Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
Základní škola v Jičíněvsi byla postavena v roce Ve školní kronice jsou zaznamenávány události od roku Školní události jsou v kronice pravidelně.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Sociální služby SOZ.
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Základy sportovního tréninku mládeže
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Klientská prezentace Anna Tomanová 3.ročník bc
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
Vysoké mýto.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Prezentace Prezentace Sportareálu Pod Lipou ROUDNICE n/L. ROUDNICE n/L. Autor prezentace: Jan Franěk Použitá fota : Jan Franěk profes.fotog.-David.
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
střední odborná škola služeb
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
Sociální a komunitní práce v sociálně vyloučených (nejen) romských lokalitách v Karlovarském kraji Romská problematika, zkušenosti z Čech a Slovenska ,
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_VkZ.8.15-Látky poškozující zdraví název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví -
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
Sdružení Podané ruce, o.s.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Komunitní a otevřená škola
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Projekt dětská skupina MOTÝL
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Organizační formy práce v tělesné výchově
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Krajský Fotbalový Svaz Vysočina
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011 Realizátor: Český západ o.s. Dobrá Voda 8, 364 01 Toužim Tel.: (+420) 724 732 247 E-mail: info@cesky-zapad.cz www.cesky-zapad.cz

V rámci projektu Můžeme i tančit realizuje Český západ o.s. pro děti z Dobré Vody tyto aktivity: Odpolední klub v Toužimi Taneční kroužek Keramický kroužek Fotbal Výlety Návštěva divadla Návštěva bazénu Taneční festival v Teplé

ODPOLEDNÍ KLUB V TOUŽIMI Odpolední klub v Toužimi je koncipován jako nízkoprahové zařízení, jehož hlavním cílem je umožnit dětem ze sociálně vyloučené romské komunity v Dobré Vodě u Toužimi smysluplně využít volný čas, zhruba dvou hodin, po skončení školy do doby odjezdu autobusu do Dobré Vody. Klub je určen pro 10-15 dětí ve věku 9-16 let. Tyto děti nevyužívají nabídky kroužků ve školách, protože jsou omezeny odjezdem autobusu do Dobré Vody a ekonomickou situací rodin. Odpolední klub se nachází v blízkosti školy. Odpolední klub nabízí dětem bezpečný prostor a snižuje tak riziko vzniku negativního chování, např. bezcílné potulování po městě. Klub je vybaven jednoduchými výtvarnými pomůckami, stolními hrami, děti zde mají možnost poslouchat písničky nebo si povídat. Asistenti v Odpoledním klubu mají pro děti připravený program, děti si zde mohou napsat i domácí úkoly a nakupují si a připravují si vlastními silami svačinu. V rodinách z Dobré Vody jsou časté špatné stravovací návyky a děti často nemají zaplacené obědě a mnohdy nenosí ani svačinu.

KERAMICKÝ KROUŽEK jedná se o pravidelnou každotýdenní aktivity, zaměřenou na tvořivou činnost. Práce s hlínou je velmi důležitým arteterapeutickým prvkem. Práce s hlínou u dětí stimuluje tvořivost a představivost, napomáhá k rozvoji pohybových dovedností prstů, které děti uplatní například při zvládání psaní.

FOTBAL A FLORBAL jedná se o pravidelnou aktivitu chlapců z Dobré vody, která je realizována každé dva týdny a pravidelně se střídá fotbal a florbal. jedná se o oblíbené sportovní vyžití, kde se chlapci smysluplně zbaví nahromaděné energie a učí se základům fair play.

TANEČNÍ KROUŽEK je realizován pravidelně jednou za dva týdny, učí děti pravidelnosti a motivuje je k dobrému výkonu, protože výstupem tanečních kroužků jsou vystoupení na veřejných akcích a každoročním vyvrcholením této snahy bude účast na festivalu romských tanečních souborů. V rámci kroužku se děti a mladí lidé učí vnímat rytmus, pohybovat se a pracovat s tělem. Kroužek je zaměřen především na klasické tance, tance snoubící "cikánský" element, latinsko- americké tance, přesto budou děti poznávat i moderní trendy v tanci a taneční styly, které jsou mezi mládeží v současné době populární (hip-hop atp.)

OSLAVY A TÉMATICKÉ BESEDY Mikulášská besídka Putování k živému Betlému

VÝLETY, VÝSTAVY A SPORTOVNÍ AKCE Proto, aby se děti z Dobré Vody mohly vyvíjet stejně jako jejich vrstevníci, měly by prožívat i podobné zážitky. Rádi bychom umožnily dětem, aby v průběhu celého roku navštívili alespoň jednou měsíčně nějakou akci nebo aktivity díky kterým by se dostanou do kontaktu s vrstevníky mimo komunitu, setkají se s kulturou nebo se vydají na výlet za kulturně-historickými památkami. V rámci projektu bude uspořádáno minimálně 12 aktivit jako je návštěva plaveckého bazénu, kina, divadla nebo zámku.