Státní statistická služba za oblast kultury

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenská kultura Kulturní instituce v ČR ; VY_32_INOVACE_D3_09
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_14.
Členění a evidence dlouhodobého majetku
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Název projektu: U č ení pro ž ivot Reg. č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č íslo šablony: III / 2 Název sady A: Ve ř ejná správa – obecná č ást.
Aktuality. Novela knihovního zákona  Staré:  d) umožnění přístupu k vnějším informačním zdrojům, ke kterým má knihovna bezplatný přístup, pomocí telekomunikačního.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Biologické centrum AV ČR, v. v. i. Hospodaření instituce Úprava rozpočtu.
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
Státní památková péče hrady a zámky PhDr. Vladimíra Lindnerová Centrum informací a statistik kultury NIPOS.
Ing. PhDr. Jaroslav Novák, CSc.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
Holínská, Eva: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 7. přednášky účetní zobrazení koloběhu aktiv a pasiv na rozvahových účtech (tzv. jednořadově)
Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo
Hřbitovy- naše kamenná historie
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)
+ REPORT Z VÝZKUMU A ANALÝZY POT Ř EB LLP-2012-LV-KA4-KA4MP.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Sankce a omezující opatření
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Celorepublikové sdružení uživatel ů psychiatrické pé č e.
FINANCE 2014/2015.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit
VYSOKÉ ŠKOLY v datech Ústavu pro informace ve vzdělávání.
Hmotná nouze 29. června 2010 Bc. Ivana Šťastná vedoucí OSV
STATISTIKA Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci.
Statistické výkazy za rok 2013, hlavní problémy a na co se zaměřit v roce 2014 Mgr. Zbyněk Kotzian Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě 2005 EGMUS – Evropská skupina pro muzejní statistiku Mgr. Marcela Straková Ministerstvo kultury.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Poslední cesta vede k nám! POH Ř EBNÍ SLUŽBA Poh ř ební služba Hálkova 42 Jihlava- Helenín
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Statistické výkazy Ivo Brožek.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Akademický senát AMU Meziroční pokles prostředků na činnost VVŠ v rámci kapitoly MŠMT o 1,21% (240,1 mil. Kč) Odlišný způsob výpočtu příspěvku.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
OBCE A KRAJE VE FINANČNÍ SPRÁVĚ. DECENTRALIZACE VEŘEJNÉ SPRÁVY 1990 – obnovení ve ř ejné samosprávy; obecní z ř ízení 1990 – obnovení ve ř ejné samosprávy;
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
KONCEPCE ROZVOJE MÍSTNÍ KULTURY ZLK. ÚKOL č. 1. Koncepce rozvoje místní kultury ve Zlínském kraji na léta Dílčí úkol I – prostorová analýza.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Společnost a informační prostředí. Informační prostředí Odborné poznatky uložené v dokumentech Instituce a jednotlivci přispívající ke komunikaci informací.
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA II ÚKOL 1.
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Volný čas – kultura: kina, divadla, koncerty, výstavy, muzea
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Kultura a problematika přístupnosti kulturního bohatství ve vzdělávání neslyšících žáků ZŠ Mgr. et MgA. Mariana Koutská katedra speciální pedagogiky, Pedagogická.
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Financování železniční infrastruktury
Transkript prezentace:

Státní statistická služba za oblast kultury PhDr. Jana Radová Centrum informací a statistik kultury NIPOS

Legislativa, dohody Zákon o státní statistické službě čís. 89/1995 Sb.,ve znění pozdějších předpisů Příkazní smlouva MK a NIPOS Trojstranná dohoda MK, NIPOS, ČSÚ   Program statistických zjišťování – vyhláška ČSÚ

Statistická zjišťování (roční) číselných položek cca 2 800 zpravodajských jednotek cca 11 000 forma sběru papírová elektronická 85%

Statistické zjišťování 2010 12 statistických výkazů o: divadle, mutace a, b periodickém tisku knihovně muzeu a galerii (muzeu výtvarných umění) neperiodických publikacích hvězdárně, planetáriu a astronomické pozorovatelně památkových objektech s kulturním využitím vydavateli výstavní činnosti v oblasti profesionálního výtvarného umění a architektury kulturně vzdělávací a zájmové činnosti – poprvé za rok 2007 divadelních, filmových, hudebních a tanečních festivalech – poprvé za rok 2008 výkonech orgánů veřejné správy v přenesené působnosti týkajících se státní památkové péče – poprvé za rok 2010

Statistické zjišťování 2011-2012 13 statistických výkazů   o hudebních tělesech, mutace a,b – aktualizovaný výkaz 2012 14 statistických výkazů o kinu Návrhy na rok 2012 na ČSÚ – do 31. 5. 2011

Obsah statistických výkazů Identifikační údaje: název ZJ, adresa, kontaktní údaje, www. stránky Právní forma ZJ Výkonové ukazatele: počet ZJ, výstav, představení, výpůjček, návštěvníků apod. Zaměstnanci: celkový počet pracujících, zaměstnanců, z toho odborných, dobrovolníci Příjmy, resp. výnosy: tržby za vlastní výkony, příspěvky, dotace a granty na provoz a na investice, dary, vlastní vklady Výdaje, resp. náklady: spotřeba materiálu, energie, zboží a služeb, osobní náklady, náklady na nákup knih, sbírkových předmětů aj.,investiční výdaje

Výstupy Základní statistické údaje o kultuře v České republice: Díl I. Kulturní dědictví (muzea, galerie, památkové objekty) Díl II. Umění (divadla, hudební soubory, výstavní činnost, festivaly) Díl III. Knihovny a vydavatelská činnost Díl IV. Edukace a veřejná osvěta (KD, hvězdárny aj.) Statistics on Culture in the Czech Republic Návštěvnost památek, muzeí a galerií Kultura v číslech Výstupy pro Statistickou ročenku ČSÚ (sumáře, tabulky) Výstupy o vývoji jednotlivých úseků kultury v ČR poskytovaných do zahraničí Rešerše na požádání (pro instituce, studenty apod.)

Zahraniční spolupráce UNESCO   EUROSTAT EGMUS další mez. programy aj.

Projekty Benchmarking knihoven a muzeí   Satelitní účet kultury

Děkuji za pozornost