Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Řešitelský tým Jméno BATELKOVÁ Kateřina KIRCHNER Karel KOLEJKA Jaromír

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Řešitelský tým Jméno BATELKOVÁ Kateřina KIRCHNER Karel KOLEJKA Jaromír"— Transkript prezentace:

1 Pokrok s inventarizací segmentů předindustriální krajiny Moravy za léto 2016 a začátek 2017

2 Řešitelský tým Jméno BATELKOVÁ Kateřina KIRCHNER Karel KOLEJKA Jaromír
KREJČI Tomáš ONDRÁČEK Stanislav NOVÁKOVÁ Eva ZAPLETALOVÁ Jana BUČEK Antonín LIPSKÝ Zdeněk MACKOVČIN Peter Řešitelský tým

3 Metody řešení úkolů projektu
IDENTIFIKACE A MAPOVÁNÍ segmentů předindustriální krajiny vychází ze srovnávání druhotné struktury krajiny (land use) na starých mapách II. vojenského mapování – Františkova z let s aktuální územní dokumentací Moravy na barevné letecké ortofotomapě. Procedura je založena na vizuálním a kontextuálním srovnávání tehdejší a současné druhotné krajinné struktury on-screen, neboť obojí srovnávané materiály jsou k dispozici v elektronické georeferencované, vzájemně slícované podobě.

4 Rozdělení území Moravy mezi zpracovatele
z ÚGN Stav k Zbylé regiony budou přerozděleny dodatečně

5 Evidence zjištěných segmentů předindustriální krajiny Moravy
V nové datové vrstvě s připojenou atributovou tabulkou Položky atributové tabulky: Název k. ú. Kód segmentu Velikost segmentu Typ podle land use Typ podle kvality Typ podle velikosti

6 Metody řešení úkolů projektu
KVANTITATIVNÍ KLASIFIKACE výsledků mapování nejprve znamená rozdělení zjištěných areálů s analogickou krajinnou strukturou na starých mapách a v současné ortofotomapě do tří velikostních kategorií: areál předindustriální krajiny (5-10 ha); okrsek předindustriální krajiny (do 1 km2) a místní předindustriální krajina (nad 1 km2)

7 Metody řešení úkolů projektu
KVALITATIVNÍ KLASIFIKACE do tří kvalitativních tříd: výjimečně zachovalý, dobře zachovalý, uspokojivě zachovalý, přičemž zdůvodnění klasifikace bude obsažené v textu katalogu u každého identifikovaného případu. Podle charakteru identifikovaného případu bude navrženo standardizované opatření, specifikované s přihlédnutím k individuálním parametrům výjimečných lokalit.

8 Metody řešení úkolů projektu
FUNKČNÍ KLASIFIKACE podle skutečnosti, např.: Drobná držba s vinohrady a sady, Drobná držba s ornou půdou a loukami, Drobná držba s keřovými mezemi a loukami, přičemž zdůvodnění klasifikace bude obsažené v textu katalogu u každého identifikovaného případu. Podle charakteru identifikovaného případu bude navrženo standardizované opatření, specifikované s přihlédnutím k individuálním parametrům výjimečných lokalit.

9 Úkoly pro rok 2016 1. etapa: Připravení standardizovaného postupu identifikace segmentů předindustriální krajiny platného pro všechny řešené regiony Moravy. Odpovědný vedoucí Kolejka, spoluodp. Kirchner. Cíl: Standardizovaný postup Hneleg s ověřením během následujících etap projektu. Výstup: Textová dokumentace s ukázkovými grafickými přílohami. Termín:

10 Etapa 2: Rozdělení území Moravy do zpracovatelských regionů
Etapa 2: Rozdělení území Moravy do zpracovatelských regionů. Cíl: Vytvořit pro území Moravy přehlednou mapu s přesným odlišením regionů zpracovávaných a jednotlivými autory. Odpovědný vedoucí Kirchner, spoluodp. Nováková. Cíl: Součást výstupu Nmap Výstup: Mapová dokumentace s textovým výkladem. Termín:

11 Etapa 3: Identifikace segmentů předindustriální krajiny ve sledovaných regionech Moravy. Cíl: Realizace klíčové části projektu – provedení on-screen inventarizace s nastavením rozsahu geodatabáze, zahájení terénní verifikace výsledků. Odpovědná vedoucí Zapletalová, spoluodp. Ondráček. Cíl: Sestavena vstupní datová část pro výstupy A a B. Výstup: Iniciální verze geodatabáze (CD a internet) pro A, textový seznam zjištěných lokalit pro B. Ověřený standardizovaný postup Hneleg. Termín: zahájení , ukončení

12 Etapa 3: Identifikace segmentů předindustriální krajiny ve sledovaných regionech Moravy. Kontrola průběžných výsledků: Odpovědná Zapletalová a Ondráček. Cíl: Do konce února 2017 nutno mít vyhodnocenou minimálně 1/3 přiděleného (zvoleného) území. Výstup: Iniciální verze geodatabáze pro případ kontroly z MK ČR. Termín: zahájení , mezietapa ukončení

13 Děkuji za pozornost Otázky?


Stáhnout ppt "Řešitelský tým Jméno BATELKOVÁ Kateřina KIRCHNER Karel KOLEJKA Jaromír"

Podobné prezentace


Reklamy Google