Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA 2012 20. září 2012 od 13 hodin Velké kolegium Ministerstva dopravy ČR Mediální partneři : www.volnacesta.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní politika na léta 2005 – 2013 Dopravní politika je základním strategickým dokumentem pro sektor dopravy a deklaruje, co stát a jeho exekutiva v.
Advertisements

Logistické náklady Ivan Gros
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Mezinárodní námořní kontejnerová přeprava se zaměřením na relaci Asie – Evropa Martin Zeman DLO3.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Záznam o praxi vykonávané od do Vypracovala : Monika Veselská.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Strategie rozvoje letiště Leoše Janáčka Ostrava
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
občanská koalice Nádraží v centru říjen 2006
- příspěvek ke zvýšení efektivity
Jejich současnost a budoucnost… TRAINREPORT,CDJIRIK 23.Března 2011.
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
Lidský faktor v dopravě!
Logistické investiční prostředky Ivan Gros
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Příprava nové dopravní politiky ČR
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Ing. Vladimír Fišer, Bohemiakombi Převod zboží ze silniční přepravy na železnici Květen 2008.
Rozvoj ITS pro řízení dopravy v intravilánu
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
Vliv dopravy na životní prostředí
Kombinovaná přeprava - charakteristika a rozdělení
Národní soustava kvalifikací (NSK). Co je to NSK? Národní soustava kvalifikací (NSK) je pružný a praktický nástroj, který nabízí vedle školní docházky.
„BOHEMIA EXPRESS“ Speciální servis určený pro silniční dopravce a spedice součástí evropské sítě linek kombinované dopravy spojení Lovosic s 35 nejvýznamnějšími.
Železnice a silnice, konkurenti nebo partneři ?
SOUČASNÉ OBJEMY KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY V ČR
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Statutární město Ostrava
Společenské a hospodářské prostředí. Doprava Obsah 1. Význam a postavení dopravy 2. Dopravní cesty 3. Osobní a nákladní přeprava.
Pokrok v Implementaci OP Infrastruktura Progress in implementation of OP Infrastructure stav implementace k Monitorovací výbor RPS,
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
LOGISTIKA.
Drážní společnost Kdo jsme Parta studentů, kterou zajímá železnice a městská doprava Lidi, co pro Vás RÁDI pořádají exkurze.
BOHEMIAKOMBI spol. s r.o. Opletalova Praha 1 Tel Fax Kombinovaná.
Železniční doprava Funkčnost – vize - budoucnost Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
1 Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
A NALÝZA A POTENCIÁL KOMBINOVANÉ DOPRAVY S VYUŽITÍM INTERMODÁLNÍCH NÁVĚSŮ V PODMÍNKÁCH Č ESKÉ REPUBLIKY Autor: Bc. Ondřej Mikolášik Vedoucí: doc. Ing.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: Z 8/19 Předmět: Zeměpis Ročník: 8. ročník Jméno.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY MĚST MOSTU A LITVÍNOVA PLÁN UDRŽITELNÉ MĚSTSKÉ MOBILITY VE MĚSTECH MOST A LITVÍNOV.
Společná dopravní politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná dopravní politika Důvody pro společnou politiku: Důvody pro společnou politiku: Postupující ekonomická.
ZLEPŠENÍ REALIZACE SPOJENÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU V RELACI Č.KRUMLOV – Č.BUDĚJOVICE A ZPĚT PROSTŘEDNICTVÍM MATEMATICKÝCH METOD AUTOR PRÁCE: BC. MICHAELA PEKAŘOVÁ.
Problematika dopravy na Rychnovsku
Chytrý Jihomoravský kraj ?
> Speciální projekt <
2. Ročník konference v rámci projektu Železniční doprava pro kraje
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší
Vysoká škola technická a ekonomická
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Železniční nákladní doprava v 21. století
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Fakulta dopravní ČVUT v Praze konference IDS, Žďár nad Sázavou
Vlakem z Prahy na letiště
Transkript prezentace:

Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA září 2012 od 13 hodin Velké kolegium Ministerstva dopravy ČR Mediální partneři :

Důvody vyhlášení soutěže VOLNÁ CESTA 2012 •Ocenit a propagovat kvalitní projekty, které podpoří větší využití nákladní železniční dopravy. •Napomoci ke snížení negativních dopadů nákladní silniční dopravy na životní prostředí obyvatel a bezpečnost účastníků silničního provozu.

