Základy práce s textem Prezentační techniky 8.4.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Interpretace neuměleckého textu Recenze II
Advertisements

JAZYKOVĚDA, JAZYKOVÁ KULTURA, ŘEČ A JAZYK
SLOVNÍ PŘÍZVUK a ZVUKOVÁ STRÁNKA VĚTY
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Nepravidelnosti větné stavby
PREZENTAČNÍ TECHNIKY, Improvizace ve skupinách i jednotlivě.
Obrázky poskytla firma Complex,
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:5. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Rozvíjející.
Vedlejší věty Vedlejší věta (VV) zastupuje větný člen své věty řídící
Mluvený projev, monolog a dialog
Excel – vzorce.
STRUKTURA OSNOVY KURZU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Zvuková podoba věty Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Jak se stát dobrým právníkem?
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008
Metodické pokyny pro předmět Tlumočnický proseminář
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Zásady práce s prezentacemi
Jak se stát dobrým právníkem?
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Odborný styl PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝU.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
ZVUKOVÁ STRÁNKA SLOVA A VĚTY
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
ZVUKOVÁ STRÁNKA VĚTY Mgr. Michal Oblouk.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_2.1.13
Styl řečnický Marcela Jurková.
DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ N á zev projektu EU pen í ze středn í m š kol á m Masarykova OA Jič í n N á zev š koly.
Učitel by měl mít vlastnosti:  Pracovní – svědomitost, důslednost, vztah a láska k dětem  Intelektuální – tvořivé myšlení, logičnost, konkrétnost 
Přesvědčivá argumentace
Mooting – jak argumentovat JUDr. Maxim Tomoszek. Smysl simulace Příprava na reálné situace Příprava na reálné situace Kontrolované prostředí Kontrolované.
Mezinárodní zdanění Okruhy ke zkoušce. Okruhy k ústní zkoušce 1. Daňová rezidence, vnitrostátní a mezinárodní dvojí zdanění (1. kapitola ve skriptech)
Pedagogická komunikace
VÝUKA VÝSLOVNOSTI VE SKUPINÁCH RUSKY MLUVÍCÍCH STUDENTŮ
Výzkumné techniky Neintervenující výzkumné techniky Sekundární analýza
ZVUKOVÁ STRÁNKA JAZYKA 2
Prezentační techniky  Vytvořit bez mluvení řady podle zadaných parametrů (barva vlasů atd.), co nejrychleji  Smysl: zpětná vazba ke spolupráci.
ŠkolaKatolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektuModerní škola Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění.
Učení verbální Učení pojmové Učení senzomotorické
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Praktická aplikace teoretických poznatků z hláskosloví Online diskuse k virtuální hospitaci – Open Gate, gymnázium.
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
Výuka čtení a psaní analyticko-syntetickou metodou
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Inf Prezentace informací
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová
SUPRASEGMENTÁLNÍ ANALÝZA TEXTU
Rozvíjející větné členy – 6. ročník
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
STYL PROJEVŮ MLUVENÝCH A PSANÝCH
Prezentační a komunikační dovednosti
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Téma: Předmět a příslovečné určení
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Transkript prezentace:

Základy práce s textem Prezentační techniky

Větný přízvuk • Co to je větný přízvuk, kdy se používá, praktické vyzkoušení změny větného přízvuku na větách „To je moje židle“ a „Včera jsem tady byl“ • Smysl: zjištění možností práci s textem, důrazy, členění mluveného slova

Frázování • Co je to frázování a kdy se používá • Příklad: „Vyslechli jste Písně o mrtvých dětech Gustava Mahlera“ • Chybné frázování může změnit smysl celého textu, praktické zkoušení frázování příkladové věty

Práce s delším textem • Text, který měl „nalákat předplatitele“ – frázování, důrazy a další značky v textu, přípravná fáze, pak interpretace před ostatními • Smysl: vyzkoušet si možnosti podrobnější práce s textem, vzájemně se ohodnotit a získat zpětnou vazbu ke svému projevu