Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Informační systém krizového řízení kraje
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
Portál hl. m. Prahy – Co předcházelo úspěchu
HAVARIJNÍ PŘIPRAVENOST JE České Budějovice,
Computer Incident Response Capability
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Ing. Petr Pavlinec Otevřené datové zdroje Kraje Vysočina Ing. Petr Pavlinec, vedoucí odboru informatiky Kraje Vysočina.
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
Povodňový informační systém Ing
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Organizační členění ÚO
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
Krizový management ve vztahu k ITC
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Informační podpora při krizovém řízení
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
1 Bleskové zpravodajství (RSS, RDF, Atom) Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o. Problém: obsah webu je strojově čitelný, ale není strojově pochopitelný.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Nové stránky vytvořeny v rámci realizace projektu Moderní a efektivně řízená obec Dolní Břežany s reg. č. projektu CZ.1.04/4.1./
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Odborná příprava starostů obcí Královéhradeckého kraje.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Nástroje podpory uživatelů
Výročná konferencia k Operačnému programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – listopad 2009, Bořetice.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Klíčové aktivity projektu
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj PA QCM, s.r.o. Mgr. Petr Andrýsek HZS JMK pplk. Mgr. Miroslav Menšík

Krizport PA

Na počátku byla myšlenka v hlavě pplk. Mgr. Miroslava Menšíka a několik společných úspěšně realizovaných projektů web HZS JMK www.firebrno.cz Vaše cesty k bezpečí Kontakty Aplikace výjezdy PA

Portál v číslech 2011 únor spuštění portálu 2012 květen ocenění v anketě Hasič roku 2011 2013 duben 705 aktivních uživatelů (67% registrovaných) přes 100 000 vyrozumívacích zpráv 226 vložených a ověřených zdrojů vody 279 odkazů z portálů a obecních webů PA

Odezva Propagace na portálech a obecních webech PA

Odezva Otevřená data - RSS výjezdů inspirovalo: streetAlert – mobilní aplikace mapa požárů a zásahů v Jihomoravském kraji PA

Odezva Cvičení Zóna 2013 Krizport - základní informační a komunikační kanál 1145 návštěv / den 6967 odesláných zpráv desítky článků v médiích MM

Cíle Portál krizového řízení, je určen pro: zlepšení a zrychlení informovanosti veřejnosti v oblasti přípravy a řešení mimořádných událostí a krizových situací, správu a aktualizaci havarijní a krizové dokumentace určené pro orgány krizového řízení zlepšení a zrychlení rozhodovacího procesu orgánů krizového řízení při řešení MU/KS formou informační podpory o vývoji situace MM

Cílové skupiny Veřejnost HZS JMK, KOPIS Orgány KŘ kraje zlepšení povědomí a informovanosti občanů HZS JMK, KOPIS zefektivnění správy dat maximalizace využití dat operačním střediskem efektivní komunikační nástroj s cílovými skupinami provozně udržitelné náklady Orgány KŘ kraje metodická podpora informační podpora při přípravě a řešení MU/KS MM

Přehled funkcí portálu MM

Veřejné funkce Veřejně dostupné informace: Informace o rizicích na území kraje Správa a distribuce dalších nařízení kraje Výstrahy, události na území kraje Vaše cesty k bezpečí Online zásahy MM

Pohled pod pokličku MM

Funkce pro registrované Neveřejné - pouze pro registrované: 6. Správa krizových a havarijních plánů a jejich prezentace 7. Dokumenty pro krizové řízení a mimořádné události 8. Distribuce aktualit včetně zaslání upozornění na e-mail 9. Kontakty na orgány krizového řízení 10. Aplikace zdroje požární vody MM

Vazby na další systémy HZS JMK Kontakty a vyrozumívací skupiny HZS JMK Zdroje požární vody Web HZS JMK www.firebrno.cz neveřejné systémy HZS a KOPIS PA Výjezdy HZS Výjezdy HZS Ohlášená pálení Ohlášení pálení Vaše cesty k bezpečí

Použité technologie VMware PHP MySQL SOAP RSS Přístupnost webu PA

Výhled dalšího rozvoje elektronizovaný sběr dat (pravidelná hlášení) mapové podklady mobilní verze portálu Principy rozvoje: efektivita provozu postupný rozvoj důraz na účelnost - nepropadnout ambicím vytvořit všezahrnující aplikaci PA

Krizport v maximální míře využívá napojení na stávající informační systémy HZS je modulární, přizpůsobitelný, rozšířitelný prakticky ověřený ekonomicky efektivní nasaditelný pro další územní celky PA

Autoři řešení - QCM, HZS JMK QCM, s.r.o. - dodavatel technického řešení přední dodavatel webových aplikací a systémů pro správu veřejných zakázek. Ocenění v anketě Zlatý erb, Eurocrest. HZS JMK - ideový autor, obsahový garant odbor krizového řízení HZS JMK je autorem myšlenky portálu pro krizové řízení. Ocenění Hasič roku 2011 – kategorie projekt roku PA

Děkujeme za pozornost vaše dotazy, připomínky rádi zodpovíme ISSS stánek 28 - QCM, s.r.o. petr.andrysek@qcm.cz miroslav.mensik@firebrno.cz PA