Zkušenosti s podáváním SET v ordinaci praktického lékaře.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dětský pacient v ordinaci praktického lékaře.
Advertisements

Seminář o všech aspektech choroby Charcot-Marie-Tooth Senát ČR 7. 11
Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Léčba křečových žil metodou ASVAL
Kulatý stůl-Paliativní medicína evropské zkušenosti
ENZYMOTHERAPIE V ORDINACI PRAKTICKÉHO LÉKAŘE.
Cílená spolupráce lékař –kosmetička
Rehabilitační postupy u CMT
REHABILITACE V DENNÍ PRAXI – INDIKACE, JAKÝ EFEKT LZE OČEKÁVAT
Novinky v onkologii ASCO 2009
Earth Power Vás zdraví !. MiM Mise a vize Earth Power je moderní dynamicky se rozvíjejíci firmou s globálním dosahem. Všechny úkoly realizuje s neustálou.
Wobenzym jako součást léčby revmatoidní artritidy (kasuistika)
SET V LÉČBĚ DĚTÍ S RECIDIVUJÍCÍMI RESPIRAČNÍMI INFEKCEMI
Česká pneumologická a ftizeologická společnost ČLS JEP
Nemoci oběhové soustavy
SYSTÉMOVÁ ENZYMOTERAPIE V ORL A FONIATRII
PRAKTICKÝ LÉKAŘ, PSYCHIATR A JEJICH PACIENT Vaněk Jaroslav, MUDr., Vaněk David, MUDr., PhDr.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Hepatitida C Jiří Smetánka.
P. Machek, M. Křečková Fresenius Medical Care – DS Most
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno definice.
Informační studie Lukáš Marek, Kurs: IZI215, Po ,00001 Volba optimálního doplňku stravy pro sportovce.
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Střední zdravotnická škola Evangelické akademie
Projekt EPP-ED Riziko při poskytování zdravotní péče – politika WHO
Bolestivé rameno (Tunelové projekce pro potřeby ortopedie) Ladislav Štícha Vladislav Jindra RDG oddělení NsP Česká Lípa.
Opioidy v léčbě bolesti
Perorální antidiabetika v roce 2006
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Nicoletta Colombo University of Milan-Bicocca and European Institute of Oncology, Italy Závěrečné poznámky.
Onemocnění a úrazy svalů
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
IMMUBLEND.
úvod do farmakologie co je to farmakologie
Bolest a primární péče MUDr.Bohumil Skála,PhD Praktický lékař pro dospělé SVL ČLS JEP Ústav soc.lékařství LF UK Hradec Králové.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
Detrakce dávek biologik – přehled poznatků a první zkušenosti
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Edukace diabetika INZULINOTERAPIE
Možnosti domácí léčby některých forem strabismu
Případová studie Seminář 2014.
Role fyzioterapeuta v realizačních týmech
Zhoubné nádory dětí a sport Jan Novotný, Hana Hrstková*, Martina Novotná Pedagogická fakulta MU, Brno *Lékařská fakulta MU, Brno.
. Výuka pediatrie u lůžka pacienta Kazuistika založená na důkazu
Možnosti domácí léčby některých forem strabismu
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Současný stav užívání tabáku a alkoholu v ČR Seminář PSP ČR 27. května 2014 MUDr. Hana Sovinová, Státní zdravotní ústav PhDr. Ladislav Csémy, Psychiatrické.
Standardy výdeje léčivého přípravku a výkony lékárenské péče Mgr.Michal Hojný Vedoucí lékárník ÚL IKEM Praha Viceprezident ČLnK.
Léčiva. Co je to léčivo? Léčivo (léčivá látka) je látka určená k příznivému ovlivňování zdraví lidí nebo zvířat. Léčivá látka je nejvýznamnější součástí.
Odlišnosti lůžkové a primární péče o děti a dorost MUDr. Alena Šebková Předsedkyně OSPDL ČR.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
Identifikace pacientů v MOÚ J. Kocourková, H. Vorlíčková, Masarykův onkologický ústav, Brno.
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu?
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
Okruhy činnosti práce sestry v ordinaci PL
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
JAK POMÁHÁ INOVATIVNÍ LÉČBA PACIENTŮM
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
Komplexní testové systémy
Boj o pacienta, boj o peníze
Okruhy činnosti sestry v ordinaci praktického lékaře pro dospělé
v onko-urologii Využití radiofarmak v diagnostice a léčbě
Promítnutí pokroků lékařské vědy do funkčního hodnocení zdravotního stavu a pracovní schopnosti ve vztahu k mezinárodní klasifikaci nemocí a s přihlédnutím.
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
Lékové interakce v praxi
Transkript prezentace:

Zkušenosti s podáváním SET v ordinaci praktického lékaře. MUDr.Rudolf Červený Příbram

WOBENZYM Zpětný statistický výběr 24 pacientů užívajících Wobenzym k základní medikaci DG: pollinosa Základní medikace: antihistaminika, desensibilizační léčba

WOBENZYM Dle zdravotní dokumentace - rok před nasazením Wobenzymu (1999) na stejné základní medikaci U všech pollinotické potíže – rhinitis, conjuctivitis, obstrukce HCD V roce 2000, měsíc před pollinotickou sezónou, přidán k medikaci Wobenzym

WOBENZYM Výsledky: U 8 pacientů výrazný ústup až vymizení potíží i bez užívání antihistaminik U 11 pacientů výrazný ústup všech potíží spolu s užíváním antihistaminik U 2 pacientů přetrvávaly mírné obtíže U 3 pacientů bez efektu

PHLOGENZYM V letech 1998 – 2001 podáván výběrově v dávce 3X3 až 2X2 po úrazech u profesí s fyzickou zátěží Hodnoceno celkem 67 úrazů: Distorse kolene Distorse kotníku Natažení (natržení) svalů

PHLOGENZYM Pro kontrolní skupinu zpětně vybráno 32 pacientů s úrazy stejného typu Výsledek: Ve skupině profesionálů s doplněním léčby Phlogenzymem byla celková doba hojení kratší, PN ukončena dříve a návrat do práce do plné zátěže rychlejší, než u kontrolní skupiny V průměru o 22 % kratší PN

WOBENZYM Zkušenosti podávání Wobenzymu u popálenin I.-II. stupně menšího rozsahu: Dávkování 3X3 tbl. Subjektivně z pohledu lékaře i pacienta hojení rychlejší,čistší a s jizvou dobrého vzhledu

WOBENZYM Zkušenosti u podávání pacientům onkologicky nemocným v preterminálním stadiu: Efekt těžko hodnotitelný ať již z pohledu kvality či délky života Optické zlepšení lymfedému HK u dvou pacientek při dávce 3X5 tbl.

KAZUISTIKA: Sourozenci - bratři krasobruslaři lední revue Jeden pravidelně užívá Phlogenzym 2X1, při přetížení organizmu 3X2 Druhý SET neužívá Dle zdravotní dokumentace za posledních pět let se u druhého objevují o 30% častější onemocnění KHCD, bronchitidy, bolesti kloubů a svalů z přetížení

ZÁVĚR I když zde uvedené údaje nebyly součástí cílených studií, ale souborem dat zpětně získaných ze zdravotní dokumentace u pacientů, kterým byla doporučena SET od specialisty, praktického lékaře nebo zakoupena samotným pacientem, je možné konstatovat, že SET má své místo v terapii jako podpůrná a doplňková léčba, při které nebyly pozorovány na základě mých dlouhodobých zkušeností se SET žádné vedlejší a nepříznivé nežádoucí účinky.

Děkuji za pozornost.