studena.    Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2012 Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2012