Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HOMOSEXUALITA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HOMOSEXUALITA."— Transkript prezentace:

1 HOMOSEXUALITA

2 HOMOSEXUALITA Homosexualita (řecky homos – stejný, latinsky sexus – pohlaví) –pohlavní náklonnost k osobě téhož pohlaví. Oproti tomu heterosexualita (řecky heteros – jiný, různý) označuje pohlavní náklonnost k osobě opačného pohlaví.

3 HOMOSEXUALITA Homosexuálně orientovaní muži jsou označování jako homosexuálové (gayové), homosexuální ženy jako lesbičky - podle ostrova Lesbos, na kterém žila řecká básnířka Sapfó, autorka básní opěvujících lásku mezi ženami (v 6. století př. n. l.).

4 Mýtus: Homosexualita je volba
Homosexualita vzniká v prenatálním stadiu vývoje jedince. Mezi 4.–6. měsícem vývoje plodu, kdy probíhá sexuální rozlišení centrální nervové soustavy, dojde k nevyváženosti přísunu hormonů docenter zodpovědných za sexuální orientaci. Výsledkem je homosexualita.

5 Mýtus: Homosexualita je proti přírodě
Homosexuální chování se vyskytuje běžně u černých labutí. Vykazuje je až 15% racků a téměř 20% divokých kachen. Homosexuálně se chovají například také delfíni, bizoni, šimpanzi, sloni nebo žirafy.

6 HOMOSEXUALITA JE STAVEM DOBROVOLNĚ NEZVOLENÝM A VŮLÍ NEOVLIVNITELNÝM

7 COMING OUT Přijetí sama sebe, ztotožnění se svojí orientací.
Konec skrývání a tajení, to je Coming out...

8 HOMOSEXUÁLOVÉ MEZI CELEBRITAMI

9 BISEXUALITA

10 BISEXUALITA Bisexualita (bi = dvojitý, sexus = pohlaví) je typ sexuální orientace jedince k jedincům obou pohlaví v přibližně stejné míře. Pojem označuje nevyhraněnou pohlavní orientaci mezi homosexualitou a heterosexualitou. Bisexualita je sexuální orientace, která se za příznivých okolností projevuje schopností vytvářet plnohodnotný citový vztah s osobou nebo osobami jak opačného, tak stejného pohlaví.

11 TRANSSEXUALISMUS

12 TRANSSEXUALISMUS patří mezi poruchy pohlavní identity
muž se cítí být ženou, odmítá vlastní mužské tělo žena se cítí být mužem, a proto odmítá své ženské tělo tomu odpovídá jejich myšlení, cítění i chování v dospělosti usilují tito lidé o operativní změnu a s ní související hormonální léčbu transsexualita vzniká pravděpodobně již během nitroděložního vývoje a je nezvratná

13 Thomas Beatie

14 TRANSVESTITISMUS

15 TRANSVESTITISMUS Jedinec při ní dosahuje sexuálního vzrušení či jen psychického uspokojení tím, že se převléká do šatů opačného pohlaví (transvestitismus fetišistický či transvestický fetišismus), anebo že vystupuje v sociální roli opačného pohlaví (transvestitismus dvojí role). Přitom však zůstává zachována sexuální identifikace jedince v souladu s jeho biologickým pohlavím (transvestitní muž se tedy cítí být mužem, není nespokojen se svým pohlavím a netouží po jeho operativní změně, na rozdíl od transsexuála).


Stáhnout ppt "HOMOSEXUALITA."

Podobné prezentace


Reklamy Google