1 Česká asociace farmaceutických firem Léky, věc veřejná: Hrozba padělků Praha 22. března 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Advertisements

VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv PADĚLKY A NELEGÁLNÍ LÉKY
Představení společnosti
Problematika financování antiretrovirové léčby a laboratorních vyšetření u osob s HIV/AIDS v ČR ve světle mezinárodních závazků MUDr. Jaroslav Jedlička,
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
Generická preskripce a substituce Pozitivní listy
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Vnímání označení CE ze strany Hospodářské komory ČR František Holec viceprezident Hospodářské komory České republiky Seminář Označení CE vám otevře evropský.
JAK SE REGISTRUJÍ LÉKY © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
ZÁVADY V JAKOSTI LÉČIV © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Světové organizace.
Nehmotné statky a průmyslová práva: jejich ochrana, oceňování a komerční využití European Commission Enterprise and Industry.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
USA. Systém řízení: V USA není jedno hlavní centrum řízení. Na federální úrovni existuje několik federální úřadů a organizací. Každý stát USA má své vlastní.
Svaz chemického průmyslu ČR Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Konference SCHP ČR a MPO ČR SCHP ČR.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Obnova vozového parku v České republice
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Koncept farmářských prodejen
Generická preskripce a pozitivní listy
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Marketingové prostředí
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
1 NOVELIZACE ENERGETICKÉ LEGISLATIVY NÁZOR VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ Luděk Piskač – tajemník SVSE ;
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Kambodža. Systém řízení: Na centrální úrovni Ministerstvo zdravotnictví (zdravotní politika, legislativa, strategické plánování, mobilizace a distribuce.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Analýza konkurence Harry Löwit 2009/2010
Pharma Factoring Factoring České spořitelny, a.s.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Chování kupujících  Chování kupujících je složitý proces, který ovlivňuje řada vnitřních i vnějších činitelů a marketingový odborníci mohou znalost.
1 Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. Vítězslav Burda,
[ 1 ] PharmDr. Martin Beneš © 2011 Státní ústav pro kontrolu léčiv Kam kráčí lékárenství ? Martin Beneš ředitel SÚKL.
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Biologická léčba Hradec Králové, 16. dubna Mgr. Jakub Dvořáček, AIFP.
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu?
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Právní pohled: marginální skupiny pacientů ve zdravotnictví
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Společné a koordinované politiky EU
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Transkript prezentace:

1 Česká asociace farmaceutických firem Léky, věc veřejná: Hrozba padělků Praha 22. března 2010

2 Česká asociace farmaceutických firem Představení ČAFF  24 významných společností s převážně generickým portfoliem preparátů  48 % objemu (balení) léčiv na trhu V ČR  27 % finančního objemu léčiv na trhu v ČR

3 Česká asociace farmaceutických firem Představení ČAFF, členské firmy Actavis CZ, a.s.ratiopharm CZ s.r.o. Apotex (ČR) spol. s r.o.Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt., Ardeapharma, a.s.Sandoz s.r.o. Belupo, léky a kosmetika s.r.o.Stada Pharma CZ, spol. s r.o. Chauvin ankerpharm GmbHTeva Czech Industries s.r.o. Egis Praha, spol. s r.o.Teva Pharmaceuticals CR s.r.o. Ewopharma, spol. s r.o.Torrex Pharma s.r.o. Krka ČR, s.r.o.Ústav jaderného výzkumu Řež a.s. Medicom International s.r.o.VALEANT Czech Republic s.r.o. Mylan Pharmaceutical s.r.o.VÚAB Pharma a.s. Orion OYJWörwag AG. Pro.Med.CS Praha a.s.Zentiva k.s.

4 Česká asociace farmaceutických firem Hrozba padělků  Padělání léků představuje v dnešním světě značný hospodářský problém.  Především však má padělání léků vysokou společenskou nebezpečnost, neboť ohrožuje lidské životy a podkopává důvěru obyvatel ve veřejné zdravotní systémy.  Hlavním cílem padělatelů léků jsou drahé originální léky.

5 Česká asociace farmaceutických firem Hrozba padělků  Padělky generických preparátů se v současné době v Evropské unii nevyskytují. Důvodem jsou nízké ceny generických léků, které jsou výsledkem intensivní konkurence na všech trzích. Tato situace se však může změnit.  Díky neinformovanosti a ignoranci mohou však padělky vážně ohrozit generické léky hloupou simplifikací – generikum je označováno za „kopii“ originálu, ačkoliv se nesnaží originál napodobovat – má stejné účinky, bezpečnost i kvalitu. Kopie, falsum = padělek originálu Generikum = ekvivalent originálu

6 Česká asociace farmaceutických firem Hrozba padělků  Pokud je nám známo, neutrpěl v posledních letech žádný český pacient škodu užitím padělaného léku.  Zdá se, že současný systém je schopen najít a zachytit padělané léky ještě dříve než se dostanou k pacientovi. Ceníme si zde práce SÚKLu!  Licencování, registrační a hodnotící řízení, audity a inspekce tak splňují ve spolupráci s distributory a lékárnami jeden ze svých hlavních cílů: Zabezpečení kvalitní farmaceutické péče.  Dalším nezbytným článkem v tomto bezpečnostním řetězci je práce policejních a justičních orgánů.  Internet?

7 Česká asociace farmaceutických firem Hrozba padělků  Na aktivitách proti padělaným lékům spolupracují EU, členské státy a jejich příslušné úřady úzce s farmaceutickým průmyslem. Jedná se o společnou starost a společný cíl zvítězit nad zločinci, kteří škodí lidem a poškozují pověst průmyslu a firem.  Vzhledem k tomu, že současný systém a partnerství fungují účinně v boji proti padělkům, považujeme za účelné, posílit tento systém a odstranit eventuální nedostatky.  Zvláštní pozornost by nadále měla být věnována licencování distributorů a paralelních importérů.

8 Česká asociace farmaceutických firem Děkuji Vám za pozornost!