Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_PSYM22160ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_PSYM22160ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_PSYM22160ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 2.1. 2013 Autor:Mgr. Pavel Zapletal, Mgr. Barbora Boudová Určeno pro předmět: Psychologie a péče o klienta Tematická oblast: Sociální psychologie I. Obor vzdělání: Masér sportovní a rekondiční (69-41-L/02) 2. ročník Název výukového materiálu: Socializace – učební materiál s úkoly Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 20 minut

2 Socializace Socializace je proces celoživotní, nekončí s dosažením dospělosti a s přijetím těchto odpovídajících rolí: Socializace je proces celoživotní, nekončí s dosažením dospělosti a s přijetím těchto odpovídajících rolí: Partner Partner Rodič Rodič Profese Profese Apod. Apod.

3 Úkol Rozdělte se do trojic a pokuste se formulovat základní aspekty socializace. Pedagog poté poznatky moderuje a precizuje a společně s žáky dojde k základním cílům. Rozdělte se do trojic a pokuste se formulovat základní aspekty socializace. Pedagog poté poznatky moderuje a precizuje a společně s žáky dojde k základním cílům.

4 Řešení úkolu- aspekty socializace osvojení si základních kulturních návyků, např. slušné chování, stolování, apod. osvojení si základních kulturních návyků, např. slušné chování, stolování, apod. účelné používání předmětů denní potřeby účelné používání předmětů denní potřeby osvojení si mateřského jazyka a dalších forem komunikace osvojení si mateřského jazyka a dalších forem komunikace vzdělání – základní poznatky vzdělání – základní poznatky základní sociální role základní sociální role orientace v základních společenských normách a hodnotách orientace v základních společenských normách a hodnotách postupný vývoj sebekontroly postupný vývoj sebekontroly

5 Vztah vzájemného působení Socializace vždy představuje vztah vzájemného působení mezi společností a jedincem Socializace vždy představuje vztah vzájemného působení mezi společností a jedincem společnost -------socializace ------- osobnost společnost -------socializace ------- osobnost


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_PSYM22160ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj."

Podobné prezentace


Reklamy Google