Houby na másle se strouhanou houstičkou…
1. Nádivka se smrži - postup A)
1. Nádivka se smrži - postup B)
1.Nádivka se smrži - postup C)
Nádivka chutná teplá i za studena
2. Smrže s nádivkou – blanšírování hub
Houby v másle se strouhanou houskou • Suroviny: • Talíř směsi pevných hub (holubinky, lišky), 2 plátky másla, sůl, 2-3 lžíce strouhané housky, hrst kudrnky. • Postup: • Na sousta pokrájené houby orestujte na půl plátku másla, osolte a přiklopené čtvrthodinku poduste. Vedle, do druhé části rozehřátého másla vmíchejte strouhanou housku a zvolna ji nechejte dojít do zlatova. Obojí smíchejte s nakrájenou petrželkou. • Jiná varianta spočívá v tom, že houby osolíte a obděláte na veškerém másle, pak vmícháte strouhanou housku, hlídáte a po zezlátnutí a stažení z ohně přidáte petrželku. Fotorecept: ©Aleš Vít ČMS 2013