Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

USA. Systém řízení: V USA není jedno hlavní centrum řízení. Na federální úrovni existuje několik federální úřadů a organizací. Každý stát USA má své vlastní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "USA. Systém řízení: V USA není jedno hlavní centrum řízení. Na federální úrovni existuje několik federální úřadů a organizací. Každý stát USA má své vlastní."— Transkript prezentace:

1 USA

2 Systém řízení: V USA není jedno hlavní centrum řízení. Na federální úrovni existuje několik federální úřadů a organizací. Každý stát USA má své vlastní instituce a podpůrné programy. Na federální úrovni je koordinujícím orgánem státní správy Ministerstvo zdravotnictví a služeb pro obyvatele (Department of Health and Human Services, www.hhs.gov). Má několik regionálních kanceláří a spravuje i systém zdravotního pojištění (www.healthcare.gov) a bezpečnosti potravin (www.foodsafety.gov). www.hhs.govwww.healthcare.govwww.foodsafety.gov

3 Investice a státní zakázky (tendry): V USA je pro zahraniční firmy obtížné účastnit se výběrových řízení/tendrů Preference zavedených US firem (v mnoha případech přímá účast není možná). Vhodná/nutná spolupráce s US firmou.

4 Tendry: USTR (U.S. Trade Representative (www.ustr.gov ) Federal Business Opportunities (www.fbo.gov) Bidnet.com (www.bidnet.com) Bid Line (www.onvia.com) Vendor Support Center (https://vsc.gsa.gov) Government Bid Source (www.governmentbids.com) Business to Government Market (www.bidmain.com) Government Liquidation (www.govliquidation.com)

5 Farmacie: Největší farmaceutický trh na světě (3 bil. Kč, tedy 150 mld. USD). Přes 80% biotechnologického výzkumu na světě se uskuteční na území USA. Celosvětově farmaceutický průmysl dnes představuje trh o velikosti 300 mld. USD. Deset největších společností kontroluje více než 1/3 celkového trhu (z toho šest je z USA).

6 Aktuální stav sektoru zdravotnictví a farmacie: Základním kamenem amerického zdravotnictví je silná síť soukromých zdravotních pojišťoven. Úzká spolupráce mezi zdravotnickými zařízeními a firmami působícími v oblasti výroby zdravotnických zařízení a farmaceutickými firmami při výzkumu a vývoji. Dlouhodobě probíhá politická diskuse, jak řešit problematiku drahého amerického zdravotnictví. Chybí politická shoda a Obamův systém reformy zdravotnictví má řadu kritiků (udržitelnost nákladů na zdravotnictví/Medicaid a Medicare).

7 Konkurence: Kromě místních firem působí na trhu firmy z vyspělých zemí – západní Evropy (SRN, Velká Británie, Francie), Japonska, Izraele, Singapuru a Kanady. Abbott Laboratories, Inc. Amgen, Inc. Astra Zeneca Pharmaceuticals, Inc, Baxter, Inc. Bayer Corporation, Bristol.-Myers Squibb Co. Daiichi Sankyo, Inc. GlaxoSmithKline, Inc. Novartis US, Novo Nordisk, Inc. Pzifer, Inc.

8 Problémy a výzvy: Hlavní problémy pro české firmy představují: Náročný schvalovací proces výrobků/léků (ze strany Food and Drug Administration) Některé netarifní bariéry (regulace, odlišné normy). Zákon Buy American Act. Velký důraz na dodržování práv k duševnímu vlastnictví.

9 Výstavy a české firmy na trhu: Prostor pro české firmy, které mají unikátní produkt nebo mohou působit jako subdodavatelé amerických partnerů. V USA úspěšně působí od roku 2010 společnost Linet Americas, Inc., výrobce polohovacích nemocničních lůžek (www.linetamericas.com). Jedná se o inovativní výrobky české mateřské firmy Linet Želevčice.www.linetamericas.com Mezinárodní veletrh BIO Convention, který se v letošním roce bude konat ve dnech 22.4. – 25.4.2013 v Chicagu.


Stáhnout ppt "USA. Systém řízení: V USA není jedno hlavní centrum řízení. Na federální úrovni existuje několik federální úřadů a organizací. Každý stát USA má své vlastní."

Podobné prezentace


Reklamy Google