„P ř írodov ě dné a technické vzd ě lávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/44.0005 Kroužky pořádané SPŠ, Ústí nad Labem, Resslova 5, p. o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Advertisements

Inovace výuky CAD na naší škole
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Tuto šablonu lze použít jako počáteční soubor pro aktualizace projektu
Moderní studijní obory SPŠ
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: Posloupnosti Autor: Mgr. Dagmar Špalová.
VOŠ, SŠ, COP Sezimovo Ústí Inovovaný vzdělávací program na VOŠ Nový vzdělávací program na VOŠ Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy,
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Střední průmyslová škola, Karviná
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě Výpočetní a komunikační technika Automatizace.
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK uprostřed města 17. června 2014 od 9 hodin na Pernštýnském náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA Sezimovo Ústí
Ústav automatizace a měřicí techniky
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
STROJÍRENSTVÍ Stavba a provoz strojů Spoje a spojovací součásti (ST22)
Programátor CNC strojů
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
a střední průmyslová škola dopravní
Počítačová podpora konstruování
CAD a parametrické modelování
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
Počítačová podpora konstruování
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Informatika a výpočetní technika. Výuka výpočetní techniky v nižším gymnáziu.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti AUTOMOBILOVÁ MECHATRONIKA 2.cvičení SMAD Ing. Gunnar Künzel.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Změna názvu a loga školy od Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí.
Mikropočítačová technika Úvod do mikropočítačové techniky a její aplikací.
IRER Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let Projekt „Trojlístek“ Akce na 20 školách Semináře pro.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
elektrotechnických měření
Svět techniky Ostrava a jeho přínos podpoře podnikavosti žáků
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Aritmetické operace v číselných soustavách
Logický výraz VY_32_INOVACE_08_153
Šestnáctková a osmičková soustava
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

„P ř írodov ě dné a technické vzd ě lávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Kroužky pořádané SPŠ, Ústí nad Labem, Resslova 5, p. o.

Představení kroužků v nových laboratořích/dílnách na středisku Stříbrníky  Kroužek robotiky a umělé inteligence  V nově vybavené učebně se žáci budou zamýšlet nad umělou inteligencí ve sci-fi literatuře a filmu, ukáží se jim některé aplikace umělé inteligence a naučí se zkonstruovat jednoduchého robota, který bude plnit jejich požadavky.  Odpoví si na otázky typu:  Co je umělá inteligence?  Může umělá inteligence nahradit lidskou? A pokud ano, tak ve kterých oblastech a jak?  Kroužek elektroniky  Žáci budou mít možnost naučit se zábavnou formou elektroniku s LED diodami. Budou pracovat s elektronickými stavebnicemi a získají základní povědomí o oboru.  Během kroužku bude kladen důraz na ukázky LED diod v praxi a práci s obvody LED diod.

Představení kroužků v nových laboratořích/dílnách na středisku Stříbrníky  Kroužek číslicové techniky  Během kroužku žáci poznají, co je to číslicová technika, jaký je její význam a poznají funkce logických obvodů. Taktéž získají povědomí o využití číslicové techniky v praxi.  Kroužek elektrotechniky  V učebně elektrotechniky se žáci naučí základy elektrotechniky hravou formou pomocí simulátoru Multisim a jiných drobných zařízení.  Žáci budou pracovat s elektrotechnickými stavebnicemi, díky kterým získají základy elektrotechniky a povědomí o oboru.  Kroužek popularizace fyziky, informatiky, techniky  Žáci zábavnou formou poznají svět kolem nás.  Budou si moci vyzkoušet praktické pokusy fyziky v malých skupinách.  Spojí získané poznatky s praktickými věcmi ve světě, kde žijí.

Představení kroužků v nových laboratořích/dílnách na středisku Resslova  Kroužek techniky  Žáci budou mít možnost rozvíjet své manuální a technické dovednosti v dílnách s použitím strojního vybavení a stavebnic.  Kroužek umožní i mladším žákům seznámit se s programováním postavených automatů a zařízení ze stavebnic.  Naučí se programovat postavené zařízení nebo robota např.:  jak daleko se má noha/ruka posunout, natáhnout, o kolik otočit, která jako první, druhá, apod.  Kroužek strojírenství  Kroužek bude probíhat v učebně, která bude sloužit k výuce modelování ve 3D, v programu Inventor, a k propagaci oboru strojírenství.  Co se žáci naučí:  modelovat prostorové objekty,  sestavovat jednotlivé díly do celků (sestav),  vytvářet vizualizace vytvořených dílů a celků, včetně povrchů a osvětlení,  vytvářet rozstřely sestav a vytvářet animace a videa s těmito díly a sestavami,  základy konstrukce dílů a strojního zařízení.

Adresa a kontakty  Středisko Stříbrníky:  Výstupní 2, Ústí nad Labem  Středisko Resslova:  Resslova 5, Ústí nad Labem  Kroužek robotiky a umělé inteligence  Mgr. Dominik Jelínek,  Kroužek elektroniky  Jaroslav Šír,  Kroužek číslicové techniky  Mgr. Kamil Balín,  Kroužek elektrotechniky  Pavel Durlin,  Kroužek popularizace fyziky, informatiky, techniky  Bc. Jakub Pokorný,  Kroužek techniky  Petr Svoboda, tel.:  Kroužek strojírenství  Ing. Martin Kyncl, tel.: