KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
HANDI JOBS, občanské sdružení
Oddělení mládeže a sportu
Finanční možností svépomocných skupin
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Strategie rozvoje NNO v kraji Vysočina Obsah: Pojem NNO Analýza NNO Strategie rozvoje NNO Krajská Konference NNO.
ASOCIACE NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ÚSTECKÉHO KRAJE. STRANA 2 ANOÚK (založena r. 2001) Smysl ANOÚK je ve třech hlavních směrech činnosti: 1. Komunikace, partnerství,
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Celostátní síť pro venkov
OMC Pracovní expertní skupina
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Spolupráce, která přináší plody
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Projekt společenské odpovědnosti („PSO“) Mgr. Pavel Olšovský, KÚ MSK květen 2010.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Subjekty a objekty veřejných politik
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
EVVO v operačních programech
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Co je program Mládež v akci?
ORP a NNO Petr Holý.
NNO partner pro rozvoj kraje
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.

Historie KOUS Vysočina Neziskové organizace se v kraji Vysočina neformálně scházejí již od roku Aby se spolupráce posunula dále, byla v květnu 2008 zaregistrována právnická osoba – občanské sdružení.

Jak funguje KOUS, o.s. KOUS má v tuto chvíli 8 5 členů a dalších 50 organizací aktivně spolupracuje. NNO pracují v 7 sekcích: • Ekologie a životní prostředí ( • Kultura, památky a umění • Poradenství, vzdělávání a občanské aktivity • Rekreace, sport, tělovýchova • Sociálně zdravotní • Volný čas dětí a mládeže ( • Sekce organizací seniorů a zdravotně postižených

Hlavní činnosti KOUS • Komunikuje s NNO a zastupuje je prostřednictvím jednotlivých oborových sekcí • spolupracuje s odbory Krajského úřadu: zabezpečuje příjem informací a jejich předávání mezi NNO • Svolává a připravuje krajské konference NNO 1x za volební období 2 let • poskytuje informační a poradenský servis pro NNO • připravuje pro NNO semináře vycházející z potřeb neziskového sektoru • pověřuje úkoly a pravomocemi zástupce NNO z regionu do Rady Vlády pro NNO, do Výboru pro komunikaci s regiony při RV a RLZ kraje Vysočina

Aktuality v KOUS Mezi hlavní novinky v KOUSu patří: Nové stránky www Proběhla rekonstrukce stránek Zde mimo jiné najdete: • Grantové programy • Informace z EU • Zajímavosti z neziskovek • Tipy na vzdělávací akce 7. Krajská konference NNO • proběhla 1. dubna 2010 za účasti více než 100 zástupců NNO • byla zde podepsána Dohoda o spolupráci mezi KOUSem a Krajem Vysočina • byla zde představena nová Analýza a strategie NNO kraje Vysočina, na které se KOUS podílel • byli zvoleni noví zástupci jednotlivých sekcí

Členství v KOUS Budete-li mít zájem o členství, přihlášky můžete vyplnit na místě nebo si ji po zvážení můžete stáhnout na V čem je členství v KOUS dobré pro Vás?  Přístup k informacím  Semináře šité „na míru“  Poradenský servis  Propagace vaší činnosti  Míra akvity závisí na vás! V čem je vaše členství dobré pro nás?  Lepší vyjednávací pozice  Více názorů, rychlejší řešení  Povzbuzení pro další práci  Pomoc malým organizacím

KOUS Vysočina, o.s. Děkuji za pozornost