Z „Jarních hub“ 2011/II… Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…
Houby dobře očistěte…
Připravte si základní suroviny…
Otázka třeňů… Otázka třeňů…
Kopr a houby… Kopr a houby…
Myslete na všechno…
Houby nejprve poduste… Houby nejprve poduste…
Pak podlijte vývarem… Pak podlijte vývarem…
Ještě smetanu a nakonec kopr… Ještě smetanu a nakonec kopr…
Dopřejte si… Dopřejte si…
Kačenky v zakysané smetaně Suroviny: Suroviny: Houby, zakysaná smetana, čerstvý kopr, máslo, bujónová kostka, sůl Houby, zakysaná smetana, čerstvý kopr, máslo, bujónová kostka, sůl Postup: Postup: Kačenky očistěte a oddělte kloboučky od třeňů. Třeně pokrájejte Kačenky očistěte a oddělte kloboučky od třeňů. Třeně pokrájejte na kolečka. Zvlášť si připravte bujón, jemně pokrájený kopr a dohladka vymíchanou smetanu. Houby poduste na másle, podlijte bujónem, míchejte a vývar zredukujte na polovinu. Vmíchejte smetanu, přisypte kopr a krátce prohřejte. Solte až podle výsledné potřeby… na kolečka. Zvlášť si připravte bujón, jemně pokrájený kopr a dohladka vymíchanou smetanu. Houby poduste na másle, podlijte bujónem, míchejte a vývar zredukujte na polovinu. Vmíchejte smetanu, přisypte kopr a krátce prohřejte. Solte až podle výsledné potřeby… Pro labužníky: Pro labužníky: Spolu se smetanou přidejte hrst umletých vlašských ořechů Spolu se smetanou přidejte hrst umletých vlašských ořechů Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011 Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011