Interaktivní volně šiřitelná prezentace o jedné ze stran ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha státu v tržní ekonomice
Advertisements

Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Celostátní konference k základním cílům programu strany LEV 21 v Evropském parlamentu Řešení problematiky nezaměstnanosti Ing. Jiří Paroubek předseda strany.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
KDU-ČSL 1 Financování politických stran a regulace politických kampaní Pavel Bělobrádek předseda KDU-ČSL.
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Komentář k důchodové reformě z pohledu VV 1. Dopad zvýšení DPH Sjednocení DPH na 20% (65 mld. Kč) pro financování důchodové reformy Zachování snížené.
Důchodová reforma ČSSD Principy a cíle Prof. PhDr. Martin Potůček, CSc. MSc.
Hospodářská politika státu
Co je to rovná daň? Žďár nad Sázavou, Třebíč, Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu ODS.
Priority volebního programu KSČM pro předčasné volby do PS PČR v roce 2013 Vratimovský odborný seminář Kulturní dům Frýdek, Heydukova 2330, Frýdek-Místek.
Praha, 29. března 2010 Sliby ČSSD: Cesta k bankrotu.
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
Makroekonomie I ( Cvičení 7 – Nezaměstnanost)
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Politika zaměstnanosti Programová konference ČSSD Prof. Martin POTŮČEK Hradec Králové,
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Členění NH Ukazatelé hodnocení NH
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA BEZPEČNOSTI AUTOR: JERONÝM TEJC BEZPEČNOST.
Programová konference ČSSD JUDr. Jeroným Tejc stínový ministr vnitra , Hradec Králové Politika bezpečnosti „…cítit se bezpečně je právo, nikoliv.
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý 100 dnů na MF ČR.
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Druhá fáze reformy veřejných rozpočtů - prorůstové daňové změny - Ministerstvo financí ČR
Životní úroveň obyvatel v České republice
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_87 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
Nezaměstnanost. nezaměstnanost vzniká, pokud na trhu práce převyšuje nabídka zaměstnanců poptávku firem.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_058 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Financování sociálního zabezpečení Mgr. Oldřich Hájek.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
FINANČNÍ GRAMOTNOST INFLACE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Příjmy a výdaje SR.
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Vnější systémová charakteristika finančního práva
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Rodinná politika Sociální politika II.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
Daně.
RODINNÝ ROZPOČET (PŮJČKA, HYPOTÉKA)
Transkript prezentace:

Interaktivní volně šiřitelná prezentace o jedné ze stran ČR.

Logotyp strany  Jednotný vizuální styl reprezentující stranu  Růži používá ČSSD od svého vzniku Stáhnout manuál k logu [PDF]

Strana po roce 1989  Strana obnovena na XXIV. sjezdu, který se konal v březnu roku  Předsedou zvolen Jiří Horák a významnou roli měl i Valtr Komárek.  Strana utrpěla vnitřní rozpory.  V roce 1992 získala strana 16 mandátů.  V roce 1993 změnila strana název a zvolila Miloše Zemana předsedou

Strana po roce 1989  V roce 1998 sestavila ČSSD menšinovou vládu.  O čtyři roky později sestavila vlád v koalici s KDU-ČSL a US-DEU.  Předsedou vlády se stal v roce 2002 Vladimír Špidla.  Další premiéři: Stanislav Gross, Jiří Paroubek, Bohuslav Sobotka

Volební výsledky do PS % 35%

Volební výsledky do PS * Platí stejné hodnoty v % jako v předchozím snímku.

Volební výsledky do PS * Platí stejné hodnoty v % jako v předchozím snímku.

Volební výsledky do PS * Platí stejné hodnoty v % jako v předchozím snímku.

Volební výsledky do PS * Platí stejné hodnoty v % jako v předchozím snímku.

Volební výsledky do PS * Platí stejné hodnoty v % jako v předchozím snímku.

Ekonomická jednání strany  Prosazuje sociálně tržní hospodářství.  V praxi se ovšem nesnažila příliš zmenšit státní dluh.  V minulých letech vlády ČSSD se státní dluh zvýšil.

Volby 2013 „Prosadíme dobře fungující stát.“

1. Vytvoříme nová pracovní místa  Nastartujeme hospodářský růst podporou soukromých investic a veřejnými investicemi do dopravní infrastruktury, zateplování domů, sociálního bydlení, rozvoje sociálních a zdravotních služeb a protipovodňových opatření. Nebudeme zvyšovat daň z přidané hodnoty, a zdražovat tím občanům život. Úřad práce se znovu musí stát místem, které lidem skutečně pomáhá najít práci. Podpoříme zaměstnávání mladých lidí a občanů se zdravotním postižením. Pro rozvoj regionů s vysokou mírou nezaměstnanosti i pro rozvoj venkova využijeme zejména peněz z EU.

