( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
Advertisements

Pro někoho něco znamenáš
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Jak na to, aniž bychom se zničili
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Láska a sexualita v trvalém vztahu Yvon Dallaire Portál 2009
Integrita bezúhonnost
Orchidea.
(Z knihy: Neal Donald Walsch Přijímání Boha)
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
Hudba: M. Goodall - Priestess
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
KAŽDÝ DEN JSME O NĚCO STARŠÍ ...
Když se stýská….
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Život.
Proč je důležité studovat Principy
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
Duchovní potřeby na konci života Doc. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK Praha.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce.
ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI A VZTAHY
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Lidská důstojnost a pozitivní hodnocení sebe Všichni lidé se rodí svobodni a jsou si rovni. (Listina základních práv a svobod)
Důstojnost člověka ve zdraví a v nemoci Viola Svobodová Hospic sv
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Nová identita 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 Aktivita č.1: Výchova.
Psychologie štíhlé postavy
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Každý den jsme trochu starší…
VYTVÁŘENÍ HOJNOSTI ( z knihy Sanaya Roman, Duane Packer TVOŘENÍ PENĚZ)
Životní plány a cíle Petr Machala.
Specifický typ osobnosti
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Orchestra : Floyd Floyd Cramer When A Man Loves A Women.
a zručnost umět ji správně využít...
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Život.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
ZMĚŇTE SVÁ PŘESVĚDČENÍ (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Odpuštění a smíření 4 teze. 1. Proces smíření začíná u oběti cílem je obnovit lidskou důstojnost oběti, kterou viník poničil cílem je obnovit lidskou.
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
UŽITEČNÉ MYŠLENKY.
Význam hodnotové orientace v OM Osnova Hodnoty obecně a hodnoty týkající se nás samých 4 kardinální ctnosti a nově diskutované hodnoty Hodnoty jako zdroj.
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
SVOBODA je vaše životní právo ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
M A G I E B A R E V.
Pro někoho něco znamenáš
Temperament, charakter, motivace
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Každý den jsme trochu starší…
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
Orchestra: Floyd Cramer When A Man Loves A Women.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ ) SEBELÁSKA ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )

přijmout se takoví, jací jste právě teď. Milovat sebe znamená přijmout se takoví, jací jste právě teď. Je to dohoda, ve které se zavazujete že si budete sebe vážit a cenit a budete se podporovat takoví, jací jste právě teď.

Mnozí se ohlíží za svým životem s pocitem lítosti. Myslí si, že mohli zvládnout určité situace daleko lépe. Minulost vám může pomoci, když budete vzpomínat na své úspěchy a vytvářet si pozitivní vzpomínky.

Kdybyste si cenili své jedinečnosti a uvědomili si, že cesta, kterou jste se rozhodli jít, se liší od cesty kohokoli jiného, mohli byste se lépe odpoutat od názorů druhých a následovat své vlastní vnitřní vedení.

jak více milovat sebe sama, je přestat se porovnávat s ostatními. Jednou z cest, jak více milovat sebe sama, je přestat se porovnávat s ostatními. Systémy víry, převzaté od různých skupin nebo z vaší rodiny, vám mohou bránit v lásce k sobě.

Mít učitele může být přínosné, ale jen k tomu, abyste se naučili, jak si sami získávat informace a růst. Pokud posloucháte jakéhokoli člověka, z něhož jste si udělali autoritu – vždy se ptejte, zda je jeho pravda dobrá také pro vás.

Lidé kolem vás mohou chtít, abyste mysleli a jednali způsobem, který zapadá do jejich představ a proto zkoušejí ve vás vzbudit pocit viny a získat tak nad vámi moc. Také rodiče často nevědí, jak jinak si udržet kontrolu, a využívají vinu, zlobu a odpírání lásky k ovládání svých dětí.

Když cítíte svou vnitřní sílu a vládu nad svým životem, můžete vycházet ze srdce. Chcete-li být svobodní, je důležité, abyste ani vy nikým nemanipulovali a nechali lidem jejich svobodu. Tak můžete nalézt úplně novou úroveň vzájemné upřímnosti a lásky.

Můžete se naučit odpoutat od reakcí druhých i od svých vlastních emocí, které vás vyvádějí z klidu. Když odsuzujete a odmítáte jiné lidi za jejich chování, ukládáte si do podvědomí zprávu, že svět je místo, kde je třeba se chovat určitým způsobem, pokud chcete, aby vás lidé přijali.

Když přijímáte druhé lidi, dokonce i jen telepaticky (tedy ve své vlastní mysli), pomáháte jim nalézt jejich vyšší já. Uvidíte, že ostatní pak budou láskyplněji přijímat také vás.

Vaše přesvědčení o světě vám vytvářejí realitu, kterou budete zažívat. Když si například myslíte, že vás lidé neberou takové, jací jste, že se musíte velmi snažit, aby byli s vámi spokojeni, pak si takové lidi do života přitáhnete.

Milovat se předpokládá respektovat se a žít své vyšší poslání. Vážíte-li si sebe sama, svého času, lásky a vizí, budou si jich vážit také ostatní. Neschopnost říci lidem „ne“ odráží názor, že pocity druhých jsou důležitější než vaše a jejich práva významnější. Tím si vytváříte vnitřní energetické bloky zadržující nevoli, zlobu a ublíženost .

Další z kvalit sebelásky je odpuštění. Možná si stále znovu připomínáte staré věci a znovu zažíváte zlobu na sebe či na někoho, kdo vás zklamal. Vše, co cítíte vůči druhým, sedí ve vaší auře a působí jako magnet – přitahuje ještě více téhož. K odpuštění existuje velmi dobrý důvod – pročišťuje vaši auru.

Chcete-li přivést do svého každodenního života své vyšší já, vyberte si některou z vlastností duše a kdykoli budete mít čas, zamyslete se nad ní. Tím, že o těchto kvalitách budete přemýšlet a meditovat, budete si je přitahovat, rozšíříte je v sobě a přivoláte si za ně uznání druhých.

K vlastnostem duše patří – mír, úcta, pokora, harmonie, radost, velkorysost, zdraví, hojnost, svoboda, klid, síla, integrita, důstojnost, respekt, soucítění, odpuštění, vůle, světlo, tvořivost, půvab, moudrost a láska. Na cokoli myslíte, takoví jste.

A neberte sami sebe tak vážně. Smějte se a hrajte si. Když se věci nedaří, není to konec světa. Humor je snad největší branou k sebelásce. Schopnost smát se, usmívat se na lidi kolem a dívat se na potíže s nadhledem je rozvinutá dovednost.

Lidé, kteří vycházejí ve svém jednání z vyšší úrovně sebelásky, mají často velmi dobrý smysl pro humor – jsou vtipní, a s chutí vyvolávají dětskou hravost také v ostatních. Umí být spontánní, každou chvíli najdou důvod smát se a dokáží vzbudit pocit uvolnění a štěstí také v druhých.

Pamatujte si, že jste velmi cenný člověk, bez ohledu na vaši minulost, bez ohledu na myšlenky, které máte, bez ohledu na to, kdo ve vás věří a kdo ne. Všichni jste hodnotní, nádherní a jedineční a máte své specifické poslání, jak přispět světu.