Systém spolupráce pojišťoven s pojišťovacími makléři

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vítejte v POJIŠTĚNÍ BOSKOVICE Kdo jsme? > největší makléřská síť v ČR > více než 20 let na trhu > jsme se světovou jedničkou Marsh > partner všech pojišťoven.
Advertisements

Asociace realitních kanceláří České republiky
Pojištění majetku a odpovědnosti za škodu města a jím zřízených příspěvkových organizací Bc. Miloslav Šalé jednatel společnosti RESPECT BRNO, s. r. o.
Změny v regulaci distribuce na finančním trhu
Konference pojišťovacích makléřů 2011
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
TRENDY A BUDOUCNOST FINANČNÍHO PORADENSTVÍ V EVROPĚ 9.ŘÍJEN 2013 Ing. Tomáš Síkora, MBA, výkonný ředitel VYBRANÉ DOPADY NOZ DO POJIŠŤOVNICTVÍ.
Dávky nemocenského pojištění poskytované v těhotenství a mateřství Obhajoba k bakalářské práci Marcela Novotná BIVŠ, Právní administrativa v podnikatelské.
Poznatky z kontrol u makléřů prováděných Českou národní bankou AČPM Konference pojišťovacích makléřů 11. října 2011 Hynek Černý Odbor kontroly odborné.
Odměňování pojišťovacích zprostředkovatelů
Licencování softwaru Autor: Michal Kudrna © TemplatesWise.com Vedoucí práce: Ing. Václav Novák, CSc. Bakalářská práce na téma:
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Novela zákona „38“ (o pojišťovacích zprostředkovatelích) a její konkrétní dopady na business Konference komunity webu Poradci-sobě.cz 8. listopadu 2014.
Senát Parlamentu České republiky seminář „Zpracování DNA a dopady do soukromí občanů” Odborné stanovisko Československé společnosti pro forenzní.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Proces slučování bankovních a nebankovních úvěrových registrů v České.
Konference AFIZ Pojišťovací sektor a klíčové úkoly 2007.
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Současné praktické aspekty pojistných produktů Pojišťovnictví, pojistné produkty, jistota, investování, finanční gramotnost, penzijní reforma, motivace,
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Pojišťovnictví Regulace a dohled Ing. Dalibor Pánek
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Zprostředkovatelé v pojišťovnictví
Právní aspekty podnikání pojišťoven
Tržní ocenění a zajišťování úvěru
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
Cestovní kanceláře a agentury
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
OBCHODNÍ PODMÍNKY V MEZINÁRODNÍM OBCHODĚ - TEORETICKÁ A PRAKTICKÁ ANALÝZA Michal Wit Pospíšil BA (Hons) Bakalářská práce Právnická fakulta Masarykovy univerzity.
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
Miroslav Somr jednatel společnosti.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Právní aspekty podnikání pojišťoven.
Interní audit a Compliance v České pojišťovně | Praha| Peter Štefánik| 1.
Sociálně právní ochrana dětí Historický vývoj SPO (chudinská péče, sirotčí pokladny, okresní komise pro péči o mládež …) Současná úprava – zákon č. 359/1999.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický OPTIMALIZACE PROCESŮ VÝROBY NÁBYTKU VE SPOLEČNOSTI ARBYD CZ S.R.O. Obhajoba diplomové.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Hodnota vnímaná zákazníkem ve vybraném podniku Autor práce: Jana Štindlová,
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza bankovních produktů v ČR Autor bakalářské práce: Marie.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
VŠTE České Budějovice Ústav podnikové strategie
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
V Českých Budějovicích, únor 2017
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Obecné otázky pojišťovacího práva
Hodnota vnímaná zákazníkem
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Podnikatelské profese v oblasti finančněprávních služeb
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Ukazatele pojistného trhu
Transkript prezentace:

Systém spolupráce pojišťoven s pojišťovacími makléři Autor: Adam Bouška Vedoucí práce: Ing. Alois Rous, CSc. Oponent práce: doc. Ing. Miroslav Flaška, CSc.

Cíle práce Snadná orientace pro širokou veřejnost v problematice pojišťovacího zprostředkování Hlavní rozdíly mezi pojišťovacími makléři a pojišťovacími agenty Návrh změn právních úprav pro zdokonalení systému pojišťovacího zprostředkování

Legislativa v pojišťovnictví Současná právní úprava Historie Zákon o pojišťovacích zprostředkovatelích 38/2004 Sb. vymezení pojišťovacích zprostředkovatelů dohled nad pojišťovacími zprostředkovateli

Makléř, kdo je makléř? Obecné vnímání slova „makléř“ K čemu je nám, klientům, pojišťovací zprostředkovatel, resp. makléř? Pojišťovací makléř vs. pojišťovací agent

Praxe v oblasti spolupráce pojišťoven s pojišťovacími makléři Obecné poměry na pojišťovacím trhu Samoregulace pojišťovacích zprostředkovatelů Působení pojišťovacích makléřů v životním pojištění Smluvní vztahy

Zhodnocení Nezávislost pojišťovacích makléřů Očekávané změny Doporučení pro další změny údaje v registru odborná způsobilost kategorizace sankce

Děkuji za pozornost.

Otázky vedoucího práce a oponenta Váš názor na další zkvalitnění práce pojišťovacích zprostředkovatelů. Jaké jsou etické nároky na makléře? Otázky oponenta: V čem vidíte rozdíl u pojišťovacího zprostředkovatele u pojišťovny a makléře? Proč firmy využívají makléřských společností? Požadujete změny, aby nedošlo k pokřivení trhu - jaké?