2. Zavedeme pořádek do výběru daní  Zvýšíme příjmy státního rozpočtu zdaněním velkých firem, vyšším zdaněním hazardu a lidí s nejvyššími příjmy. Prosadíme majetková přiznání se sankcí propadnutí nezdaněného majetku a zavedeme registrační pokladny. Nebudeme tolerovat daňové úniky.

3. Zajistíme kontrolu kvality potravin a přísnější regulaci cen energií a vody  Zavedeme přísná pravidla pro obchodní řetězce, aby došlo ke zlepšení kvality prodávaných potravin a vytvoření většího prostoru pro české potraviny. Stát musí chránit občany regulací cen elektřiny, plynu, tepla, vodného a stočného.

4. Postupně zvýšíme minimální mzdu  Zasadíme se o růst minimální mzdy z dnešních 8500 Kč na úroveň Kč hrubého příjmu v roce Lidé, kteří poctivě pracují, se musejí ze mzdy uživit a mít vyšší životní úroveň než ti, kteří se práci vyhýbají.

5. Garantujeme kvalitní zdravotní péči dostupnou všem  Zlevníme léky snížením daně z přidané hodnoty a zrušíme všechny poplatky ve zdravotnictví, s výjimkou příspěvku na stravu v nemocnici. Posílíme financování veřejného zdravotnictví a zabráníme privatizaci nemocnic. Zajistíme kontrolu nad kvalitou poskytované péče.

6. Pomůžeme mladým rodinám  Podpoříme zvýšení počtu míst v jeslích a mateřských školách. Prosadíme podporu zaměstnavatelů, kteří vytvoří pracovní místa pro matky a otce po rodičovské dovolené. Podpoříme výstavbu startovacích bytů. Pomoc státu rodinám s dětmi pokládáme za nejlepší důchodovou reformu.

7. Zajistíme důstojné stáří  Prosadíme návrat k valorizaci důchodů podle míry zdražování; zastavíme vyvádění veřejných peněz z důchodového systému a zrušíme neúspěšný II. pilíř. Posílíme cenově dostupné sociální služby pro seniory. Prosadíme, a to nejen pro seniory, zákon o sociálním bydlení.

8. Chceme kvalitní školy pro naše děti  Zlepšíme postavení dobrých a kvalifikovaných učitelek a učitelů, včetně jejich odměňování. Zabráníme všem pokusům zavést školné na veřejných vysokých školách. Stát musí garantovat kvalitu a dostupnost vzdělání, včetně důkladné výuky jazyků, jako předpoklad dobrého uplatnění absolventů na trhu práce.

9. Budeme bránit občany před lichvou a zvůlí exekutorů  Zpřísníme regulaci půjček tak, abychom znemožnili lichvu a zabránili předlužování domácností. Zajistíme přísný dozor státu nad exekutory, zabráníme jejich nezákonným praktikám a omezíme nemravné zisky z vymáhání pohledávek.

10. Stát musí garantovat bezpečnost občanů  Zvýšíme počet policistů v oblastech s vysokou kriminalitou. Omezíme činnost heren a zastaváren s cílem snížit kriminalitu i praní špinavých peněz. Stanovíme přísnější pravidla pro podmíněně propouštěné vězně s cílem zabránit opakování trestné činnosti. Zlepšíme vybavenost profesionálních i dobrovolných hasičů. Před policií, soudy a úřady si musejí být občané skutečně rovni.

11. Místo privatizace státu - fungující demokratický stát  Zajistíme, aby občané za své daně dostávali kvalitní a fungující veřejné služby. Zastavíme tunelování veřejných rozpočtů. Zvýšíme kontrolu firem pracujících na státních zakázkách. Zajistíme, aby stát byl dobrým hospodářem a veřejné finance byly dlouhodobě udržitelné. Přijmeme zákon o státní službě. Prosadíme zákon o obecném referendu. Zpřísníme pravidla pro financování politických stran. Budeme usilovat o výrazné snížení finančních plateb státu v rámci církevních restitucí. Podrobný program ČSSD

Prostor pro dotazy posluchačů.

Zdroje a poděkování ČSSD.cz Tisková zpráva ČSSD (2013) Wikipedia

CC BY-NC-SA 3.0 CZ Uveďte autora - Nevyužívejte dílo komerčně - Zachovejte licenci 3.0 Česko Slouží výhradně k učebním účelům.