Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Facility management ČSN EN
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Obsah Obsah Pilotní projekty Současný stav Klady Zápory
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Investiční potřeby & dluhové financování Jan Šnajdr Odbor poradenství infrastrukturních projektů Česká spořitelna.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Financování investičních záměrů Jan Šnajdr Úsek komunální financování, Odbor poradenství infrastrukturních projektů.
Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.
Proces partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) Zadávání zakázek v širších souvislostech Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Obsah Obsah Etapy realizace PPP projektu
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Využití metody EPC Jaroslav Maroušek SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Praha.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
ZÁKON 139/2006 O koncesních smlouvách a koncesních řízeních (koncesní zákon)
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Public Private Partnerships (nejen) ve školství 8. března 2011.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Realizace EPC projektů ve veřejném sektoru
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Výstavba justičních areálů v Ústí nad Labem a v Karlových Varech - Zkušenosti z pilotního PPP projektu - Marcel Babczynski, MA, MBA ředitel Erste Corporate Finance, a.s. Pilotní projekty PPP Diskusní setkání Stavebního fóra a Asociace PPP 19. dubna 2007

Ministerstvo spravedlnosti ČR potřebovalo efektivně řešit potřeby soudů v regionech Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí Zajištění plynulého chodu institucí Zlepšení dostupnosti justičních institucí pro občany Zlepšení pracovních podmínek zaměstnanců Karlovy Vary Splnění legislativních požadavků souvisejících s územním členěním ČR Zlepšení dostupnosti justičních institucí pro občany Dosažení potřebné kapacity justičních institucí

Na základě provedených analýz bylo doporučeno realizovat formou PPP justiční areál v Ústí nad Labem Výsledky analýz Současná hodnota výdajů Ministerstva Projekt Ústí n. L. Současná hodnota výdajů Ministerstva Projekt Karlovy Vary Rozdíl 8,4% objemu projektu hovoří ve prospěch PPP pro areál v Ústí nad Labem Rozdíl 2,7% objemu projektu ve prospěch PPP u areálu v Karlových Varech je méně průkazný

veřejný sektor na druhou stranu nehradí náklady komerčního úvěru PPP varianta realizace justičního areálu v Ústí nad Labem je efektivnější zejména v oblastech provozních nákladů a rizik Výhodnost PPP Rizika, jejichž přenos je v PPP projektu součástí celkové nabízené ceny Náklady na financování PPP projektu Provozní náklady v průběhu smlouvy Provozní náklady v průběhu 25 let Investiční náklady a náklady životního cyklu areálu Investiční náklady a náklady životního cyklu areálu Na straně soukromého sektoru je hlavním kladným aspektem efektivita při provozování služeb a řízení rizik, veřejný sektor na druhou stranu nehradí náklady komerčního úvěru

Daňové aspekty ovlivňují výhodnost PPP z pohledu zadavatele, z pohledu státu je jejich vliv neutrální Daňové aspekty Dopad plateb DPH je výraznější do varianty PPP. Platby jsou příjmem státního rozpočtu a stát je ve svém důsledku nezaplatí v ceně projektu Vliv plateb DPH Daň z příjmu je plyne do státního rozpočtu, a proto PPP variantu prodražuje pro Ministerstvo spravedlnosti, nikoliv pro stát Vliv daně z příjmu operátora PPP

Poradce připravuje zadávací řízení projektu v Ústí nad Labem Současný stav Zadání Projektová a inženýrská činnost Dokumentace pro stavební povolení Stavební povolení Vypracování studie proveditelnosti (tzv. OBC) Analýza možností, due diligence OBC Příprava projektu Návrh koncesní smlouvy Zadávací dokumentace Pomoc s realizací výběrového řízení Vyhodnocení kvalifikace Výzva k podání nabídek Uzavření smlouvy Fáze projektu Fáze 0 Mezník 1 Mezník 2 Fáze 1 Fáze 2 Fáze 3 Mezník 3 Stav Probíhá Probíhající fáze projektu

V současné době očekáváme následující průběh projektu Další kroky Schválení Projektu vládou Uveřejnění na Centrální adrese a v OJEU Doručení žádostí o účast vč. kvalifikace Hodnocení kvalifikace zájemců Soutěžní dialog Úprava ZD a Koncesního projektu Podání nabídek Vyhodnocení nabídek Finalizace smlouvy o realizaci projektu Konečné schválení klientem a vládou

Zobecnění některých zkušeností Vybrané zkušenosti PPP je alternativní formou financování investic Je výhodné v případech, kdy efektivita výstavby, provozu a řízení rizik převýší rozdíl v ceně financování Z pohledu MFČR nesmí být PPP pro jednotlivé resorty nástrojem pro obcházení rozpočtových limitů Ve srovnání s klasickou veřejnou zakázkou je PPP mnohem transparentnější formou realizace veřejných potřeb Specifika PPP v ČR se projevují zejména v daňové oblasti

Erste CF připravuje několik PPP projektů Zkušenosti Erste CF Ústí n. L. Liberec Praha Pardubice Karlovy Vary Litomyšl Svitavy Telč ? Zlín Kontakt: Marcel Babczynski, MA, MBA ředitel Erste Corporate Finance, a.s. Na Perštýně 1/342, 113 98 Praha Tel.: +420 224 995 166, Fax: +420 224 995 167 E-mail: marcel.babczynski@erste-cf.com