Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Podnikání v EU Vypracoval: Lukáš Macoun
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Enterprise Europe Network (EEN) – podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Nekvalifikovaní průvodci poškozují kvalitu českého cestovního ruchu – MMR ČR.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
20 let
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Základní škola, Hradec Králové
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Proč a jak podporovat zaměstnanost v cestovním ruchu?
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce

Úspěšná spolupráce – lepší uplatnění na jednotném trhu Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR : - založen v r druhý největší zaměstnavatelský svaz v ČR, sociální partner a součást řady evropských profesních organizací - je dobrovolným a nezávislým sdružením svazů, asociací, družstev a firem podnikajících v malo/velko-obchodě, gastronomických, ubytovacích a ostatních službách cestovního ruchu - Zastupuje více než podnikatelských subjektů, vytvářejících až pracovních příležitostí. Obchod a cestovní ruch se podílí 15 % na HDP i zaměstnanosti v ČR

Úspěšná spolupráce – lepší uplatnění na jednotném trhu Začátek a obsah spolupráce s EEN (dříve EIC) : - od r dosud – Konference o rozvoji obchodu, později Retail Summit (v r již 17. ročník) - jeden ze zdrojů informací pro potřeby členů Svazu zejména v oblasti podmínek podnikání v zemích EU - zodpovídání řady nejrůznějších dotazů z řad podnikatelů v rámci Informačního místa pro podnikatele, které Svaz provozuje ve spolupráci s Hospodářskou komorou - účast na řadě odborných seminářů pořádaných Svazem a jeho členy

Úspěšná spolupráce – lepší uplatnění na jednotném trhu Požadavek na odpovědi na nejrůznější dotazy = podnět k vytvoření trvalé spolupráce ve znalostech = vytvoření odborných příruček – publikací a souvisejících CD : - Pravidla pro volný pohyb služeb a svobodu usazování v EU – rok Aktualizovaná a rozšířená pravidla pro volný pohyb služeb a svobodu usazování v EU – rok Kvalifikovaně na kvalifikace – Evropa bez bariér – rok Pravidla pro volný pohyb průvodcovských a doprovodných služeb v oblasti cestovního ruchu – rok 2009

Úspěšná spolupráce – lepší uplatnění na jednotném trhu Publikace v tištěné a elektronické podobě – zpracovány a vydány v rámci vyhlášených grantů Úřadem vlády – odborem pro informování o evropských záležitostech, publikace o průvodcovské činnosti za finanční podpory MMR. Vydání publikací bylo doprovázeno odbornými semináři a propagací v odborném i denním tisku. Publikace i CD jsou rozebrány – nejsou již k dispozici, zájem o ně předčil očekávání.

Úspěšná spolupráce – lepší uplatnění na jednotném trhu Co bylo nejdůležitější ve spolupráci EEN a SOCR ČR na tvorbě publikací ? - najít jednotlivé odborné spolupracovníky - sestavit pracovité realizační týmy - shodnout se na obsahu publikací, aby odpovídaly požadavkům a představám podnikatelů - a pak to nejdůležitější: naplnit dohodnutý obsah = nezastupitelná role odborných pracovnic EEN; jejich schopnost komunikovat v rámci EU, získat požadované informace na potřebné úrovni v rámci celé EU; jejich trpělivost a vytrvalost

Úspěšná spolupráce – lepší uplatnění na jednotném trhu Jak pokračovat v dobré spolupráci i nadále (spolupráce byla v r stvrzena i písemnou smlouvou) ? - vzájemnou informovaností o jednotlivých akcích obou partnerů a aktivní účastí na nich : konference, semináře, veletrhy aj. - najít možnosti, především finanční, jak dále společně aktualizovat již vydané publikace - pro SOCR ČR: maximálně využívat možnosti celé sítě EEN pro získávání nejrůznější aktuálních informací z oblasti podnikání ze všech zemí EU i evropského hospodářského prostoru

Úspěšná spolupráce – lepší uplatnění na jednotném trhu Rychlé a aktuální informace ze světa podnikání: - znalosti těchto informací - poznatky a přehled o tom, jaké podmínky pro podnikání i pro zaměstnání platí v jednotlivých zemích EU - rozdílnost řady evropských předpisů - informace o pravidlech uznávání kvalifikací v EU to je pro podnikatele ze všech oblastí jejich podnikání důležitý a rozhodující faktor pro jejich uplatnění a konkurenceschopnost na jednotném trhu. Činnost sítě Enterprise Europe Network v tom sehrává nezastupitelnou roli. Za členy Svazu jí za to patří maximální uznání a upřímné díky.

Úspěšná spolupráce – lepší uplatnění na jednotném trhu  Děkuji za pozornost !  Jana Kváčová