Action academy  Problém 1  Nezvládání časových nároků se často projeví nestíháním termínů, jindy pak kvalitou práce. Většinou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Černoch Michal Školoudová Lenka
Život je jako cesta vlakem…
Vysvětlení pojmů PROJEKT (ve vztahu s «mentálními gesty » - viz dokument o mentálních gestech) Vědomé projekty a.
Jak stárnu,více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_10.
Projektové řízení Modul č.1.
Printforum 2011 Přednáška Technologická přeměna – a důsledky pro tiskárny Prof. Dr. Thomas Helbig Poradce podniků v polygrafickém průmyslu
Time management.
ROVERING co nabízí a přináší
TRANSFORMACE. Transformace mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy nepružná organizace nepružná.
Vize, Strategie, Cíle.
Efektivnost řídící práce
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
Činnost veřejné správy
Proces řízení projektu
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Člověk se nědy zeptá proč...???
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
,,Marcelko,jak ti dnes dařilo v autoškole?“ ptá se jedna přítelkyně druhé.,,Skvěle! Zítra to zkusím s otevřenýma očima.“
Předmět: Řízení podniku 1
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Patronus 9/06 Madam Pomfrey, prof. McGonagallová, prof. Snape od Veni.
Řízení realizace Pro IT, a.s. Ing. Jarmila Šarmanová … průzračnost, která je vidět.
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU Moudrost přichází s věkem Někdy však věk přijde sám 
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Chci vám vyjádřit, co pro mne znamená
Ošetřovatelský proces
IMK088b - Seminář kritiky a on-line publicistiky II. (dálkaři, JS 2010) Vyučující: Jan Miessler (pátky 26.2., 26.3., 23.4., 21.5.,
Teorie motivace Adéla Furiková.
Administrace testů Požadavky k zápočtu.
MOJE RODINA Josef Novák.
Východiska úkolově orientované supervize
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Time management.
Projektový cyklus, analýza SWOT
Chyby při vnímání druhých lidí
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
Monitorování klimatu školy Jihlava Zdeněk Borůvka.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Epocha krize rodiny: Osoby subjektivně nespokojené a nešťastné. Vztahové problémy a krize. Rozpady vztahů a rozvody. Poradenství:  Psychologické.  Rodinné.
Důvěryhodnost křesťanského politika a jeho strany.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ odchylky od pravidelné stavby věty Název sady: Český jazyk.
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
Pouze pro společnost Microsoft a její partnery Použití příručky pro prodej zákazníkům ze sektoru SMB Vedle impozantního uvedení systému Windows 8 společností.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Popisuje: Vojtěch Zedek
Jak stárnu, více si vážím žen nad 40 let. Jen několik příkladů, proč.
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
Námitky proti filozofické reflexi či diskusi a odpovědi na ně
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Co musím udělat, pokud se chci zúčastnit?
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Organizační informace
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Otázky pro průběžnou práci
Náročné životní situace
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH
Jak stárnu, více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU.
Povšechné zásady: Time managementu:
Název společnosti Obchodní plán.
Transkript prezentace:

Action academy

 Problém 1  Nezvládání časových nároků se často projeví nestíháním termínů, jindy pak kvalitou práce. Většinou přeceňujeme své schopnosti a pak zjišťujeme, že činnost vyžaduje více času, než jsme si původně naplánovali. Vedle toho, do našeho programu vstupuje množství neočekávaných požadavků. Pak máte dvě možnosti: – záležitost nevyřešit – použít to pověstné „NE“ - nebo ji vyřešit podstatně rychleji, než by bylo třeba, a to znamená práci odbýt.

 Problém 2  Dalším důsledkem nestíhání je odkládání. Protože jste úkol nestačili udělat ve stanoveném termínu, nezbývá Vám, než posunout termín. To však znamená posun všech dalších akcí. Tím před sebou hrneme čím dál větší hromadu práce a dostáváme se do bludného kruhu.

 Problém 3  Výsledkem špatného řízení času bývá zanedbávání rodiny, přátel ale i obchodních partnerů. Ti jsou pak nespokojeni s nedostatečnou pozorností, domnívají se, že nás přestali zajímat.

 Problém 4  Když přestanete plnit termíny, práci odevzdáváte odbytou nebo napůl dodělanou, ztrácíte důvěryhodnost. Získáte tak pověst nespolehlivého člověka.

 Výsledkem všech předchozích jevů je pocit přetížení. Dochází ke ztrátě elánu a chuti do práce. To je nejvyšší čas s tím začít něco dělat.  Ku pomoci nám mohou být některé z dále uvedených principů efektivního řízení času.

1. Mám v hlavě jasnou strategickou celoživotní představu sebe sama? Jasnou vizi jakým bych chtěl být člověkem? Nejde zde o cíle k nějakému časovému bodu, ale o cíle průběhové. Co má nastat a trvat? Jak to mám podchyceno ve svém diáři? 2. Jak jsem si dokázal v tomto týdnu stanovit priority? Jsou v souladu s mou vizí? Byly správně zapsány v mém diáři?

 Mám své dlouhodobé cíle harmonicky provázány s krátkodobými? Nejsou tam rozpory? V diáři stačí trochu zalistovat – a hned se na to přijde.  Jak ladí jednotlivé skutečné každodenní aktivity s mými dlouhodobými cíli? Přibližují mne k těmto cílům, vzdalují od nich, nebo jsou vůči nim neutrální?

 Uvědomil jsem si, že bez předem stanovených priorit je každá práce jen marnou námahou?  Co mne v práci nejvíce rušilo? Jak jsem proti tomu bojoval? S jakým úspěchem? Která rušení mohu ovlivnit, a u kterých mi nezbude než se přizpůsobit, nebo odejít?

 Které úkoly jsem dokázal dotáhnout dokonce (či konce ucelené etapy)? Které ne? A proč? Jak to příští týden zlepšit?  Ve kterých úsecích jednotlivých dnů se mi pracovalo nejlépe? A jak toho zařídit příští týden „houšť a větší kapky“?

 Které činnosti mi trvali kratčeji oproti předpokladu, a které déle? Co jsem u těch druhých zanedbal? Jak to napravit?  Co se podařilo nejlépe, co nejhůře? Jak to prvé znásobit a druhé vyloučit?