Móda za 1. světové války Zlatý věk

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Klára Svatoňová, 2.B
Advertisements

Pozvání Na Palubu Dámy a pánové, dovolujeme si vás pozvat na výlet
Základní oblečení hasiče k zásahu
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Klasicistní MÓDA VY_32_INOVACE_ 18 Klasicistní móda.
menu S čím se hraje tenis Raketa Hůl Pálka
6. ročník Starověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
52_INOVACE_ZBO2_4264HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
POPIS OSOBY.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
VY_52_INOVACE_ZBO2_5864HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBO2_5664HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: Název výukového materiálu: Tematický okruh:
Běžný život ve starověkém ŘECKU BYDLENÍ, BYDLENÍ, OBLEČENÍ OBLEČENÍ RODINA RODINA ÚČESY ÚČESY STOLOVÁNÍ STOLOVÁNÍ.
VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
BAROKNÍ ODĚVY. šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na.
Nova uniforma. Je pravda, ze se meni uniforma? Udelali jsem male zmeny, abyste meli vice moznosti vyberu: Muzete nosit bile triko s limeckem (s golierikom)
Barokní móda.
VSTUPTE VY_32_INOVACE_47 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY: JEDNOTKY DÉLKY Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a její.
Použití a údržba textilií
Zuzana Růžková Martina Šulcová
Dámy a Pánové Radi bychom Vám představili firmu ADELINE Street. Tato firma vznikla jako projekt jednotlivých hudebních umělců, kteří jí nejdříve založili.

Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Noun Gender VY_22_INOVACE_17 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Tomáš Maroušek Sexta Gymnázium, Třeboň, Na Sadech
VY_52_INOVACE_ZBO2_5564HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Lucie Dušková G a OA Chodov
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY _32_INOVACE_320_Podstatná jména AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM:
Český jazyk – Podstatná jména - opakování – 5. ročník
POSTAVA ( z boku).
Zápis = tučně vyznačené
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_112.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_JDEME_TANCIT_OBLEKANI_ PREZENTACE_17 Název školyStřední.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
AutorŠárka Jurášová ŠkolaZŠ a MŠ Stožec, okres Prachatice TémaOpakování Název materiáluVY_52_INOVACE_01_HÁDANKY_V_PRVOUCE Sada 1 PředmětPrvouka Ročník3.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_19 TÉMA: Renesanční.
ŽEHLENÍ VY_32_INOVACE_2C_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
Sortiment oděvních výrobků. Názvy a rozdělení výrobků k odívání se řídí normou ČSN To je závazné pro výrobu, učební texty a literaturu.
Vývoj módy od A do Z Jana Vosátková Alina Sutulová.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ DĚJEPIS VY_32_INOVACE_13_ středověká kultura oblékání Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Podstatná jména – pád, číslo, rod Název sady: Český jazyk 4.
VY_32_INOVACE_EV_8A_16M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Diplomatický protokol Ivana Hlavsová.
Móda a její přesah do dnešní doby
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Zpracovala: Barbora Brožíková IX. ročník 2012/2013
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Gotika Bolfíková Nikola.
Vzory podstatných jmen ( rod mužský, ženský, střední )
Jak se lidé oblékali Zpracovala : Terezie Baková Magdaléna Machová
Co jsou to podstatná jména?
Lucie Ivachňuková Lucie Houdková
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
KOSTKY I. TŘÍDÍME DLE KATEGORIÍ
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_18_Oblečení
AUTOR: Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_165_O životě na vesnici
Druhá polovina 19. století (druhé rokoko)
SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen.
HYGIENA A LÍČENÍ Hygiena byla samozřejmostí.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Středověká společnost- vrcholná
Polmka Celá a půlová.
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _7.ročník_16
Transkript prezentace:

Móda za 1. světové války Zlatý věk Zpracovali: - Lenka Pischová - Marek Šoltés - Kristýna Drejslová -Tomáš Teichmann

Ženské šaty Oblečení se vybíralo pro účel, nikoliv podle libosti. Jiné šaty na doma, jiné do společnosti, jiné na cestování. Dámu z vyšších společenských vrstev bylo možné na první pohled okamžitě rozeznat od pracující ženy. Ošacení pro tu první vzniklo v tom nejlepším salóně, ta druhá se po večerech skláněla jehlou a nití pod svíčkou nebo chodila k šikovné sousedce.

Začátkem 20. století se objevuje kostým s dlouhou zvonovou sukní, blůzkou a kabátkem. Symbolizuje demokratizaci ženského oblečení. Neodmyslitelnými oděvními doplňky byli malé, ale i rozměrnější klobouky dekorované sušenými květy, ovocem a vycpanými ptáky.

Mužské šaty Muži měli stejně jako ženy oblečení na různé situace. Většinou měli obleky k tomu klobouky, kravaty…

Vojenské oblečení Popis plukovní uniformy: 1.Úbor hlavy 2. Blůza 3. French (důstojnické sako) 4. Kalhoty. 5. Plášť. 6. Kožíšek. 7. Obuv

Zápis Jak u žen tak u mužů bylo oblečení na různé situace. Jiné šaty na doma, jiné do společnosti, jiné na cestování. Ženy: objevuje se kostým s dlouhou zvonovou sukní, blůzkou a kabátkem. Doplňky byli malé, ale i rozměrnější klobouky dekorované sušenými květy, ovocem a vycpanými ptáky. Muži : Nosí se klobouky, cylindry. Chodí se hlavně v oblecích.

Zdroje Google.com listy od paní učitelky seznam.cz