Odhad komunikační situace III.. Pozorně si přečtěte uvedený text: Já možná jenom jedinou věc, která mě ještě napadá nad tímto materiálem, že si pořád.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Právě jste vysvětlili, že pořízení nejnovějšího softwaru prostřednictvím OVS je skvělý způsob, jak optimalizovat IT a vytvářet hodnotu, a chcete.
Advertisements

Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Interpretace neuměleckého textu Výklad I. Vyberte z uvedených možností tu, která postihuje hlavní téma, o němž úryvek vypovídá; podtrhněte ty části textu,
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
Řeč, jazyk, mluva.
Členění textu, odstavce, osnova
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Čím ve škole můžeš poranit sebe i druhého VY_32_INOVACE_18 Sada 8
Pár fórků od Renčína.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
Interpretace neuměleckého textu Prostěsdělovací styl I.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_12
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_06 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jak vyjednávat o smlouvě a honoráři I. pro společnost JTP Roman Čiviš, A TREND.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.16 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Transport raněných Typ: DUM - výkladový Předmět: TVZ Ročník:
Kompromis a konsenzus Vrchol umění jednat asertivně. PhDr. Pavel Motyčka, Ph. D. Etická výchova, o.p.s.
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Metodické pokyny pro předmět Tlumočnický proseminář
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_O8_CJL_M Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Postižení hlavního tématu textu
Jediným učitelem hodným toho jména je ten, který vzbuzuje ducha svobodného přemýšlení a vyvinuje cit osobní zodpovědnosti.
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Kritické myšlení - základní vymezení, ukázková lekce
MUŽSKÝ MANIFEST (JEDNOU PRO VŽDY).
VY_62_INOVACE_1_2_01 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová.“ Finanční plánování.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Kritické myšlení Bc. Helena Selucká Podpora čtenářství – podzim 2010.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Věk mezi 60 a 90 lety má velké výhody !!! NEVĚŘÍTE ???
SEBEPOZNÁNÍ základ psychologické přípravy
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
Úvod do studia Strategie vyhledávání zdrojů Robert Zbíral.
Jak psát grantovou žádost Vědecká komunikace - PSY475 Mgr. Michaela Širůčková.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Teambuilding 2 Posouzení potřeby Podávání zpětné vazby
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
Společná práce. 1.Pozorně si přečti text úlohy (raději několikrát). 2. Mezi neznámými údaji zvol jeden, o kterém nevíš vůbec nic, jako neznámou. 3. Pomocí.
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 4: Marketingové řízení MSP.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Slovní úlohy o společné práci − 3. Jak při řešení slovních úloh postupovat? 1. Pozorně si přečti text úlohy (raději několikrát). 2. Mezi neznámými údaji.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_CJ_1_5E_SEI_06_SLOHOTVORNI_.
VY_32_INOVACE_Jir_ II_11 Věta a souvětí Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Půjčky.
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
PSYCHOLOGIE ZÁTĚŽE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu.
Slovní úlohy o pohybu Pohyby proti sobě s časovým posunem.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
Pár fórků od Renčína.
Zážitková pedagogika ve výuce Etiky
Bc. Helena Selucká Podpora čtenářství – podzim 2011
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
SOUHRNNÉ POUČENÍ O SLOHU
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Transkript prezentace:

Odhad komunikační situace III.

Pozorně si přečtěte uvedený text: Já možná jenom jedinou věc, která mě ještě napadá nad tímto materiálem, že si pořád kladu otázku, jestli tak jak je to Komisí v současné době koncipováno, ty priority - konkurenceschopnost, inovace - jestli je to pro ČR opravdu výhodné. Připadá mi, že to jsou zrovna ty typy priorit, ve kterých jsme moc úspěšní nebyli v dosavadním období. To znamená, já se také samozřejmě bojím toho, abychom si nemalovali vzdušné zámky a nepředstavovali si, že tyto priority budou našimi, my se k nim budeme hlásit, ale pak se ukáže, že na to nemáme absorpční schopnosti, že nemáme na to odpovídající úroveň a že to budeme zase vracet, protože se ukáže, že v konkurenci ostatních neobstojíme. Takže mně připadá, že tohle je debata, o kterou bych nesmírně stál. Týká se to období 2014 až Bůhví kdo z nás tady bude, ale tady je třeba dnes - a to bych byl rád, kdybychom tohle skutečně zvažovali společně, co je skutečně reálné a na co můžeme dosáhnout.

