Fakulta chemické technologie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Advertisements

Příprava vrstev metodou sol - gel
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
ÚSTAV MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
Chemie studijní materiály
Vysoké učení technické v Brně
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Nanotechnologie Nanotechnologie je rozvíjející se obor výzkumu a vývoje zaměřený na řízení struktury materiálů v nanorozměrech (0,1 až 100 nm,
Ing. Rudolf Drga, Ph.D. Zlín 2014 Měření směrových charakteristik detektorů narušení Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta aplikované informatiky Ústav.
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Mapa České republiky Univerzita Karlova / Charles University (Praha, Plzeň, Hradec Králové) Jazykové kurzy – 1 rok – placené (po nich vstup.
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
STUDIUM CHOVÁNÍ ESTERŮ KYSELINY KŘEMIČITÉ V ZÁSADITÉM PROSTŘEDÍ
Keramické a sklářské tříleté učební obory
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
REGIONÁLNÍ MATERIÁLOVĚ TECHNOLOGICKÉ VÝZKUMNÉ CENTRUM
Oddělení funkčních materiálů výzkumná skupina Funkční materiály a kompozity Slitiny s tvarovou paměti Patří do kategorie funkčních materiálů díky svým.
Chemik technologických výrob projekt financovaný Úřadem práce.
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Ústav chemie pevných látek. Ústav s mnohaletou tradicí a moderním zaměřením Ústav chemie pevných látek je nástupcem dřívější Katedry mineralogie. Již.
Chemie a její obory.
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
Stáž v rámci SGS, 2010 Jakub Malohlava.  Místo: VŠCHT Praha  Délka pobytu: –  Cíl: Seznámit se se MC simulacemi v makroskopických.
Institut environmentálního inženýrství 546
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast: Stroje a zařízení Tematická oblast:Obrábění, obráběcí stroje a nástroje Téma:Přehled fyzikální.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Projekt Modernizace výuky všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Fixace těžkých kovů v geopolymerních materiálech
Potenciometrie, konduktometrie, elektrogravimetrie, coulometrie
Nanotechnologie Nanotechnologie je rozvíjející se obor výzkumu a vývoje zaměřený na řízení struktury materiálů v nanorozměrech (0,1 až 100 nm, alespoň.
Radiační příprava práškových scintilátorů
Vývoj inovativní in-situ sanační technologie uplatňující mikrovlnný ohřev Ing. Jiří Kroužek Ing. Jiří Hendrych Ph.D., Ing. Jiří Sobek Ph.D., Ing. Daniel.
Koloidní zlato: tradiční rekvizita alchymistů v minulosti - sofistikovaný (nano)nástroj budoucnosti? Eliška Marková – Gymnázium, Brno-Řečkovice, Terezy.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Povrchová modifikace materiálů vodivými polymery Поверхностная модификация материалов проводящими полимерами Návrh projektu dvoustranné spolupráce v rámci.
Kompozity Kompozity tvoří materiálový systém, složený ze dvou nebo více fází, s makroskopicky rozeznatelným rozhraním mezi fázemi, dosahující.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Chemické rovnováhy (část 2.4.)
Elektrotechnologie.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Nanotechnologie v praxi
Základy chemických technologií 2014 TECHNOLOGIE…..ANEB JAK SE CO DĚLÁ CHEMICKÁ TECHNOLOGIE - SOUBOR CHEMICKÝCH METOD A POSTUPŮ, KTERÝMI SE REALIZUJE PŘEMĚNA.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
ELEKTROTERMICKÉ PROCESY
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Chemie materiálů pro automobilový průmysl Chemie a technologie materiálů doc. Ing. Pavel Novák, Ph.D., prof. Ing. Aleš Helebrant, CSc.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Obor: Chemie a chemické technologie Chemik: Co se děje s hmotou při chemických reakcích? Chemický inženýr: Co se děje v aparátech, tj. reaktorech a separátorech?
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Sklo, keramika, stavební pojiva. Sklo Vzniká roztavením a opětovným ztuhnutím nerostných surovin Nemá pravidelnou krystalovou strukturu = je amorfní Pevný.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_CH09 Název školy Církevní střední odborná škola Bojkovice Husova 537, Bojkovice
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
fonty, čitelnost barevných textů, zarovnání atd. bude upraveno
Aplikovaná elektronika
Prvek = chemická látka složená z atomů (většinou nesloučených) se stejným Z charakterizován : značkou názvem protonovým číslem Z.
Transkript prezentace:

Fakulta chemické technologie Ústav skla a keramiky Fakulta chemické technologie VŠCHT Praha

