Škola ve firmě, firma ve škole celostátní konference Uherský Brod 25. - 26. září 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Mgr. Petr Adamec. 1)UNIV 2 kraje na ISŠ Cheb 2)Zkušenosti a možnosti dalšího vzdělávání na ISŠ Cheb.
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Průmyslová střední škola Letohrad
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA TECHNICKÁ
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ
Střední odborné učiliště strojírenské
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 | spstrutnov
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Microsoft Partneři ve vzdělávání Microsoft Partneři ve vzdělávání Cisco Networking Academy Program Cisco Networking Academy Program Autodesk Academia.
Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Soukromá podřipská střední odborná škola a
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Programátor CNC strojů
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
SOŠ a SOU Šumperk SOŠ a SOU Šumperk.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Sekce elektrotechnická Ing. Jaroslav Král SPŠ elektrotechniky a informatiky Ostrava.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň. Vyučované automobilní obory - téměř 1500 žáků Mechanik opravář motorových vozidel Mechanik opravář motorových.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
elektrotechnických měření
Centrum odborné přípravy Sezimovo Ústí
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 3. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Odborná příprava žáků Siemens s.r.o., o.z. Elektromotory Mohelnice
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Spolupráce se školami.
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Škola ve firmě, firma ve škole celostátní konference Uherský Brod září 2007

Královéhradecký kraj Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101

Objekty SPŠ Trutnov

Vzdělávací nabídka školy (počet žáků – 620, 24 tříd denního studia) Maturitní obory –Elektronické počítačové systémy –Slaboproudá elektrotechnika –Strojírenství se zaměřením na počítačovou grafiku –Metody a technika informační práce Učební obory –Elektrikář - slaboproud –Elektrikář - silnoproud –Nástrojař –Zámečník Nástavbové studium –Podnikání

Spolupracující firmy Siemens nízkonapěťová spínací technika, spol. s r.o. Trutnov Siemens VDO Automotive spol. s r.o. Trutnov Tyco electronic EC Trutnov, spol. s r.o. ZPA Smart Energy Trutnov, spol. s r.o. Kasper KOVO, spol. s r.o. Strojtex, a.s. Dvůr Králové nad Labem Ekvita spol. s r.o. Trutnov Varia, spol. s r.o. Trutnov MP nástrojárna, spol. s r.o. Úpice Semet, spol. s r.o. Červený Kostelec BAK a.s. Trutnov AVON Automotive a.s., Rudník Štěpánský & Fišer elektromontáže, Trutnov WEST elektro Trutnov, spol. s r.o. EK Tech spol. s r.o. Praha, provoz Trutnov

Siemens, nízkonapěťová spínací technika spol. s r.o. Trutnov cca 350 zaměstnanců výrobní sortiment: –jističe Sentron –spínací přístroje Sirius –řízení a ochrana motorů Simocode –snímače Bero

Siemens VDO Automotive spol. s r.o. partner školy v projektu IQ AUTO cca 600 zaměstnanců výrobní sortiment: –motory pro topení, ventilaci, klimatizaci a ABS –dieselové systémy – vysokotlaké pumpy –výfukový kontrolní ventil (snížení emisí a spotřeby paliva)

Tyco electronic EC spol. s r.o. Trutnov cca 900 zaměstnanců výrobní sortiment: –komunikační relé –síťová relé –konektory –rezistory –výlisky z plastů –Cu vodiče pro automobilní průmysl

ZPA Smart Energy Trutnov, spol. s r.o. cca 200 zaměstnanců výrobní sortiment: –elektroměry –systémy dálkových odečtů elektroměrů –doplňkové výměnné moduly k elektroměrům –systém hromadného dálkového ovládání (přepínání tarifů u elektroměrů)

Kasper KOVO, spol. s r.o. cca 150 zaměstnanců výrobní sortiment: –filtrační zařízení –textilní stroje –díly k vysokozdvižným vozíkům –linky na zamrazování potravin –skříně pro elektrické rozvaděče –plechové díly pro automobilní průmysl –komponenty obráběcích strojů

„Firma škole – pro žáky“ Provádění produktivní práce žáků 2. a 3. ročníků na pracovištích firem v rámci odborného výcviku Absolvování souvislé praxe žáků studijních oborů ve firmách Umožnění prázdninové brigády žáků školy ve firmě (přednostně) Možnost uskutečnění odborné exkurze ve firmách včetně odborného komentáře Účast zástupců firem na slavnostním předávání maturitních vysvědčení a výučních listů Prezentace firem na pracovištích školy včetně aktuální nabídky volných pracovních míst

„Firma škole – materiální pomoc“ Finanční dar na rozvoj vzdělávání – modernizace vybavení a pořízení moderních učebních pomůcek Poskytnutí materiálně technické pomoci výuce – vzorky výrobního sortimentu, polotovarů Darování nepotřebného materiálu škole na praktické vyučování – elektronické součástky (též SMD), hutní materiál, plasty Sponzorování soutěží odborných dovedností (ceny) a účast na slavnostním vyhlášení výsledků těchto soutěží

„Škola firmě – personální pomoc“ Informace firmám o počtech žáků přijatých na studia v jednotlivých oborech Informace firmám o úspěšných absolventech školy ve všech oborech Možnost prezentace firmy (náboru) přímo před žáky Účast zástupců firem na ústních závěrečných zkouškách tříletých oborů

„Škola firmě – odborná pomoc“ Možnost přizpůsobení vzdělávací nabídky potřebám firem (struktura a zaměření vzdělávacích oborů) Možnost přizpůsobení zaměření odborných předmětů potřebám firmy (odborný profil absolventa) Pořádání kurzů pro firmy (např. školení obsluhy CNC strojů pro zaměstnance firmy Ekvita spol. s r.o.) Školení zaměstnanců firem z Vyhlášky č. 50/1978Sb. o odborné způsobilosti v elektrotechnice Zaměstnání odborných pracovníků firem jako externí učitele

Dotazy? Diskuse…

Děkuji za pozornost. Jan Kafka zást. ředitele pro praktické vyučování Střední průmyslová škola Trutnov Královéhradecký kraj