Pozorně si přečtěte uvedený text: Já možná jenom jedinou věc, která mě ještě napadá nad tímto materiálem, že si pořád kladu otázku, jestli tak jak je to Komisí v současné době koncipováno, ty priority - konkurenceschopnost, inovace - jestli je to pro ČR opravdu výhodné. Připadá mi, že to jsou zrovna ty typy priorit, ve kterých jsme moc úspěšní nebyli v dosavadním období. To znamená, já se také samozřejmě bojím toho, abychom si nemalovali vzdušné zámky a nepředstavovali si, že tyto priority budou našimi, my se k nim budeme hlásit, ale pak se ukáže, že na to nemáme absorpční schopnosti, že nemáme na to odpovídající úroveň a že to budeme zase vracet, protože se ukáže, že v konkurenci ostatních neobstojíme. Takže mně připadá, že tohle je debata, o kterou bych nesmírně stál. Týká se to období 2014 až Bůhví kdo z nás tady bude, ale tady je třeba dnes - a to bych byl rád, kdybychom tohle skutečně zvažovali společně, co je skutečně reálné a na co můžeme dosáhnout. Rozhodněte a dokládejte citacemi z textu, zda je výpověď a) připravená - nepřipravená b) psaná - mluvená c) monologická - dialogická

Pozorně si přečtěte uvedený text: Já možná jenom jedinou věc, která mě ještě napadá nad tímto materiálem, že si pořád kladu otázku, jestli tak jak je to Komisí v současné době koncipováno, ty priority - konkurenceschopnost, inovace - jestli je to pro ČR opravdu výhodné. Připadá mi, že to jsou zrovna ty typy priorit, ve kterých jsme moc úspěšní nebyli v dosavadním období. To znamená, já se také samozřejmě bojím toho, abychom si nemalovali vzdušné zámky a nepředstavovali si, že tyto priority budou našimi, my se k nim budeme hlásit, ale pak se ukáže, že na to nemáme absorpční schopnosti, že nemáme na to odpovídající úroveň a že to budeme zase vracet, protože se ukáže, že v konkurenci ostatních neobstojíme. Takže mně připadá, že tohle je debata, o kterou bych nesmírně stál. Týká se to období 2014 až Bůhví kdo z nás tady bude, ale tady je třeba dnes - a to bych byl rád, kdybychom tohle skutečně zvažovali společně, co je skutečně reálné a na co můžeme dosáhnout. Odhadněte, kdo je mluvčím, v jakém prostředí výpověď vznikala, jaká byla její zamýšlená funkce.

Vyjádřete v heslech základní informace, které text přináší: Já možná jenom jedinou věc, která mě ještě napadá nad tímto materiálem, že si pořád kladu otázku, jestli tak jak je to Komisí v současné době koncipováno, ty priority - konkurenceschopnost, inovace - jestli je to pro ČR opravdu výhodné. Připadá mi, že to jsou zrovna ty typy priorit, ve kterých jsme moc úspěšní nebyli v dosavadním období. To znamená, já se také samozřejmě bojím toho, abychom si nemalovali vzdušné zámky a nepředstavovali si, že tyto priority budou našimi, my se k nim budeme hlásit, ale pak se ukáže, že na to nemáme absorpční schopnosti, že nemáme na to odpovídající úroveň a že to budeme zase vracet, protože se ukáže, že v konkurenci ostatních neobstojíme. Takže mně připadá, že tohle je debata, o kterou bych nesmírně stál. Týká se to období 2014 až Bůhví kdo z nás tady bude, ale tady je třeba dnes - a to bych byl rád, kdybychom tohle skutečně zvažovali společně, co je skutečně reálné a na co můžeme dosáhnout.

