PŘEDSTAVUJEME VÁM BOKASHI KOMPOSTÉR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kompostování Vyrobila g2.
Advertisements

Tým Robost uvádí prezentaci o potravinách
Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Hmyz u nás v domě.
Vodní svět.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zpracování půdy na zahradě
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Zařízení pro měření optimálního průběhu kompostovacího procesu
VYLUČOVACÍ SOUSTAVA Filtrující „fazole“.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
11 rad, abychom se v životě nezbláznili. 1. Kdo jinému jámu kope, je u něho na brigádě!
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Koš snů- domácnost Jednotlivé části jsou vyklápěcí – snadná výměna pytlů na odpad. Odpad se vhazuje výklopnými dvířky. Uvnitř jednotlivých částí by měly.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Voda Veronika Drzková, 2.E.
další štěpení látek a vstřebávání živin do krve
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? o dvakrát za rok o ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Dvanácté MaSo, 72 družstev.
Odpady a odpadové hospodářství II
Rozmetadla statkových hnojiv
Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle
Lidské plíce. Lidské plíce Venkovní znečištění vzduchu 1. Znečištění vzduchu Výfukové plyny automobilů, průmyslové emise,venkovní.
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P9 _ 1.9 TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ Metabolické procesy trávicí soustavy TYP: DUM výkladový.
VY_62_INOVACE_1_2_03 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Finanční nezávislost.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Minerální výživa VY_32_INOVACE_3.1.Bi1.08/Li
Vaše budoucnost s FM GROUP
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI.
LÉČIVÉ KOUPELE Přidejte se a začněte prodávat. Jak to funguje??? Koupíte produkty za zlomek ceny, prodáte je za vyšší cenu. (samozřejmě dostanete informace)
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
01.5 Produkce hnoje, močůvky, výroba kompostu Ing. Magda Pavezová
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Gymnázium pro 21. století Autor: Mgr. Radek Malý Název materiálu: Kompostování Označení materiálu:
Dětáková Eliška Kholová Kristýna Nováková Andrea Pavlíčková Soňa Pavlíčková Markéta.
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 4 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
SPOJENÉ NÁDOBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o fotosyntéze. Klíčová slova: fotosyntéza,
Vermikompostování do škol Třídění organického odpadu může být maso(vé) Gymnázium T.G.Masaryka v Zastávce Ilustrace: Dan Menšík.
Kompostování Vyrobila g2.
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Budoucnost zemědělství a výživy v rozvojových zemích
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Metabolismus (přeměna látek a energií) Výživa U/49
NUTRILITE™ ALL PLANT PROTEIN
Betty Bojovnice Anna Binderová Třída:5.B Škola:Hluchák.
Klasické fotoalbum.
PESTROST STRAVY.
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
ANGELBANK.
Úspora vody.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
C7900 Lehká biotechnologie
Název události Úvodní informace k události Podnadpis události Datum
Zelenina. Únorový či nejpozději březnový výsev platí pro celer bulvový, listový i řapíkatý. Drobná semena celeru klíčí dva až tři týdny při teplotě mezi.
Komposty a kompostování
11 rad, abychom se v životě nezbláznili
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
Záměr bioplynové stanice pro Prahu
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVUJEME VÁM BOKASHI KOMPOSTÉR

S pomocí BOKASHI můžete kompostovat váš VEŠKERÝ kuchyňský biologický odpad ! Recyklujte veškerý organický kuchyňský odpad včetně uvařeného jídla, masa, ryb a mléčných výrobků.

Bokashi kompostování je zrychlené kompostování s použitím bokashi granulí- což jsou pšeničné granule naočkované efektivními mikroorganizmy (EM) S pomocí kouzelných bokashi otrub velmi rychle přeměníte organický kuchyňský odpad na vysoce výživný probiotický kompost. Otruby působí fermentačně neboli jinak řečeno „marinují“ váš odpad. Kompost je bez zápachu a také nepřitahuje mouchy.

Budete potřebovat 2 tyto kbelíky: Toto je BOKASHI KBELÍK, neboli KOMPOSTÉR. Potřebujete dva, protože je budete „protáčet“; zatímco jeden je zaměstnán „marinováním“ vašeho již dříve nasbíraného odpadu, do druhého sbíráte průběžně denní odpad.

A taky budete potřebovat toto: Toto jsou BOKASHI GRANULE: jsou to granule naočkované efektivními mikroorganizmy (EM)TM. Tyto organizmy urychlují kompostovací proces anaerobní fermentací vašeho potravinového odpadu.

Do bokashi kuchyňského kompostéru dávejte střídavě vrstvu kuchyňského potravinového odpadu a bokashi granulí. Na každou vrstvu potravinového odpadu vysokou 1-4cm nasypejte plnou hrst bokashi granulí. Proces kompostování „nakopněte“ nasypáním hrsti granulí do prázdného kompostéru na dno.

Důkladně uzavřete víko po každém přisypání odpadu! Po každém přidání potravinového odpadu víko kompostéru důkladně zavřete a utěsněte. Ujistěte se, že víko těsní! Pokud totiž umožníte průběžný přístup vzduchu, nebude odpad řádně fermentovat.

Pokaždé, když přidáte potravinový odpad, stlačte hmotu důkladně něčím vhodným; jako např. talířkem nebo mačkadlem na brambory. Fermentační proces probíhá pouze bez přístupu vzduchu .Lehké stlačení materiálu dolů pomůže k vytlačení vzduchu mezi vrstvami potravinového odpadu a pomůže bokashi granulím spustit jejich kouzlo.

Vypouštějte každé 2-3 dny vznikající tekuté hnojivo – „BOKASHI DŽUS“ Jakmile začnete plnit svůj bokashi kyblík, začne se tvořit tekuté hnojivo zvané BOKASHI DŽUS. Vypouštějte tento „džus“ každé 2-3 dny výpustí dole na kompostéru.

Bokashi džus můžete používat na hnojení svých rostlin pro jejich lepší růst, nebo ho můžete přímo nalít do dřezu, abyste vyčistili odpadní potrubí od zapáchajících nánosů. Sice jen jako vedlejší produkt komposto-vání, ale přesto představuje Bokashi džus fantastické hnojivo pro výživu vašich rostlin jak doma tak na zahrádce. Představuje skutečný „urychlovač“ jejich růstu. Džus je ale dost kyselý a proto je třeba ředit ho v poměru 1:100 dílům vody (20ml džusu na 2 litry vody)

Jakmile je váš bokahi kompostér plný, musíte ho nechat fermentovat asi 2 týdny. Průměrné rodině trvá cca 2 týdny naplnit bokashi kyblík. Jakmile je kyblík plný, musí se v něm kompost ještě minimálně 2 týdny „marinovat“ Nezapomeňte vypouštět přebytečný bokashi džus i z odstaveného kyblíku během fermentace!

Zakopejte bokashi kompost přímo do zahrádky nebo ho přidejte do svého klasického kompostu. Dejte fermentovaný bokashi kompost do zahrádky: vyryjte brázdu 1m dlouhou na šířku a hloubku rýče. Než tam kyblík vysypete, vylijte veškerý přebytečný džus. Jinou možností je přidat materiál z bokashi kompostéru přímo do klasického kompostu.

Pro více informací o bokashi kompostování jděte na www.bond.cz Nakupovat bokashi kompostéry a bokashi EM otruby můžete v našem e-shopu.