1 SÍŤ PRO ZAJIŠTĚNÍ ROZMANITOSTI EVROPSKÉ KINEMATOGRAFIE podporována z programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MEZINÁRODNÍ KONFEDERACE ARTOVÝCH KIN >> ART CINEMA = ACTION + MANAGEMENT Praha, 23. dubna 2008 MEZINÁRODNÍ KONFEDERACE ARTOVÝCH KIN.
Advertisements

MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Doporučení pro přípravu žádosti;
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Komunitární program PROGRESS
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Jednotné evropské mýtné 0 TRUCK BUSINESS DAY BRNO, 10. Č ERVEN 2009.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
GENERALI TOP TALENT 2007 Návrh koncepce penzijní reformy Jan Krejsa.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Síť digitálních kin a digitální kinematografie ve Velké Británii Alex Stolz 23. dubna 2008, Praha.
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Analýza Centra ProEquality
Obchodní politika Základní údaje  Prodejní cílovou skupinou TV Nova v roce 2008 jsou „Dospělí 15-54“ „Dospělí 15-54“ znamená osoby ve věku 15.
DIGITALIZACE KIN –možnosti financování z programu MEDIA 18. dubna 2012, Světozor.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Hlavní město Praha „Zdravé město Praha 2010“ Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
Stav studie „Seroprevalence VHC u injekčních uživatelů drog“ k Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel.
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Univerzita Karlova v Praze PEDAGOGICKÁ FAKULTA Středisko vzdělávací politiky Malátova 17, Praha 5 Tel.:
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Člen skupiny HVB Group Představení nového garantovaného fondu Capital Invest Guarantee Basket 2010.
Společný grant města Strakonice a Komunitní nadace Blanicko - Otavské Inovace ve veřejné správě, Brno Mgr. Michal Novotný.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
FINANČNÍ OHODNOCENÍ – ZPŮSOB ODMĚŇOVÁNÍ Platné od 1.května 2012.
Centrum dokumentárních filmů Jihlava (CDF) Záměr projektu: přestavba městského kina Dukla na víceúčelové kulturní zařízení zaměřené na dokumentární film.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Jihlava, 18. prosince 2008.
Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Liberec, 9. ledna 2008.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
EURIMAGES Fond Rady Evropy. Eurimages kulturní podpůrný fond Rady Evropy (Council of Europe) založen v roce 1989, sídlo ve Štrasburku.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Multiplex Základní odlišnosti techniky a způsobu promítaní v jednosálových kinech od techniky v multikinech.
Transkript prezentace:

1 SÍŤ PRO ZAJIŠTĚNÍ ROZMANITOSTI EVROPSKÉ KINEMATOGRAFIE podporována z programu

2 PRVNÍ MEZINÁRODNÍ SÍŤ KIN •Vytvořena v roce 1992 v rámci programu MEDIA za podpory francouzského Centra pro kinematografii (CNC) •2012: 2055 promítacích sálů – 827 kin – 475 měst – 31 zemí

3 JAKÉ JSOU CÍLE EUROPA CINEMAS ? •zvýšit podíl evropských filmů promítaných v kinech a jejich návštěvnost, •podpořit provozovatele kin při aktivitách zaměřených na mladé diváky •propagovat rozmanitost evropské programové nabídky •vybudovat síť kin připravujících společné iniciativy na národní i celoevropské úrovni •podporovat kina při přechodu na digitální promítání

4 POLITIKA PODPORY EVROPSKÝCH FILMŮ PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ – evropská komerční kina: ► pro veřejnost jsou otevřena po dobu nejméně šesti měsíců ►mají pokladní systém ►vykazují své příjmy ►minimální počet projekcí za rok ►minimální počet sedadel - 70 ►minimálně diváků za 12 měsíců ►profesionální technické vybavení

5 POLITIKA PODPORY EVROPSKÝCH FILMŮ ROZDĚLENÍ PODPORY: EUR až EUR (jednosálová kina) (multiplexy s 15+ sály): - 80 % na programovou nabídku evropských zahraničních filmů - 20 % na propagaci iniciativ zaměřených na mladé diváky Finanční podpora se poskytuje na dva druhy iniciativ: pravidelnou programovou nabídku a zvláštní aktivity připravené provozovateli kin •možnost získat bonus za rozmanitost programové nabídky – alespoň 10 různých zemí původu

6 POLITIKA PODPORY EVROPSKÝCH FILMŮ POŽADAVKY NA PROGRAMOVOU NABÍDKU: •Kino nebo skupina kin musí promítat určitý minimální % podíl evropských zahraničních filmů (SENN) ► od 25 % pro jednosálová kina ► do 15 % pro multiplexy s 10 a více promítacími sály Promítané zahraniční evropské filmy (SENN) musí obsahovat min. 70 % premiérově uvedených snímků z nejméně pěti zemí původu. •výše podpory závisí také na % podílu projekcí evropských snímků (SE) v daném kině

7 POLITIKA PODPORY EVROPSKÝCH FILMŮ ZVLÁŠTNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ: •Skupinové smlouvy: kina, která patří stejnému provozovateli •Doplňující financování: Podpora programování a bonusy vyplacena pouze tehdy, pokud provozovatel investuje minimálně stejnou částku (částka nesmí překročit 25 % tržeb ze vstupného za evropské zahraniční filmy) •Strop 1 EUR za prodanou vstupenku na evropský zahraniční film

8 POLITIKA PODPORY EVROPSKÝCH FILMŮ DALŠÍ AKTIVITY: ► podpora digitálního promítání evropských filmů v kinech (max. 15 EUR za projekci a max EUR pro kino a rok ► koordinace činností realizovaných v rámci sítě a spolufinancovaných provozovateli kin a programem MEDIA ► výroční konference Europa Cinemas ► cena Europa Cinemas Label udělovaná za evropské filmy na čtyřech hlavních festivalech ► setkání a semináře pro profesionály (každoroční seminář pro mladé diváky v Boloni)

9 SÍŤOVÁ ORGANIZACE CENA EUROPA CINEMAS LABEL •uděluje se od roku 2003 na mezinárodních filmových festivalech v Cannes, Berlíně, Benátkách a Karlových Varech •cílem je zvýšení oběhu, propagace a počtu projekcí evropských filmů •finanční bonus jsou provozovatele kin zapojených do sítě – motivace k k uvedení oceněného filmu a jeho co nejdelší udržení na programu v roce 2007: CONTROL (Anton Corbijn, VB) v Cannes EL CAMINO DE LOS INGLESES (Antonio Banderas, Šp.) v Berlíně TŘÍDA (Ilmar Raag, Est.) v Karlových Varech

10 SKUTEČNÁ ROZMANITOST PROGRAMOVÉ NABÍDKY A VÝSLEDKY rok 2008: promítacích sálů v 637 kinech, 362 městech a 30 zemích

11 DALŠÍ INFORMACE A KONTAKTY EUROPA CINEMAS 54, Rue Beaubourg - F Paris Tel Fax