Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Centrum celoživotního vzdělávání
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Metodická podpora úprav RVP ZV
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poradců Podpora poradců
Propagace studentských komunitních projektů Malá Skála, 5. říjen 2012.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Efektivní spolupráce v oblasti prevence školního neúspěchu žáků.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Math Exercises for You (Math4U)
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Aktuální informace o stavu
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013

Program dnešního setkání Kdo je kdo - organizační tým Kdo je kdo - vy O čem je projekt Active Citizens Metodika aneb jádro projektu Pauza /15 min/ Praktická stránka projektu Dotazy Konec

REALIZÁTOŘI PROJEKTU British Council a Člověk v tísni (vzdělávací program Varianty) Kdo za projektem stojí? Finance z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím OPVK

Kdo je kdo – organizační tým projektu Martina Novotná Petra Skalická Metodická práce Jana Lachmann Marta Brichová Radka Jarvisová - asistentka Vedení projektu

A kdo jste vy? 

Projekt doposud tříletý projekt – začátek – konec Loni zapojené školy

-Pravidelné setkávání s místními seniory ve Volyni a Bzenci -Vytvoření městské galerie (ve vitríně) v Českých Budějovicích -Příprava komentované prohlídky centra Prostějova -Oživení kulturního života na Kladně -Zvyšování finanční gramotnosti na ZŠ ve Svitavách -Boj proti vandalismu v Novém Jičíně -Práce s tělesně postiženými v České Lípě Příklady školních komunitních projektů

O čem to celé je? • Vzdělávání učitelů a studentů • Tvorba nové metodiky • Škola jako centrum komunitního života Komunitní vzdělávání ACTIVE CITIZENS ACTIVE CITIZENS

Cíle projektu Jak pracujeme Vzdělávání učitelů a studentů Vznik metodické příručky Rozvoj komunitního rozměru škol Školení učitelů a studentů Spolupráce učitelů a organizátorů Studentské komunitní projekty

Jak projekt probíhá? -Semináře pro učitele a studenty - Interaktivní forma - Učitel jako průvodce ne vůdce -Školní komunitní projekty - Mapování komunity & zjištění potřeb - Nalezení partnerů v komunitě - Společná příprava a realizace -Tvorba nové metodiky - Metodická příručka - Dokumentární film

Metodika Active Citizens Vyvinuta v rámci celosvětového programu rozvoje komunit Active Citizens realizovaného v několika desítkách zemí organizací British Council.

Harmonogram projektu Učitelé školeni námi Učitelé pracují se studenty Společné školení pro učitele a studenty Příprava a plánování studentského projektu Realizace studentského projektu Sdílení zkušenosti studentů a učitelů první školení druhé školení Sestavení studentského týmu do Rozvoj měkkých dovedností pomocí aktivit ze školení školení pro učitele a 2 zástupce studentských týmů Od prosince 2013 do června 2014 Jednodenní setkání v říjnu 2014 Spolupráce učitelů na tvorbě metodické příručky Do hotové plány studentských projektů Dobrovolný závazek učitele Nad rámec smlouvy se školou Finančně ohodnoceno

Finance Náklady na školení a semináře: • Ubytování a stravování učitelů i studentů – zařizují a hradí organizátoři • Cestovné učitelů i studentů proplácí organizátoři do výše 300,- /os./akce Realizace studentských komunitních projektů: •13000,- pro každý studentský komunitní projekt •Škola projekt „předfinancuje“ •Organizátoři proplatí reálně utracené náklady na základě celkové faktury vystavené školou po realizaci stud. projektu

Časté otázky Jak je upraven závazek školy? Škola podepíše smlouvu o spolupráci Kolik studentů musí být zapojeno? V každé škole by se mělo do projektu zapojit min. 25 studentů Musí studenti nebo my učitelé umět anglicky? Ne. Celý projekt je veden v češtině.

A dál …? •Smlouva o spolupráci •Pošleme elektronicky, prosíme poslat 2 podepsané originály na: Marta Brichová, British Council, Politických vězňů 13, Praha 1, nejpozději do středy 10. dubna •Banner na web školy •Pošleme vám banner pro vaše školní webové stránky. Sdělte všem, že jste zapojeni do Active Citizens •Uvidíme se na prvním školení 16. a 17. dubna! 

Dotazy?