Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Houbový koláč s parmezánem
Houby na másle se strouhanou houstičkou…. 1. Nádivka se smrži - postup A)
Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …
Banánový dort bez pečení
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Houbohubky na startu. Houbohubky - pokračování Houbohubky a zálivka.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Pokrmy z těstovin.
Škola: Praktická škola dvouletá
Recept na perník.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Potraviny rostlinného původu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Pěstovaná hlíva ústřičná
Smrže vysoké a nádivka 2x jinak
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Omáčky Základy omáček Zahuštění omáček Ochucení omáček
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Houby a ryby… Místo pro snímek směsi hub…. Připravené suroviny poskládejte do pekáčku…
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Omáčky.
BE soup 1 Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Hrachová 16,60 Kč / 21,- Kč Středa.
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
STŘEDN Í ODBORN Á Š KOLA A STŘEDN Í ODBORN É UČILI Š TĚ MĚSTEC KR Á LOV É T.G. MASARYKA 4 Sada číslo 15.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Ovesná pochoutka Filip & Aleš.
REBOUND 2017 PRŮZKUMNÍCÍ.
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Třené, jádrové a smetanové výrobky
U Císařské cesty Menu: Minipivovar a restaurace ,, U Císařské cesty‘‘
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Složitá obsluha fondue
5.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar s masovými knedlíčky a zeleninou
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
PRVOUKA 3. Popiš tělo houby PŘIŘAĎ ČÍSLO TŘEŇ 1.TŘEŇ 2.PLODNICE 3.PODHOUBÍ 4.KLOBOUK.
Poznáš podle druhu surovin, jaké pokrmy můžeš vyrobit?
8.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Transkript prezentace:

Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…

Houby dobře očistěte…

Připravte si základní suroviny…

Otázka třeňů… Otázka třeňů…

Kopr a houby… Kopr a houby…

Myslete na všechno…

Houby nejprve poduste… Houby nejprve poduste…

Pak podlijte vývarem… Pak podlijte vývarem…

Ještě smetanu a nakonec kopr… Ještě smetanu a nakonec kopr…

Dopřejte si… Dopřejte si…

Kačenky v zakysané smetaně Suroviny: Suroviny: Houby, zakysaná smetana, čerstvý kopr, máslo, bujónová kostka, sůl Houby, zakysaná smetana, čerstvý kopr, máslo, bujónová kostka, sůl Postup: Postup: Kačenky očistěte a oddělte kloboučky od třeňů. Třeně pokrájejte Kačenky očistěte a oddělte kloboučky od třeňů. Třeně pokrájejte na kolečka. Zvlášť si připravte bujón, jemně pokrájený kopr a dohladka vymíchanou smetanu. Houby poduste na másle, podlijte bujónem, míchejte a vývar zredukujte na polovinu. Vmíchejte smetanu, přisypte kopr a krátce prohřejte. Solte až podle výsledné potřeby… na kolečka. Zvlášť si připravte bujón, jemně pokrájený kopr a dohladka vymíchanou smetanu. Houby poduste na másle, podlijte bujónem, míchejte a vývar zredukujte na polovinu. Vmíchejte smetanu, přisypte kopr a krátce prohřejte. Solte až podle výsledné potřeby… Pro labužníky: Pro labužníky: Spolu se smetanou přidejte hrst umletých vlašských ořechů Spolu se smetanou přidejte hrst umletých vlašských ořechů Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011 Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011