Základní informace VOLNÁ CESTA 2012 •Vyhlášení 2. ročníku:30. března 2012 •Termín uzávěrky přihlášek: 31. května 2012 •Práce hodnotící komise: červen – srpen 2012 •Vyhodnocení soutěžních projektů: 7. září 2012 •Vyhlášení výsledků soutěže: 20. září

Hodnotící komiseVOLNÁ CESTA Předseda: Doc. Ing. Jaromír Široký, Ph.D. (Univerzita Pardubice) Ostatní členové: • Ing. Michal Drábek (Centrum pro efektivní dopravu) • Mgr. Tomáš Gremlica (Ústav pro ekopolitiku) • Tomáš Johánek (Dopravní noviny) • Petr Kašík (Svaz dopravy ČR) • Ing. Ivan Novák, CSc. (Ministerstvo dopravy ČR) • Bc. Martin Robeš (nezávislý odborník) • Ing. Michal Slavík (Ministerstvo životního prostředí ČR) • Ing. Jan Tichý, Ph.D. (České vysoké učení technické) • Daniel Žídek (Svaz měst a obcí ČR)

Představení projektů •přihlášeno 5 projektů od 5 společností •začátek realizace všech projektů během roku

Představení projektů Kontejnerové překladiště Paskov, II. etapa, 1. část Přihlašovatel: Advanced World Transport, a.s. Stavební úpravy: vlečkové kolejiště, manipulační a skladové plochy a kanalizace -veřejný přístup, koncepce transformace na veřejné logistické centrum mezinárodního dopravního významu -velké objemy a výkony převedené ze silnice na železnici

Představení projektů KOMBI CZ, kontinentální linka kombinované dopravy v relaci Duisburg – Paskov Přihlašovatel: BOHEMIAKOMBI, s.r.o. Přeprava skupiny kapsových vozů na uceleném vlaku Duisburg-Lovosice s návazností do Paskova -dlouhá přepravní trasa po ČR -snaha o získání dalších zákazníků pro kombinovanou dopravu

Představení projektů Zásobování společnosti Plzeňská teplárenská, a.s. Přihlašovatel: ČD Cargo, a.s. Zásobování teplárny dřevní štěpkou svozem od jednotlivých dodavatelů kontejnery systému INNOFREIGHT -eliminace průjezdu kamionů Plzní -kvalitní logistika a organizace přepravy

Představení projektů Intermodální vlak Brno - Rostock se silničními návěsy Přihlašovatel: ERS Railways B.V. Pravidelné přepravy silničních návěsů ucelenými vlaky -znovuzprovoznění terminálu na jižní Moravě -mladý projekt s rozvojovým potenciálem projektu i areálu

Představení projektů Zprovoznění 20 let nefunkční vlečky RUVE Přihlašovatel: Lagermax spedice a logistika s.r.o. Přeprava sběrného zboží každý všední den z Prahy do Ostravy vagóny, které se připojují k poštovnímu vlaku -příklad dobré praxe v přepravě kusových zásilek

Vítězný projekt soutěžeVOLNÁ CESTA 2012 Kontejnerové překladiště Paskov, II. etapa, 1. část Přihlašovatel: Advanced World Transport, a.s. Cena udělena za: -systematický rozvoj překladiště z vlastních finančních zdrojů -jasnou vizi do budoucna -multiplikační efekty v kombinované dopravě Stavební úpravy: vlečkové kolejiště, manipulační a skladové plochy a kanalizace

Zvláštní cena Ministerstva životního prostředí Zásobování společnosti Plzeňská teplárenská, a.s. Přihlašovatel: ČD Cargo, a.s. Cena udělena za: -ochranu před zplodinami z nákladní automobilové dopravy a -podporu využívání obnovitelné energie Zásobování teplárny dřevní štěpkou svozem od jednotlivých dodavatelů kontejnery systému INNOFREIGHT

Zvláštní cena Dopravních novin Zprovoznění 20 let nefunkční vlečky RUVE Přihlašovatel: Lagermax spedice a logistika s.r.o. Přeprava sběrného zboží každý všední den z Prahy do Ostravy vagóny, které se připojují k poštovnímu vlaku Cena udělena za: -za inovativní a vytrvalý přístup v přepravě kusových zásilek