Velikonoční nádivka… Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné …
Velikonoční nádivka… Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné …
Základní suroviny… Základní suroviny…
A nebojte se medu… A nebojte se medu…
Šťavnatá a po houbách vonící pečeně… Šťavnatá a po houbách vonící pečeně…
Houbařova velikonoční nádivka Suroviny: Houby tou dobou rostoucí (smrže a kačenky), rohlíky, vejce, cibule, česnek, slanina, oříšek uzeného a kousek kuřecího, čerstvé kuchyňské bylinky (kopřivy, pažitka, medvědí česnek), sůl, mletý černý pepř, muškátový květ Postup: Obě masa osolte a uvařte, scezeným vývarem pokropte pokrájené rohlíky. Přidejte pokrájené maso, přidejte pokrájené houby orestované na slanině, žloutek, nakrájené bylinky, osolte a okořeňte. Vmíchejte tuhý sníh z bílků. Hmotu vlijte do vymazaného pekáčku a pečte. Zprvu zprudka a později mírně, hlídejte a dopečte do zrůžovění. Podávejte neprodleně po dopečení, ale nádivka chutná i za studena. Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2012 Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2012