Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Advertisements

1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace
Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Mateřská škola Olomouc - Holice
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
ZŠ Ořechov Pohádková škola Charakteristika školy  Pojem malotřídní škola: žáci se učí ve dvou třídách po dvou ročnících v jedné třídě  Od
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
ADAPTAČNÍ KURZ aneb první společný krok s novou třídou „Jsme na jedné lodi“ září v Janově nad Nisou.
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
Vysoké mýto.
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Projekt: Slované a Velká Morava
Zpracovala: Alice SVOBODOVÁ (vychovatelka)
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Sociální terapeutická dílna KOTVA
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Základní škola a Mateřská škola Janovice Školu navštěvuje 196 žáků v deseti třídách Učí na ní šestnáct učitelů I.a II.stupně Dále pak dvě vychovatelky.
Masarykova základní škola
Komunikace mezi generacemi
Zdravá škola.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Logopedická třída MOTÝLCI
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Mateřská škola, Větrná 1084, Ostrava-Poruba
S krtkem do vesmíru Průvodce světem techniky CZ.1.07/1.3.00/ S Krtkem do vesmíru.
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Představujeme školní družinu ZŠ Hovorčovice
Den otevřených dveří 17. března 2016 Řízená prohlídka 15:00 a v 16:00 Mateřská škola Masná, Masná 700/11, Praha 1, tel: ,
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Základní informace o Mateřské škole Zřizovatel: Město Valašské Klobouky Ředitelka: Bc. Ivana Sáblíková Počet pedagogických pracovníků: 12 Počet asistentů.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Co se děje u prvňáčků? Učíme se psát, číst a počítat.
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Den otevřených dveří 20. Dubna 2017 Prohlídka začíná v 15:00
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace
Den otevřených dveří , 15:00 – 17:00 hodin
Plán společných akcí ŠD ve školním roce 2018/2019
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Školní vzdělávací program
Mateřská škola Masná, Masná 700/11, Praha 1,
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Pracovní stáž Malta 2019.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o. Naše školka, to je školka, rádi do ní chodíme, pěkně si v ní pohrajeme a potom se učíme. Sluníčko tam pěkně svítí do té naší školičky, nakukuje, usmívá se na ty hodné dětičky. Školní rok 2013/2014

Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o. Naši třídu navštěvuje 20 dětí ve věku od 3 do 5 let Provozní doba je od 6 do 16 hodin. Třídní učitelka : Milada Bláhová Pracujeme podle vlastního školního vzdělávacího programu „S čápem Čendou poznáváme svět“ Podporujeme u dětí tělesný rozvoj a zdraví,osobní spokojenost a pohodu Rozvíjíme jejich schopnost komunikovat, spolupracovat, spolupodílet se na činnostech a rozhodnutí Podporujeme u dětí jejich samostatnost, víru ve vlastní schopnosti Učíme děti přijímat změny a aktivně se s nimi vyrovnat Vedeme děti k úctě k přírodě, lidskému společenství, k radosti ze života. Probouzíme v dětech aktivní zájem a chuť dívat se kolem sebe, naslouchat, poznávat, učit se.

Čáp Čenda a Rákosníček Vzdělávacím programem nás provází Čáp Čenda a Rákosníček, naši plyšoví kamarádi. Jsou to tvorové zvídaví, rádi zkouší nové věci, potkávají různé bytosti, dostávají se do různých situací, řeší problémy a tím se velmi podobají našim dětem. Děti se s nimi učí poznávat svět od jara až do zimy.

Jak se učíme Při učení Upřednostňujeme tyto činnosti: Spontánní hru, námětové hry, didaktické hry, práce s encyklopediemi, knihami, časopisy, práce s přírodním materiálem, poznávací vycházky do přírody,exkurze, pohyb v přírodě a na školní zahradě, divadla v MŠ.  

Jak se učíme Preferujeme tyto metody: Skupinové a individuální rozhovory, prožitkové učení, pokusy -experimenty, tvořivé konstruování, tvořivé činnosti, spontánní činnosti. Společně s dětmi vytváříme pravidla chování, kterými se děti učí základním společenským návykům, samostatnosti, zodpovědnosti.

Jak se učíme Děti zdobí mateřskou školu svými výtvory, spolupodílí se na vytváření příjemného prostředí mateřské školy.

Akce a zážitky

Nové děti, které k nám přijdou K adaptaci dětí přistupujeme individuálně. Adaptační plán realizujeme po domluvě s rodiči tak, jak to vyhovuje potřebám dítěte a možnostem rodičů. Nebojte se přijít mezi nás, rádi pomůžeme vašemu dítěti udělat krok mezi nové kamarády, pomůžeme mu zvládnout počáteční nejistotu. Má se určitě na co těšit. Do MŠ dítě potřebuje: Převlečení na zahradu, náhradní spodní prádlo, při nepřízni počasí pláštěnku, vhodnou obuv, přezůvky, pyžamo, drobnou hračku.

Ještě něco (navíc) Spolupracujeme: s kamarády ze třídy Žabky a Čápata, se ZŠ Újezd, s rodiči, s OÚ Újezd, s Klubem seniorů v Újezdě, s místní knihovnou. Nabízíme kroužky:  ZUMBA, angličtina, společně s rodiči - keramický kroužek Účastníme se veřejných vystoupení:  Vánoční akademie - v tělocvičně ZŠ Hodové slavnosti v obci Újezd

A co nejraději ve školce děláme? Čteme si a hrajeme pohádky, hrajeme pohybové hry, tancujeme, učíme se hudebně pohybové hry, zpíváme, cvičíme, kreslíme, malujeme, modelujeme, tvoříme, poznáváme přírodu a okolí mateřské školy. A nejraději si hrajeme v příjemném zalesněném prostředí školní zahrady, kde se můžeme dostatečně vykřičet, volně vyběhat a vydovádět na dětském zahradním zařízení.

RÁDI SI S VÁMI BUDEME HRÁT.“ „DĚTI, PŘIJĎTE MEZI NÁS! RÁDI SI S VÁMI BUDEME HRÁT.“ Těší se na vás děti, paní učitelky, čáp Čenda a Rákosníček.