Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

systém pro sběr, organizaci, analýzu a syntézu dat
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Projektový portál Ing. Čestmír Kantor EKOTOXA s.r.o.
Základy databázových systémů
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
Evidence kontaminovaných míst
Studie proveditelnosti datového skladu KrÚ Vysočina - zhodnocení
Informační systémy podnikové systémy CRM
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Digitální mapa Prahy.
CIS Cizinecký informační systém
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Tvorba aplikace pro evidenci rybářských úlovků, využívající službu WWW Vedoucí diplomové práce : Ing. Kateřina Růžičková, Ph.D. Název diplomové práce:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
CRAB z pohledu dodavatele Pilotní pasportizace dodavatel sběru dat do pasportu a dalších specifických informací o budovách 1 1.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
as4u advanced system for you
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Řešitelský tým Jméno BATELKOVÁ Kateřina KIRCHNER Karel KOLEJKA Jaromír
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
GIS NÁZEV DIPLOMOVÉ PRÁCE JAKO NÁSTROJ PRO PODPORU
Informační systémy podnikové systémy CRM
E-Inventarizace – datové terminály
TRANSGREEN v praxi Michaela Běčáková AOPK ČR , RP Správa CHKO Beskydy
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
Transkript prezentace:

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek, Stanislav Raclavský, Jiří Roubínek

Projekt NIKM Cílem projektu je sjednocení informací o kontaminovaných místech v ČR a jejich plošná inventarizace. Výstupy:  Sjednocení dat ze všech datových zdrojů do jediné databáze  Standardizace sledování životního cyklu kontaminovaného místa  Metodika plošné inventarizace  Vlastní inventarizace  Vytvoření jednotného IS evidence KM  Systém poskytování dat a územně analytických podkladů

Projekt NIKM V současné době je dokončována I. etapa, která má za cíl:  Integraci datových zdrojů a vyhodnocení jejich kvality  Vybudování pracovního skladiště k zajištění podpory inventarizace  Vývoj potřebné aplikační a datové podpory  Tvorba metodiky inventarizace, terminologie Příprava podpory II. etapy projektu  Podpora uživatelů, údržba aplikací a databáze  Optimalizace ukládání dat

Aplikační podpora NIKM Centrální sklad Správa obsahu Podpora terénních prací PORTÁL DATOVÉ SLUŽBY  Poskytování dat dalším systémům  Publikace informací a dat  Nástroje určené k práci v terénu  Nástroje k editaci záznamů  Nástroje pro správu systému Správa systému Poskytování dat Záznam

Postup plošné inventarizace Hlavní proces inventarizace: 1.Úvodní fáze – seznámení se s vymezeným územím a příprava organizace zajištění inventarizačních prací 2.Informační kampaň – informování dotčených úřadů a institucí o inventarizaci a jsou požádání o spolupráci 3.Primární analýza dat příslušného území – analýza seznamu lokalit z dostupných informačních zdrojů 4.Terénní práce s kontaminovanými prostory a)Revize lokality a vlastní sběr údajů – revize a doplnění údajů lokality na místě, z dostupných informačních zdrojů b)Vytvoření nové lokality – identifikace nových KM 5.Hodnocení priority – vyhodnocení priority realizace nápravných opatření na základě zjištěných údajů 6.Zpracování hodnotící zprávy – sumarizace výstupů o území.

Terénní práce s KM Revize lokality a vlastní sběr údajů - revize a doplnění údajů lokality na místě na základě provedené návštěvy lokality (signály a podezření, evidovaná místa) •Navigace na místo pomocí GPS •Editace záznamu •Revize vymezení, zaměření •Fotodokumentace, mluvená poznámka, komentář - záznam zjištění z pohovoru •Práce s mapou •Vkládání příloh •Poznámky •Doplnění záznamu •Komentář

Data a datové podklady Záznam z evidence • o kontaminovaném místu – kompletní záznam pro potřeby terénních prací • o podezření na kontaminaci – lokalizovaný záznam s odůvodněním a popisem podezření Mapové podklady • Mapy 1:25, 1:50, 1:100, 1:250, 1:500, 1:1 mil. • Ortofotomapa s rozlišením 1m • Výstupy s analýz DPZ, barevné syntézy

NIKM Client – terénní aplikace GPS zařízení Offline databáze  Záznamy o KM  Mapové podklady Souborový systém NIKM Client WIFIFotoaparát Vyhledávání v seznamu lokalit Podrobné editace podrobných údajů Mapové zobrazení a lokalizace

NIKM Client – terénní aplikace SEZNAM FORMULÁŘ MAPA

Komunikace Offline databáze Centrální sklad Stažení dat k terénní práci, kterému předchází příprava Vložení upravených dat zpět do centrální databáze Aktualizace a sjednocení číselníků (seznamů) Zabezpečení editovaných záznamů v offline módu zámkem Web ServiceXML SQL

Děkujeme za pozornost