Poradenství nechtěné homosexuality Klinická perspektiva Copyright © Melvin W. Wong, Ph.D. 1996-2005 Melvin W. Wong, Ph.D. Licensed Clinical Psychologist.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

Prevence homosexuality Copyright © Melvin W. Wong, Ph.D
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Křesťanská iniciace pokřtěných dětí s odkazem na aktuálnost dekretu Quam singulari.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Melvin Wong, Ph.D. Licensed Clinical Psychologist (California) ChristianMentalHealth.com 220 Montgomery St., Suite 1098,
Integrita bezúhonnost
Martina Pastuchová klinický psycholog a terapeut, supervizor
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
Struktura poradenského procesu
Proč je důležité studovat Principy
Spitzerův obrat Homosexualita & léčebný přístup Copyright © Melvin W. Wong, Ph.D Melvin Wong, Ph.D. Klinický psycholog s licencí (California)
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
a jeho využití u klientů po CMP
Duchovní potřeby na konci života Doc. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK Praha.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
KOŘENY HOMOSEXUALITY. KONTEXT VŠICHNI JSME LIDSKÉ BYTOSTI VŠICHNI JSME SEXUÁLNÍ STVOŘENÍ VŠICHNI JSME HŘÍŠNÍCÍ.
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
Licensed Clinical Psychologist ChristianMentalHealth.com
1. Jedno jsme, v Duchu svatém, jedno jsme v Ježíši
Doprovázení nemocných a jejich příbuzných P. Mgr. Václav Tomiczek Čeladná Mezinárodní konference hospicové a paliativní péče Ostrava, 26. listopadu 2009.
ÚVOD: Čin, nikoliv životní styl ORIENTACE: Kinseyho studie ODPOVĚĎ NA MATOUCÍ PROBLÉM: V dnešní době se většina lidí nikdy nezamyslí nad otázkou změny.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
HOMOSEXUALITA.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Motivační témata a životní příběhy
Dvoření a sexuální atraktivita
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Nákupní jednání zákazníků Pochopení zákazníků je východiskem pro navrhování marketingových nabídek, které splní jejich požadavky.
Péče o osoby s afázií.
Motivační témata a životní příběhy
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. PROSINEC ✤ z a pronásledované křesťany v Tádžikistánu ✤ za uprchlíky v České republice ✤ za rozvoj misie N. f. Nehemia.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. MODLEME SE ZA PRONÁSLEDOVANÉ KŘESŤANY V TÁDŽIKISTÁNU: ✤ aby podzemní církev i přes veškerý tlak rostla ✤ aby v zemi nastala svoboda.
Interpersonální přitažlivost
VY_32_INOVACE_PSYM22160ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Otázky a dilemata. Komu? Dítě, žák, pedagog, pracovníciDítě, rodiče, pečovatelé Kde? Škola, poradenská instituceDomácí prostředí Kdy? Chování je nefunkčníNastane.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Iniciativa kurzů Alfa podzim 2013 Týden modliteb za kurzy Alfa 15. – 22. září 2013.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
1. Zda pokoj zde, v tom světě žalostném? | Krev Ježíšova svědčí: Pokoj v Něm!
LEVITICUS. Leviticus „lévitský“, „týkající se lévitů“ וַיִּקְרָא ‎ (wajjikrá) Autor: Mojžíš Datum sepsání: 1400 př.n.l. Jazyk: hebrejský.
Tréning do předmětu SPR149 Využití filmu v sociální práci
Příprava k přijetí svátosti biřmování
Střední škola KNIH, o.p.s. Brno Bzenecká 23, Brno Maturitní práce 2013/2014 Vytvořil: Simona Bartíková Vedoucí práce: Mgr. Věra Suchánková.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
3colorsofcommunity.org Zaslíbení z Matouše 18,20 Kde jsou dva nebo tři shromáždění v mém jménu tam jsem já uprostřed nich malé skupiny celostné Kristova.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Struktura poradenského procesu
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Láska VY_32_INOVACE_13_36.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
PROCES ZPROSTŘEDKOVÁNÍ NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČE
Péče o osoby s afázií.
Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
1. Domů, domů touží duše moje, | domů, domů touží duše má
Transkript prezentace:

Poradenství nechtěné homosexuality Klinická perspektiva Copyright © Melvin W. Wong, Ph.D Melvin W. Wong, Ph.D. Licensed Clinical Psychologist ChristianMentalHealth.com 220 Montgomery St., Suite 1098, San Francisco, CA 94104