Vyjádřete v heslech základní informace, které text přináší: - otázka výhodnosti priorit, které Komise formuluje (inovace, konkurenceschopnost), pro ČR - vyjádření názoru o potřebnosti právě těchto priorit a konstatování skutečnosti, že tyto priority v současnosti nenaplňujeme - vyjádření obavy z toho, že se přihlásíme k naplňování těchto priorit, avšak v konkurenci ostatních států nebudeme úspěšní - potřebnost debat o tomto tématu - stanovení období, kdy se bude tyto priority usilovat - výzva k odpovědnosti rozhodování do budoucnosti a k realistickému nazírání na naše možnosti

Pokuste se text prvního odstavce přeformulovat do písemné formy výpovědi. Já možná jenom jedinou věc, která mě ještě napadá nad tímto materiálem, že si pořád kladu otázku, jestli tak jak je to Komisí v současné době koncipováno, ty priority - konkurenceschopnost, inovace - jestli je to pro ČR opravdu výhodné. Rád bych připojil jednu základní poznámku, k tomuto materiálu. Komise koncipuje priority, konkurenceschopnost a inovaci. Kladu si neodbytnou otázku, zda právě tyto priority a jejich realizace jsou pro Českou republiku výhodné/přínosné.

Zhodnoťte modalitu výpovědi: Já možná jenom jedinou věc, která mě ještě napadá nad tímto materiálem, že si pořád kladu otázku, jestli tak jak je to Komisí v současné době koncipováno, ty priority - konkurenceschopnost, inovace - jestli je to pro ČR opravdu výhodné. Připadá mi, že to jsou zrovna ty typy priorit, ve kterých jsme moc úspěšní nebyli v dosavadním období. To znamená, já se také samozřejmě bojím toho, abychom si nemalovali vzdušné zámky a nepředstavovali si, že tyto priority budou našimi, my se k nim budeme hlásit, ale pak se ukáže, že na to nemáme absorpční schopnosti, že nemáme na to odpovídající úroveň a že to budeme zase vracet, protože se ukáže, že v konkurenci ostatních neobstojíme. Takže mně připadá, že tohle je debata, o kterou bych nesmírně stál. Týká se to období 2014 až Bůhví kdo z nás tady bude, ale tady je třeba dnes - a to bych byl rád, kdybychom tohle skutečně zvažovali společně, co je skutečně reálné a na co můžeme dosáhnout. Podtrhněte projevy modality volní a hodnotící.

Zhodnoťte modalitu výpovědi: Já možná jenom jedinou věc, která mě ještě napadá nad tímto materiálem, že si pořád kladu otázku, jestli tak jak je to Komisí v současné době koncipováno, ty priority - konkurenceschopnost, inovace - jestli je to pro ČR opravdu výhodné. Připadá mi, že to jsou zrovna ty typy priorit, ve kterých jsme moc úspěšní nebyli v dosavadním období. To znamená, já se také samozřejmě bojím toho, abychom si nemalovali vzdušné zámky a nepředstavovali si, že tyto priority budou našimi, my se k nim budeme hlásit, ale pak se ukáže, že na to nemáme absorpční schopnosti, že nemáme na to odpovídající úroveň a že to budeme zase vracet, protože se ukáže, že v konkurenci ostatních neobstojíme. Takže mně připadá, že tohle je debata, o kterou bych nesmírně stál. Týká se to období 2014 až Bůhví kdo z nás tady bude, ale tady je třeba dnes - a to bych byl rád, kdybychom tohle skutečně zvažovali společně, co je skutečně reálné a na co můžeme dosáhnout. Podtrhněte projevy modality volní a hodnotící.