Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/77.00268 Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝSLEDKY VÝZKUMU PODPOŘENÉHO NADAČNÍM FONDEM J&T
Advertisements

Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušeností přímých aktérů Shrnutí závěrů výzkumu, přehled potřeb dětí a náhradních rodin a doporučení pro praxi.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Ing. Stanislava Správková
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
Dětský domov Karlovy Vary a Ostrov
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
Osvojení Pěstounská péče Svěření do péče fyzické osoby
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
SOS dětské vesničky.
Náhradní rodinná péče aneb „Děti patří domů“ Karel a Petra HENNHOFEROVI.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Zahraniční výzkum Náhradní péče o děti v Dánsku, v Anglii a Walesu, na Slovensku a v Polsku
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
P. P Projekt z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z Evropského sociálního fondu. Příjemce dotace: Zdravotnické zařízení městské části Praha.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Náhradní rodinná péče -NRP
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Individuální projekt OP LZZ Systémová podpora procesů transformace systému péče o rodiny a děti Pardubice, 25. října 2012 PhDr. Miloslav Macela ředitel.
Výsledky celostátní edukačně-náborová kampaně Srpen 2015.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
PREZENTUJÍCÍ Společně vše zvládneme Červen 2013 Mgr. et Bc. Petr K r č á l radní Kraje Vysočina pro sociální oblast protidrogové prevence a multikulturní.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
MUDr. František Schneiberg
Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí
Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči
Role KOUS Vysočina v projektu
Projekt Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji Informace o projektu
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Mezinárodní spolupráce
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Konference je financována Nadací Sirius
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Transkript prezentace:

Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání

A.Založit iniciativu podporující výměnu zkušeností v oblasti organizace náboru profesionálních pěstounů, které bude mít rozsah:  napříč krajinami – příklady dobré praxe od zahraničních partnerů  napříč sektory – NNO, územní samospráva, odborníci B.Rozvíjet vzdělávání:  Kurzy – pro vyšší informovanost a odbornost zaměstnanců organizací, které jsou odpovědné za nábor a výběr pěstounů  Metodika – transfer know-how, zkušenosti ze zahraničí předané formou vzdělávacích modulů a zážitkovou formou na intenzivních rezidenčních kurzech Jaké jsou cíle projektu?

Odborům sociálně-právní ochrany dětí (Městské a Krajské úřady) Neziskovým organizacím specializovaným na náhradní péči Metodikům krajských Úřadů práce Komu je projekt určen?

1.Vzdělávací semináře  Dvoudenní školení pod taktovkou odborných lektorů  Realizace ve všech krajích ČR (zahájení duben v Praze)  Čtyři základní oblasti: psychologie, legislativa, pěstounská péče v praxi, PR a komunikace 2.Kulaté stoly  Diskusní setkávání zástupců NNO, OSPOD, ÚP a MPSV (Odbor rodiny a ochrany práv dítěte) 3.Mezinárodní konference  Setkání odborníků z České republiky i ze zahraničí a prezentace výsledků iniciativy a poznatků získaných v projektu Zn. Náhradní rodič Co projekt nabízí?

SR Úsmev ako dar Nejstarší a největší dobrovolnická mimovládní organizace pro podporu dětí žijících v dětských domovech na Slovensku ČR Amalthea Podporuje rodiny jako jedinečné prostředí pro naplňování potřeb dítěte prostřednictvím poskytování sociálních služeb a dalších odborných a společenských aktivit. Partneři projektu PL Towarzystvo Nasz Dom Jedna z nejdůležitějších organizací řešící problémy osiřelých a opuštěných dětí v Polsku

O Nadačním fondu J&T  Nadační fond J&T se již přes devět let intenzivně věnuje oblasti náhradní rodinné péče a pomoci v nouzi (sanace rodiny)  Podporuje právnické osoby - organizace, které napomáhají rozvoji služeb pro práci v biologických rodinách, i ty, které poskytují podpůrné, odlehčovací a vzdělávací služby stávajícím a budoucím rodinám pěstounů  Podporuje fyzické osoby – především rodiny sociálně slabé (sanace rodiny) a pěstounské rodiny  Jen v oblasti NRP investoval fond od r přes 54 mil. Kč  Realizátorem kampaně „Hledáme rodiče“

Nadační fond J&T Web: tel Děkujeme za pozornost a podporu!