- sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Koncepce péče o staré občany
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Doporučené postupy nebo standardy – aspekty právní
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
CPVŠK, České Budějovice Novela Knihovního zákona Co je nového? Iva Prochásková, UK UPa.
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Praxe ve Věznici Karviná
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Subjekty trestního řízení
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Náhradní rodinná péče -NRP
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Úvodní výklady prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
SmoČR a senioři v obcích
Ing. Stanislava Správková
KKOV M/01 Maturitní obor 4-letý – denní forma
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

- sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“

- sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc

Slova, kterým musí HIV pozitivní člověk čelit a která dovedou nejvíce ublížit:

 Nepřibližuj se!

 Nesmíme si s tebou hrát!

 Odejdi, už nejsi náš syn!

NNNNesahej na mne!

ZZZZostudil jsi naší rodinu

 Budeš muset bydlet někde jinde

VVVVezměte si toho člověka do péče Vy! My o AIDS nic nevíme! Personál se nám bouří!!!

DDDDotek neohrozí, strach a předsudky ublíží!

AIDS prověřuje lidské hodnoty nás všech!

- sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“

Seminář určen především pro:  Sociální pracovníky  Pracovníky justice  Pracovníky pomáhajících profesí

Stráž pod Ralskem října 2OO5

Seminář byl připraven ve spolupráci s Justiční akademií ČR

Proč a kde se vzala myšlenka k uspořádání semináře:  V ČR se řeší problematika HIV/AIDS především jako zdravotní problém / sociální práce je opomíjena/.  Sociální pracovníci a pracovníci justice mají mizivé informace, jak pracovat s klienty, kteří jsou infikováni HIV.  ČSAP odhalila mezery v zákonech č. 109/2002 Sb., který v současné době paušálně zamezuje umístění infekčních dětí a mládeže / včetně HIV pozitivních / do diagnostických ústavů a dětských domovů / včetně HIV pozitivních / do diagnostických ústavů a dětských domovů a č. 182/1991 Sb., který v současné době paušálně zamezuje umístění infekčních osob / včetně HIV pozitivních / do ústavů sociální péče a domovů důchodců. a č. 182/1991 Sb., který v současné době paušálně zamezuje umístění infekčních osob / včetně HIV pozitivních / do ústavů sociální péče a domovů důchodců.

Účastníci:  z celé ČR Pozorovatelé:  Justiční akademie ČR  Policejní akademie ČR a institut pro vzdělávání pracovníků vězeňské služby  MV ČR – odbor azylové a migrační politiky

I přes fakt, že Justiční akademie ČR zařadila seminář I přes fakt, že Justiční akademie ČR zařadila seminář do svého rozvrhu vzdělávání, z okresních a krajských soudů nebyl přítomen ani jeden zástupce!!!

Krutá realita!!! Střednědobý plán Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS v ČR je znám pouze na úrovni ministerstev a zdravotních ústavů!!! Střednědobý plán Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS v ČR je znám pouze na úrovni ministerstev a zdravotních ústavů!!! Městské a obvodní úřady o existenci tohoto dokumentu nevědí!!! Na zasedání jednotlivých zastupitelstev se řeší pouze otázka drog. HIV/AIDS se opomíjí.

Usnesení  Doporučit VV Národ. Komise boje proti AIDS při Mzdr., aby inicioval novelizaci zákonů č. 109/2002 Sb. a č. 182/1991 Sb.  Doporučit VV NKBpA, doplnit do střednědobého plánu Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS v ČR: - Zařadit problematiku HIV/AIDS jako doporučené téma do vzdělávání podle zák. 312/2001 Sb. pro úředníky samosprávních celků - Zařadit problematiku HIV/AIDS jako doporučené téma do vzdělávání podle zák. 312/2001 Sb. pro úředníky samosprávních celků  Doporučit Mspr. ČR zařadit problematiku HIV/AIDS vzhledem k závažnosti a dosud nedostatečné informovanosti do systému vzdělávání soudů podle zák. 6/2001 o soudech a soudcích, do vzdělávání státní zástupců a zaměstnanců vězeňské služby.

Děkuji za pozornost …… za pozornost ……