Nechtěná homosexualita (Copyright © Melvin Wong, Ph.D )  “Ego-syntonická” vs. “Ego-dystonická”  Co určuje “vhodnou touhu?”  Osobní světový pohled: Životní perspektiva  Nábožensko-kulturní orientace  Křesťanská víra: Biblická bezchybnost  Posvěcení: Zbožnost  Poslušnost: Vůle přemáhající žádost

Konkrétní oblasti léčby (Copyright © Melvin Wong, Ph.D )  Ideová (myšlenkové nastavení) –redukování dotěrných myšlenek  Chování –redukování masturbace & předvádění se  Vztahová –Zvýšení počtu mužských nesexuálních vztahů  Duchovní –Zvýšení usilování o svatost - dospělost

Konkrétní oblasti léčby mužů (Copyright © Melvin Wong, Ph.D ) Ideová: redukování dotěrných myšlenek  Vysvětlení původu myšlenek, hodnocení ne podpora –Zoufalé bažení po intimitě a přijetí  Vybudování vhledu do předchůdce myšlenek: HALT  Re-interpretace k znovuohraničení významu myšlenek –potřebnost a nutnost utvrzení  Přesměrování myšlenek s více soutěživými myšlenkami –Partner pro vykazatelnost – požádej přítele  Medikace: SSRI’s (Selektivní-Serotonin-Reuptake Inhibitory) –Fluoxetine:Prozac, Sertraline:Zoloft, Paroxetine:Paxil

Konkrétní problematika léčby mužů (Copyright © Melvin Wong, Ph.D ) Chování: Redukce masturbace & předvádění se  cílem je snížit frekvenci a intenzitu  Kontrola klienta - týdně : vykazatelnost –Jak to po tom cítíš? “Dobře ale zle!”  Redukce stimulů: Žádné porno, pokec, media  Pozitivně-negativní posílení –Chvála, Ztráta partnera, gumové pásy  Medikace: Prozac, Zoloft, Paxil, Lexapro

Konkrétní problematika léčby mužů (Copyright © Melvin Wong, Ph.D ) Vztahová: Zvýšení počtu nesexuálních vztahů s muži  Snížení “rohožkového efektu” ve vztazích s muži téhož pohlaví –Vybudování vhledu do patolízalství, sebesnižování  Budování odvahy k přátelení s hezkými muži –Znecitlivění na sexuální přítažlivost, ego-stabilita –“Jsem jeden z chlapů!” “Neuvěřitelné, patřím k nim!” –Učí se udržet vztahy: redukování žárlivosti  Skupinová setkání, aktivity s chlapy –Účast v pravidelných svépomocných skupinách: EA, SA’s, Exodus

Konkrétní problematika léčby mužů (Copyright © Melvin Wong, Ph.D ) Duchovní: Zvýšení úsilí o svatost, dospělost  Zvýšení zapojení v místním prostoru uctívání –Vykazatelnost v rámci rodiny Boží –Přijetí: Přijímat a být přijat & ujištěn  “ Vůle přemáhající žádost” –Duchovní disciplína: Proces posvěcení –Denní obnova duchovního vztahu »Osobní vztah s Pánem Ježíšem Kristem - bratrství  Prostor “dávání zpět” “re-investování” jako poslové –Dodávat naději ostatním zápasícím na cestě

Nové chování mužů  Sebepřijetí: Fyzická útěcha: Jsem OK!  Resocializace vůči mužům: Jsem jeden z chlapů!  Máma bude OK, pokud ji nechám jít! –Mami, chceš syna nebo chůvu? Nemůžu být obojí!  Vykazatelná osobnost: Už žádná tajemství!  Resocializace vůči ženám –Z “Chci mužnou ženu, která je nezávislá” –K “Žena může být ženštější a atraktivní.”

Konkrétní problematika léčby leseb (Copyright © Melvin Wong, Ph.D )  Uvědomění-rozřešení sexuálního zneužití) –Pracovat přes bolest na vytvoření důvěry k mužům (obnovené)  Oplakat ztrátu ideální matky a otce  Smíření s otcem a matkou  Rozloučit se s milenkami  Kroky k osvojení ženskosti –Obléct si šaty? Zkusit kosmetiku. Zkusit vysoké podpadky  Mít utvrzení své ženskosti od mužných žen  Zapojit se do ženské skupiny

Náboženské podpůrné skupiny Exodus Global Alliance ExodusGlobalAlliance.orgChristianMentalHealth.com Exodus.to (Exodus International North-America) National Association for Research & Therapy for Homosexuality NARTH.com NARTH.com Knihy pro regeneraci (Exodus Member) Odvaha (Catholic) Rodiče a přátelé Ex-Gayů Pfox.org Evergreen International (Mormoni) Evergreen-intl.org