Tým Robost uvádí prezentaci o potravinách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výživa člověka.
Advertisements

Od lovců k zemědělcům NEOLITICKÁ REVOLUCE.
Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
Základní směry ve výživě
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Metabolismus Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o funkci metabolismu člověka.
Zlepšování jakosti.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
62.1 Rovnováha v přírodě, potravní řetězec
Co všechno lidé potřebují k přežití?
Potraviny – zdroje energie
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Kulturní rostliny – zelenina, ovoce, krmivo
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Název Výživová pyramida
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vytvořil: Šimon Rudolf Zdraví životní styl. 2 Chcete-li žít zdraví životní styl musíte vědět co jíte! Správné stravování je důležitým faktorem pro lidské.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Užití automatických tvarů příklady Užití automatických tvarů – SmartArt Pomocí tvarů SmartArt se pokuste zpracovat následující problematiky: 1. vytvořte.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
NUTRILITE™ ALL PLANT PROTEIN
TÉMA: Rostliny okrasné a užitkové
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Zdravá pětka Bylo to v pátek
Projekt Karmelka: Školní kiosek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Druh učebního materiálu Pro koho je materiál určen
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Transkript prezentace:

Tým Robost uvádí prezentaci o potravinách Díky potravinám je člověk člověkem, protože... 1

na rozdíl od zvířat záměrně pěstuje obilí ovoce, zeleninu Dokáže složitěji zpracovat potraviny -

K čemu potřebujeme potraviny K přežití K našemu růstu Nějaké k našemu zdraví

Historie potravin

Potraviny způsobily největší revoluci ve vývoji člověka: Opočlověk byl sice možná chytřejší než ostatní zvířata, ale žil stejně jako ona... ale protože se začal více starat o své plné břicho, slezl kvůli tomu ze stromu, usadil se, naučil se používat oheň, začal plánovat, zajímat se o technologie a astronomii, vymyslel robotu, a … začal si stahovat recepty z internetu.

Po tisíciletí bylo zajištění potravy strašně důležité, protože to rozhodovalo o přežití jednotlivce, rodiny, rodu, národa. Požár pole, uhynulá kráva, sucho, neúroda, choroby zvířat – to vše mohlo pro lidi skončit SMRTÍ. Z hlediska technologie se po tisíce let zpracování potravin moc nezměnilo – lidé pracovali přímo se surovinami, které si buď sami vyrobili, vypěstovali, vychovali, nebo si je koupili u výrobců. Lidé pěstovali a jedli to, co bylo možné uchovat, nejlepší „zásobárnou“ masa bylo živé zvíře a lidé měli pod svou vlastní kontrolou celý proces od pěstování po přípravu pokrmu...

Dnes je situace jiná – co chceme jíst, si koupíme v obchodě, často jako hotovou věc, která se jen ohřeje. O tom, jak potraviny „vznikají“, už víme jen velmi málo...

Potraviny se dělí na: Rostliné Živočišné Ovoce Zelenina Obilniny Mléčné výrobky Atd……. Mléko Tuky Vejce Maso Atd….. … a taky „chemické“ 10

Potravinová pyramida Potravinová pyramida je ´´tabulka´´ která znázorňuje správné konzumování potravin. 11

Průzkum Tento průzkum jehož výsledky uvidíte na dalších stranách jsme prováděli formou dotazníků rozdávaných ve školách spolužákům a učitelům, doma rodičům a sourozencům.

1. otázka: Vaše pohlaví?

2. Otázka: Jaká je vaše věková skupina?

3. Otázka: K čemu potřebujeme potravu?

4. Otázka: Čemu nedáte přednost?

5. otázka: Jak často jíte během dne?

6. Otázka: Kde nakupujete potraviny?

7. Otázka: Víte co je to potravinová pyramida?

8.Otázka:Jaké byste raději kupovali potraviny?

Zdravé potraviny Tým Robost ©2011 Na prezentaci se podíleli: Jan Baláček, Antonín Batelka Eliška, Kryštof 21