Houby na másle se strouhanou houstičkou…. 1. Nádivka se smrži - postup A)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Houbový koláč s parmezánem
VY_32_INOVACE_11_ODV_654_Str
Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Návod k přípravě štřůdlu
Bůček pečený s nádivkou
Houbohubky na startu. Houbohubky - pokračování Houbohubky a zálivka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Pokrmy z těstovin.
POZNÁVÁNÍ DRUHŮ HUB RISKUJ. POZNÁVÁNÍ DRUHŮ HUB RISKUJ.
Moučníky z bramborového těsta
je ve své podstatě zdravý a móc dobrý
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Příprava drůbeže Osnova: Charakteristika drůbeže Dělení
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Jedovaté houby Holubinka vs. Muchomůrka Liška vs. Hlíva
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Vložky a zavářky do polévek
Pěstovaná hlíva ústřičná
Smrže vysoké a nádivka 2x jinak
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Obilné kaše Jednoduché restaurační moučníky. Krupicová kaše Do vařícího, mírně osoleného mléka sypeme tenkým pramínkem krupici Za stálého míchání zvolna.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Houby a ryby… Místo pro snímek směsi hub…. Připravené suroviny poskládejte do pekáčku…
Pečení na anglický způsob
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Hráškový krém. Co budeme potřebovat? 1 smetanu ke šlehání (12%) Větší misku hrášku Sůl & pepř 2 malé cibulky Trs petrželky.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Bůček pečený s nádivkou
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
17.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Rybářská kuchařka 537 receptů.
Jaké druhy rýže vybrat a jak je připravit
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Jak si udělat zdravý Zeleninový salát Více výukových souborů na webu: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Houby na másle se strouhanou houstičkou…

1. Nádivka se smrži - postup A)

1. Nádivka se smrži - postup B)

1.Nádivka se smrži - postup C)

Nádivka chutná teplá i za studena

2. Smrže s nádivkou – blanšírování hub

Houby v másle se strouhanou houskou • Suroviny: • Talíř směsi pevných hub (holubinky, lišky), 2 plátky másla, sůl, 2-3 lžíce strouhané housky, hrst kudrnky. • Postup: • Na sousta pokrájené houby orestujte na půl plátku másla, osolte a přiklopené čtvrthodinku poduste. Vedle, do druhé části rozehřátého másla vmíchejte strouhanou housku a zvolna ji nechejte dojít do zlatova. Obojí smíchejte s nakrájenou petrželkou. • Jiná varianta spočívá v tom, že houby osolíte a obděláte na veškerém másle, pak vmícháte strouhanou housku, hlídáte a po zezlátnutí a stažení z ohně přidáte petrželku.    Fotorecept: ©Aleš Vít ČMS 2013