Šárka Špirhanzlová 3.A ČESKÝ JAZYK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FYZIKA NA NAŠÍ ŠKOLE ANEB FYZIKA POD LUPOU
Advertisements

Zeměpis na našem gymnáziu
Gymnázium U Balvanu Biologie Jana Rohánková A.
Základy Společenských Věd
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Klára Třmínková 3.A březen o ZSV jako vědní disciplína o Učební plán o Profesoři o Společenskovědní seminář o Pomůcky o Učebna.
Výtvarná výchova na Gymnázium Jablonec Anna Barborová septima.
Výuka českého jazyka na naší škole.
Kateřina Jiráková4.A Učebna biologie č. 6  Učebna biologie se nachází v prvním patře naší školy.  Učí zde paní profesorky Ondřejová a Vojířová.
Jana Janoušková Gymnázium U Balvanu 16 3.ročník
Český jazyk NA GYMNÁZIU U BALVANU Jindra Zieglerová Septima Leden 2011.
Český jazyk a literatura
Výuka na gymnáziu U Balvanu
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
Osoby ,které studovaly naše gymnázium
Petr Blažek, Septima, prosinec 09
Odborné učebny na našem gymnáziu
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Český jazyk na gymnáziu U Balvanu. Nižší gymnázium Jsou stejné jako druhého stupně základní školy→ procvičování základních slohových útvarů a pomocí nejrůznějších.
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
VÝUKA CIZÍCH JAZYKŮ A VÝMĚNNÉ POBYTY- FRANCOUZŠTINA
Šárka Tomášová, 3.A Martina Kašparová, 7.B Leden 2009.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Mladá, hezká, nastávající učitelka musí dělat část svých zkoušek přímo ve třídě s dětmi. Přemýšlí, co by dala dětem za úkol, aby děti po nějaký čas zaměstnala,
Mlada, hezka, nastavajici ucitelka musi delat cast svych zkousek primo ve tride s detmi. Premysli, co by dala detem za ukol, aby deti po nejaky cas zamestnala,
MěVG Klobouky u Brna.
Akademie třetího věku. 1.Základní kurz V průběhu 4 semestrů poznávání regionu poznávání regionu průřez historií od antiky po současnost průřez historií.
Gymnázium Horní Počenice
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český – 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_16.
Naše třída od Třída Takhle jsme vypadali v první třídě!:o)Docela jsme zlobili.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
1.C + 1.D setkání s rodiči 18.června třídní učitelé : 1.C - Mgr.Marie Kokešová 1.D – Mgr.Alena Melicharová třídní schůzky 2x ročně – listopad,duben.
Střední průmyslová škola v Písku
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Den Země VODA 2013 Učebna fyziky. Žáci měli vyplnit 2 pracovní listy Zde ukázka jednoho pracovního listu. Skupiny zde porovnávaly hmotnosti sladké a slané.
Projekt Inkluzívní škola. Kurikulární reforma Možnosti Motivace učitelů Dovednosti Tradice.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
VTIPY 3 "Jak můžeme rozdělit šest jablek mezi sedm trpaslíků?" ptá se paní učitelka žáků. Přihlásí se Pepíček: "Upečeme štrůdl!"
Spolupráce s rodiči a absolventy při tvorbě ŠVP RNDr. Jiří Herman, Ph.D. Gymnázium, Brno třída Kapitána Jaroše 14.
NAŠE ŠKOLA.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng.Petra Pilková Název šablonyIII/2.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
Co s sebou přinesl a odnesl Školní vzdělávací program Gymnázium Rokycany Ing. Drahomíra Rancová - koordinátor.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
 Třídní učitelka, výchovná poradkyně  ÚP-poradenské středisko pro volbu povolání Dny otevřených dveří  Náš projektový.
ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku praktické školy jako prezentace.
Konstrukce rovnoběžníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – Planimetrie Datum vytvoření
Počet odevzdaných dotazníků: 40.  Kvalitní pedagogický sbor – 2x  Netřeba cokoli měnit  Skvělá úroveň výuky  Pohodové prostředí školy,
Maturity – jaro 2013.
Konstrukce lichoběžníku
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Konstrukce trojúhelníku II
Naše škola 1.
Příběhy našich sousedů
ZÁKLADY SPECIFICKÝCH PORUCH UČENÍ
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A01Prv2_Ve škole
Konstrukce trojúhelníku I
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Mlada, hezka, nastavajici ucitelka musi delat cast svych zkousek
Konstrukce trojúhelníku III
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Školník Kulda je jednička
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Transkript prezentace:

Šárka Špirhanzlová 3.A ČESKÝ JAZYK

Obsah: Český jazyk jako předmět Učební plán Metody učení Materiály Učebna Profesoři Třídy a jejich profesoři

Český jazyk jako předmět Český jazyk se na naší škole vyučuje ve všech ročnících jako jeden z hlavních předmětů Každý student musí na konci oktávy nebo čtvrtého ročníku ukončit studium maturitní zkouškou z tohoto předmětu

Metody vyučování Český jazyk se systematicky člení na tři okruhy – sloh, literatura a mluvnice Od primy do kvarty se hlouběji probírá mluvnice a sloh Od kvinty či 1.ročníku se dává přednost literatuře  příprava k maturitě Sloh: cvičné slohové práce, 2 kontrolní práce /rok, rozšiřování slovní zásoby Mluvnice: rozbory vět, pravopis, základní znalosti o nářečí a zařazení českého jazyka vůči ostatním jazykům Literatura: interpretace děl, přehled autorů a jejich děl, diskuze o dílech

Materiály k výuce Nižší gymnázium – učebnice FRAUS Vyšší gymnázium – učebnice literatury pro jednotlivé ročníky Nižší gymnásium: Vyšší gymnásium:

Učebna hezky česky se učíme v učebně číslo 15

Profesoři Mgr. Helena Štěpánová Mgr. Alice Bartoňová Mgr. Blanka Boudíková Mgr. Alena Boukalová Mgr. Olga Fröhlichová Mgr. Jana Štrynclová Mgr. Zuzana Vojířová

Třídy a jejich profesoři Mgr. Helena Štěpánová  3.A, 6.B Mgr. Alice Bartoňová literární seminář Mgr. Blanka Boudíková 4.B, 5.B Mgr. Alena Boukalová  1.,2.,3.B Mgr. Olga Fröhlichová  2.A, 4.A Mgr. Jana Štrynclová  1.A Mgr. Zuzana Vojířová  7.B, 8.B

A ještě jedna chuťovka na závěr… Pepíčku, opravdu ti s tím slohem pomáhal tatínek? Tak tatínkovi vyřiď, že Wolker byl Jiří, ne Johny…. Opravdu, paní učitelko.

Děkuji vám za pozornost