Pohyby Země VY_32_INOVACE_Ze z 2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podstatná jména- zvířata na dvorku
Advertisements

Podstatná jména STROM, KEŘ
Afrika vodstvo a pohoří VY_32_INOVACE_Ze z 2
Státy jižní Afriky VY_32_INOVACE_Ze z 2
VY_52_INOVACE_Z.6.06-pohyby Země-prezentace
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
POHYBY ZEMĚ.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2
Modrá planeta Země.
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
VY_32_INOVACE_Čt z 1 PLAVE KOPE Bc. Zuzana Uhrinová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Severní Afrika VY_32_INOVACE_Ze z 2
Státy východní Afriky VY_32_INOVACE_Ze z 2
Austrálie a Oceánie orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Příbuzná slova k vyjmenovaným slovům po:
Název materiálu: ČAS – výklad učiva.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Z Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Procvičování vyjmenovaných slov po
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Afrika – státy Sahelu VY_32_INOVACE_Ze z 2
Procvičování vyjmenovaných slov po
Procvičování vyjmenovaných slov po
Afrika – státy Guinejského záliv
Pohyby Země Název školy
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Pohyby Země VY_32_INOVACE_02 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Země MODRÁ PLANETA.
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Amerika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Planeta Země.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Procvičování vyjmenovaných slov po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
Hlava - obličej VY_32_INOVACE_Čp z 1
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Procvičování vyjmenovaných slov po
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava – nos Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Pexeso lidské tělo VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - pusa Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
V Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Ruce - paže VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Procvičování vyjmenovaných slov po
Tvar, velikost a pohyby Země
Jídlo a chuť VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - uši Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Opakování vyjmenovaných slov po B
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - vlasy Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čj z 1 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
S Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 1
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Rok v lese Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
Šablona VY_52_INOVACE_Z
VESMÍR.
Pohyby Země.
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_02_Střídání dne a noci
Jaké pohyby vykonává planeta Země – učivo 6. třídy
POHYBY ZEMĚ.
PLANETA ZEMĚ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Transkript prezentace:

Pohyby Země VY_32_INOVACE_Ze.04.01.1 z 2 Mgr. Tomáš Šantroch Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo šablony: Ročník: VI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. VY_32_INOVACE_Ze.04.01.1 z 2

Škola: Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3452 Název projektu: Kvalita, interaktivita a kreativita (KIK) Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název výukového materiálu: Pohyby Země Autor výukového materiálu: Mgr. Tomáš Šantroch Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: 20. 3. 2012 Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – lehká mentální retardace – druhý stupeň – první období Vzdělávací obor a tematický okruh: Zeměpis – Přírodní obraz Země Ročník, pro který je výukový materiál určen: VI. Druh učebního materiálu: prezentace Anotace: Prezentace slouží k seznámení žáků s tématem – Pohyby Země. Dále umožňuje interaktivním způsobem získat základní geografické poznatky o daném tématu. Slouží jako názorný doplněk k pracovnímu listu Pohyby Země. Výukový materiál se skládá ze 2 částí – pracovní list a prezentace. Klíčová slova: Země, Slunce, obíhání, oběh, osa, den, noc, kalendář, přestupný rok Druh interaktivity: kombinovaná

Pohyby Země SLUNCE ZEMĚ

Země se otáčí proti směru hodinových ručiček !!! 1. Pohyb kolem své osy 23,5° Země se otáčí proti směru hodinových ručiček !!!

Země se otočí kolem své osy za JEDEN den, přesněji 23 hodin 56 minut ! Střídání dne a noci směr slunečního svitu NOC DEN Země se otočí kolem své osy za JEDEN den, přesněji 23 hodin 56 minut !

2. Obíhání kolem Slunce Země oběhne kolem Slunce za JEDEN rok, přesněji 365 dní 5 hodin a 48minut !

Přestupný rok 1 den ¼ dne ¼ dne Každý rok máme čtvrt dne navíc, a když je jednou za čtyři roky sečteme, tak získáme JEDEN den !!!

Opakování 1. Jaké pohyby vykonává Země? 2. Za jak dlouho se otočí kolem své osy? 1 DEN 3. Za jak dlouho oběhne kolem Slunce? 1 ROK jednou za čtyři roky 4. Jak často, a který den, máme přestupný rok?

Západní Evropa - Velká Británie a Irsko Metodický postup: Hodina: Planeta Země – Pohyby Země Čas: 30 minut 3.snímek – pohyby Země - seznámení s názvem hodiny 4.snímek – pohyb kolem své osy žák pochopí osu Země, její náklon a následnou rotaci kolem ní a směr pohybu 5.snímek – střídání dne a noci žák se seznámí s následky otáčení Země kolem své osy, střídání dne a noci 6.snímek – obíhání kolem Slunce žák se seznámí s obíháním Země kolem Slunce a za jakou dobu 7.snímek – přestupný rok - žák názorně uvidí výpočet přestupného roku s ukázkami v kalendáři 8.snímek – opakování upevnění znalostí pohybů, zopakování nejdůležitějších poznatků Prezentace se používá v kombinaci s pracovními listy. Zdroje: © Tomáš Šantroch