Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU www.forumprorodinu.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Ing. Stanislava Správková
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Projekt Trojlístek Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny Trojlístek, sblížení tří generací® Mgr. Veronika Horehleďová vedoucí.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Individuální projekt OP VVV
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
„Jsme rovnocenní partneři“
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Rodinná politika Libereckého kraje
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Ing. Stanislava Správková
Kariérové poradenství a podnikavost
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU

TÉMATICKÁ SÍŤ Lokální partnerství FORUM PRO RODINU Realizátor: Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Partneři: Stadt Chemnitz – Bürgermeisteramt Statutární město Ústí nad Labem HENNLICH s. r. o. ENVIROCONT s. r. o.

• ozvučení tématu rovných příležitostí mužů a žen a slaďování rodinného a pracovního života • zlepšení místní prorodinné politiky • podpora politiky přátelské k rodině a genderově příznivé politiky na straně zaměstnavatelů • rozvoj tematické sítě Fórum pro rodinu Hlavní cíle projektu

PUBLIKACE • Zahraniční modelové příklady zavádění rovných příležitostí v praxi • 10 oblastí slaďování pro regionální politiku • Informační leták: Společenská odpovědnost jako součást firemní kultury úřadů • Sborník kazuistik „ženy v řídících funkcích“ INFORMAČNÍ KAMPAŇ • spot • informační CD • billboardová kampaň • webové stránky

INFORMAČNÍ KAMPAŇ • místa přátelská rodině -vyhledávání míst přátelských rodičům s dětmi -certifikování 20 zařízení/míst -vytvoření databáze -vyhlášení tří nevíce pro-rodinně -orientovaných úřadů v Ústeckém kraji a jejich ocenění certifikátem a samolepkou

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ AKCE • konference • workshopy pro zaměstnance, rodiče, pečující osoby • kulaté stoly pro zaměstnavatel Téma: slaďování rodinného a pracovního života, možnosti uskutečňování prorodinné politiky, přestavení úspěšných příkladů dobré praxe, transfer zkušeností vč. zahraničních, prezentace fungujících přínosů firemní aktivní pro-rodinné politiky, atd.

EXKURZE -program rozvoje venkova zaměřený na místní pro-rodinnou politiku -zaměstnávání žen ve venkovských oblastech -zasíťování subjektů věnujících se prorodinné politice v prostředí venkova -regionální management -programy pro udržení mladých lidí a mladých rodin na venkově

ZŘÍZENÍ MÍSTA PŘÁTELSKÉHO RODINĚ Centrum komunitní práce Ústí nad Labem ve spolupráci se Statutárním městem Ústí nad Labem otevřelo v říjnu šest “MÍST PŘÁTELSKÝCH RODINĚ” Jde dostupné, nízkoprahové, neobsluhované koutky, jejichž účelem je zpříjemnit rodičům s malými dětmi návštěvu úřadu a poskytnou jim dostatečné zázemí a komfort pro zajištění nezbytné peče svým dětem Dětem jsou zde k dispozici hračky, knížky a pastelky sloužící pro jejich krátkodobé zabavení. V současné době naleznete 3 koutky v budově Magistrátu města Ústí nad Labem a jeden koutek byl vytvořen v hale Úřadu práce ČR – krajské pobočky v Ústí nad Labem ve Dvořákově ulici. Zřízení dalších koutků se připravuje.

Úřad práce Ústí nad Labem Magistrát města Ústí nad Labem

Děkuji za pozornost Martina Želinová Langweilová Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Koněvova 18, Ústí nad Labem Tel.: