Statistika subjektů přihlášených do projektu "Partnerství pro Vysočinu"

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Pravidla publicity projektu
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Krajská agrární komora kraje Vysočina ing. Karel Coufal
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Jihlava,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Setkání regionalistů – Vílanec u Jihlavy.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Podpora strategické práce ve veřejné správě
ROP JV – informace o novém programovém období
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Statistika subjektů přihlášených do projektu "Partnerství pro Vysočinu"

3 akce v každém místě (2 dny) 3 akce v každém místě (2 dny)  Start (ST) - dohoda o postupu se zástupci obcí (dopoledne, kolem poledne) - dohoda o postupu se zástupci obcí (dopoledne, kolem poledne) - dohoda o postupu s místními aktéry (odpoledne) - dohoda o postupu s místními aktéry (odpoledne)  Fórum (F) - veřejné setkání nad záměry a potenciálními projekty (práce - veřejné setkání nad záměry a potenciálními projekty (práce týmu místního partnerství, veřejné projednání se širokou veřejností) týmu místního partnerství, veřejné projednání se širokou veřejností)  Místní operační plán (MOP) - dohoda o pracovní verzi MOP, nosné projekty Místní partnerství Místní partnerství

 strategický dokument, obsahující plán dalšího rozvoje území a seznam záměrů, pro jejichž realizaci je třeba získat finanční zdroje z EU  pokrývá potřeby území ORP III. stupně MOP – místní operační plán

 dokument, který stanoví, na jaké akce bude možno žádat příspěvek z evropských fondů v oblasti rozvoje konkrétního regionu  nahradí současný Společný regionální operační program  měl by více odpovídat specifickým potřebám jednotlivých regionů  jeho administrace by měla přejít do správy krajů  na základě jeho pracovní verze vytvořené spojením místních operačních plánů bude kraj vyjednávat výši a podmínky finanční podpory z fondů EU po roce 2007 ROP – regionální operační program

Statistika záměrů – počet/ORP III.stupně Celkový počet záměrů: 1518

Statistika záměrů – fin. objem/ORP III.stupně Celkový finanční objem / kraj : mil. Kč

Statistika záměrů (počet + finanční objem)

Integrovaný projekt •= komplexní rozvojový nástroj tvořený souborem vzájemně provázaných projektů, které mohou být financovány z různých operačních programů, případně fondů. •princip monofondovosti operačních programů v návrhu nové legislativy pro SF a FS. •je vhodné kombinovat intervence z různých operačních programů a přispět tak ke zvýšení přidané hodnoty investic.

Nosné projekty •Telč – „Panský dvůr“ (multifunkční objekt) •Světlá nad Sázavou – kultura, CR •Chotěboř – sportovní areál s nadregionální působností, infrastruktura pro podnikání (vojenský areál) •Náměšť nad Oslavou – CR, likvidace odpadů, průmyslová zóna •Bystřice n/P. – Centrum zelených vědomostí (alternativní energie) •Žďár nad Sázavou – rozvoj CR na Žďársku (sportovní areál, kongresové centrum, cyklostezky) •Havlíčkův Brod – revitalizace bývalých kasáren, odpadové hospodářství •Nové Město na Moravě – CR, sociální problematika

Vzdělávací moduly – tématické okruhy modul A – Základy strukturální a regionální politiky EU modul B – Projektové řízení modul C – Studie proveditelnosti a analýza nákladů a přínosů modul D – Veřejné zakázky a veřejná podpora modul E – Kontrolní funkce a audit úrovně odbornosti  A+B – širší veřejnost  A+B+C – potenciální žadatelé  A+B+C+D+E – specialisté na řízení projektů

Proč?  velké množství prostředků v letech = obrovská šance pro rozvoj Vysočiny  k jejich čerpání je třeba kvalitních projektů = více žadatelů umí psát a řídit projekty = existuje široká nabídka profesionálních zpracovatelů = více žadatelů umí posoudit práci profesionálních zpracovatelů a za své peníze vyžaduje skutečnou kvalitu

Kdo přednáší?  ti, kdo mají zkušenost s  psaním projektů a souvisejících studií  řízením projektů  hodnocením projektů + experti v oblasti související legislativy a auditu  teorie - Jak napsat projekt splňující všechna potřebná kriteria?  praxe – Na co si dát pozor při realizaci?  pohled z druhé strany – Jak se vyvarovat chyb, kterých si hodnotitel hned všimne?  + podrobný rozbor oblasti veřejných zakázek, veřejné podpory, finanční kontroly a auditu

Kdy?  od začátku roku 2006 (4.1.)  dokud bude zájem o toto vzdělávání Kde?  Pelhřimov, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Třebíč, Luka nad Jihlavou Jak se o zahájení vzdělávání dozvím?  kdo vyplnil přihlášku „Partnerství“, dostane upozornění na kontakt, který uvedl  z webu projektu  z médií

Jak se přihlásím?  na webových stránkách projektu bude podrobný kalendář s online přihlašováním na jednotlivé moduly – od Co získám?  moduly jsou akreditovány u Ministerstva vnitra jako průběžné vzdělávání  účastníci s účastí 80% na jednotlivých modulech získají osvědčení Více informací :

Děkuji Vám za pozornost! Magdaléna Svatoňová „Partnerství pro Vysočinu“