Ústav skla a keramiky, VŠCHT oddělení skla modelová laboratoř lab. chemie a technologie skla oddělení keramiky lab. inženýrské keramiky lab. žárovzdorných materiálů oddělení anorganických pojiv lab. struktury materiálů

Ústav skla a keramiky, VŠCHT oddělení skla modelová laboratoř fyzikální modelování sklářských pecí matematické modelování sklářských pecí výstupy → technologické a konstrukční parametry tavicích pecí vývoj olovnatého a bezolovnatého křišťálu iontově vodivá skla, optické vlnovody zrcadla pro vesmírné teleskopy membrány pro palivové články krystalizace skel pro vitrifikaci odpadů Rozložení teplot v peci - t [°C] Proudění v peci – v [m/h]

Ústav skla a keramiky, VŠCHT oddělení skla laboratoř chemie a technologie skla chemická odolnost skel vývoj testů, modelování koroze povrchové vrstvy na sklech (sol-gel) - antibakteriální, fotokatalytické, chemicky odolné bioaktivní materiály pro chirurgické a dentální implantáty

Ústav skla a keramiky, VŠCHT oddělení keramiky lab. žárovzdorných materiálů vlastnosti a příprava ŽM vláknité kompozitní materiály

Ústav skla a keramiky, VŠCHT oddělení keramiky lab. inženýrské keramiky Al2O3, ZrO2 popis transportních a koloidně-chemických dějů při výrobě keramiky mech. a tepelné vlastnosti kompozitů, vliv tvaru a velikosti částic keramika s řízenou pórovitostí, vliv pórotvorných činidel dentální keramika, hydrotermální syntéza prášků

Ústav skla a keramiky, VŠCHT oddělení anorganických pojiv vývoj nových pojiv - geopolymery vývoj směsných cementů využití odpadních surovin, snižování emisí koroze betonu

Ústav skla a keramiky, VŠCHT laboratoř struktury materiálů charakterizace povrchu materiálů (optická a elektronová mikroskopie, mikroanalýza) modelování struktury skel (Molekulová dynamika) interakce skla se zářením keramické materiály pro chirurgické aplikace koloidní reologie suspenzí a past historické sklo 8

Laboratoř anorganických materiálů Společné pracoviště VŠCHT a ÚACh AVČR Fyzikálně chemické procesy při tavení skla Chování souborů částic ve sklovině Expertní systémy pro identifikaci vad ve skle Elektrochemické procesy ve sklovinách Speciální skla pro fotoniku

Ústav skla a keramiky, VŠCHT Bosna: Univerzitet u Sarajevu Metalurški Fakultet in Zenici Francie: ENSCI, Limoges Finsko: Ǻbo Akademi, Turku Německo: TU - Bergakademie Freiberg TU - Clausthal Universität Erlangen - Nürnberg Universität Tübingen Norsko: NTNU Trondheim Rakousko: Inn Crystal Glass, Braunau Montanuniversität Leoben Plansee Holding AG, Reutte Slovinsko: Jozef Stefan Institute Ljubljana Slovensko: Trenčianská Univerzita TU Košice UK: Imperial College USA: Pacific Northwest National Laboratory, Richland AWU

Ústav skla a keramiky, VŠCHT PROČ? Pro talenty všeho druhu Preparativní chemie Analytická chemie Klasická Instrumentální Fyzikální modely Fyzikálně chemické a matematické modely Pro vědce i pro praktiky, Ústav skla a keramiky

Ústav skla a keramiky, VŠCHT PROČ? II Zájem o naše absolventy Stipendia podniků i vlastního nadačního fondu

Ústav skla a keramiky, VŠCHT Bakalářské studium (Bc.) Aplikovaná chemie a materiály Chemie a technologie materiálů Chemie materiálů pro automobilový průmysl Syntéza a výroba léčiv Konzervování-restaurování objektů kulturního dědictví – umělecko-řemeslných děl Konzervování-restaurování umělecko-řemeslných děl ze skla a keramiky – 4 roky, talentové zkoušky Technologie konzervování a restaurování KAM?

Ústav skla a keramiky, VŠCHT Magisterské studium (Ing.) Chemie materiálů a materiálové inženýrství Anorganické nekovové materiály Syntéza a výroba léčiv Technologie konzervování a restaurování Doktorské studium (Ph.D.) Chemie a technologie materiálů Chemie a technologie anorganických materiálů

Ústav skla a keramiky, VŠCHT www.usk.cz Dny otevřených dveří 19.-20.11.