Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BAROKNÍ ODĚVY. šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BAROKNÍ ODĚVY. šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na."— Transkript prezentace:

1 BAROKNÍ ODĚVY

2 šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : r ů zné stuhy, mašle, krajky, perli č ky atd. r ů zné stuhy, mašle, krajky, perli č ky atd.

3 Ž iv ů tek byl vypasovaný a pod ním ž eny nosily korzet.Ž iv ů tek byl vypasovaný a pod ním ž eny nosily korzet.

4 Sukn ě : Sukn ě : slo ž ena ze dvou díl ů slo ž ena ze dvou díl ů ze spodní ze spodní vrchní sukn ě vrchní sukn ě vzadu se n ě kdy prodlu ž ovala do vle č ky vzadu se n ě kdy prodlu ž ovala do vle č ky v ž dy vyztu ž ená vycpávkami nebo spodni č kami nebo krinolínou v ž dy vyztu ž ená vycpávkami nebo spodni č kami nebo krinolínou

5 Chudší ž eny od ě v prostší bez vycpaných sukní a zbyte č ných detail ů, aby jim nep ř eká ž ely p ř i práci. Chudší ž eny od ě v prostší bez vycpaných sukní a zbyte č ných detail ů, aby jim nep ř eká ž ely p ř i práci.

6 MUŽSKÁ MÓDA kabátec s prodlou ž enými šosy, pozd ě ji bez šos ů. kabátec s prodlou ž enými šosy, pozd ě ji bez šos ů. Pod ním košile, límec dopln ě ný krajkou, stuhou nebo šátkem. Pod ním košile, límec dopln ě ný krajkou, stuhou nebo šátkem. Kalhoty ke koleni nebo do poloviny lýtek Kalhoty ke koleni nebo do poloviny lýtek Boty: vysoké holinky s man ž etou, pozd ě ji pun č ochy a st ř evíce s ozdobnou p ř ezkou Boty: vysoké holinky s man ž etou, pozd ě ji pun č ochy a st ř evíce s ozdobnou p ř ezkou Nezbytný pláš ť p ř es jedno rameno. Nezbytný pláš ť p ř es jedno rameno. Všechna volná místa od ě v ů zdobily mašle, stuhy, krajky a výšivky. Všechna volná místa od ě v ů zdobily mašle, stuhy, krajky a výšivky. Pánové si kulmovali vlasy a nosili krátký knír a malou bradku. Pánové si kulmovali vlasy a nosili krátký knír a malou bradku.

7

8


Stáhnout ppt "BAROKNÍ ODĚVY. šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na."

Podobné prezentace


Reklamy Google