Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

Technický plán přechodu A co dál?
Černoch Michal Školoudová Lenka
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
Nová zpravodajská televize. Analogová TV se loučí Digitální TV on air.
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Přístupnost informací Michal Rada Seminář Podvýboru ISVS v PSP
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Rok po ostrém startu digitálního televizního vysílání
Praha,12.červen, 2008 Konference: DIGImedia 2008.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Seminář k digitalizaci katastrálních map 26. června 2007 Ing. Karel Štencel - k úvodnímu slovu.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
Výběrové řízení (aukce) na kmitočty v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz TK ČTÚ k zahájení veřejné konzultace výběrového řízení 19. března 2012.
Audiovizuální tvorba v multimédiích HD Odbavování v ČT Ing. Jakub Vaněk KIT digital Czech a.s.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Perspektivy rozvoje tematických kanálů Petr Majerik Atmedia 1.
Výsledky NetMonitoru a AdMonitoringu za červenec 2008 Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR) MEDIARESEARCH, a. s. a GEMIUS, S. A
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
SET-TOP-BOX jeden pojem, mnoho podob Jan Kálal redaktor DigiZone.cz 31. říjen 2006.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Diginovela = Restart české digitalizace.
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
Digitální televize 36ACS Lukáš Skřivánek 2006/2007.
TV trh s reklamou – nyní a potom Digimedia 2007 Květen 2007.
Vysílací síť DVB-T Nový rozsah a nová technologie pro spokojenost diváků a posluchačů v Praze, v Brně a v Ostravě 9. února 2006.
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Média a my v dnešním světě Tony Duong, 8.B Projektový den 8. dubna 2009.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Televizní vysílání v České republice
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
‹datum a čas›‹zápatí›Snímek ‹#› Digitální televizní multiplex 4 Telefónica O2 Czech republic, a.s. Prezentátor
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Český telekomunikační úřad
Role ČT v rozvoji DTT.
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Transkript prezentace:

Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT

Program Digitalizace ČT - listopad 2004 Leden 2005 – zahájení Programu Digitalizace Začal vysílat první digitální kanál ČT – ČT Zahájení pravidelného vysílání v MPX A –Praha a okolí – Brno a okolí – Ostrava a okolí ČT pokrývá okolo 80% nákladů spojených s digitálním vysíláním Začal vysílat ČT4SPORT Koncepce rozvoje digitálního vysílání v ČR RRTV přidělila šest nových licencí pro digitální vysílání NOVELA (235/2006 sb.) Mediálního zákona č.231/01Sb RRTV přidělila šest nových licencí pro digitální vysílání Soud zrušil rozhodnutí RRTV o přidělila šest nových licencí pro digitální vysílání Vydán TPP – neexistuje dohoda o jeho plnění Komerční vysílatelé TPP nepřijímají Březen 2007 – Dohoda o realizaci krizové varianty výstavby MPX1 Březen Digitalizace zemského televizního vysílání je zablokována Bez aktivního postupu státu se digitalizace mohla na několik let zcela zastavit.Z toho vyplývá aktivita MV jejímž výsledkem je společný návrh MV,MK a MPO – Diginovela schválena PSP ČR s platný od Leden ČT může zahájit realizaci krizové varianty;dokončení OBCHODNÍ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE DLE ZÁKONA Č. 513/1991 SB. POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB SOUVISEJÍCÍCH S VÝSTAVBOU A PROVOZEM MULTIPLEXU VEŘEJNÉ SLUŽBY (VYHLÁŠENÁ ) Březen 2008

Zákon 304/2007 Sb. Restart české digitalizace Digitalizace se v ČR dostala do neřešitelné situace (rozdělení kmitočtů,vydání licencí pro nové vysílatele, žaloby) - diginovela je de facto restartem digitalizace v ČR Optimální varianta vycházela z vládní koncepce a předpokládala synchronizovaný postup všech současných vysílatelů.Byla to varianta nejekonomičtější,nejrychlejší a pro diváky nejšetrnější. Nemohla však uspokojit všechny subjekty mediálního trhu a tím se stala nerealizovatelnou. Ostatní varianty již byly určeny pro různou míru krizového vývoje.Přičemž ta nejkrizovější předpokládala samostatný postup ČT. Dohoda s ČTÚ nebyla změnou strategie ČT,ale připravenou reakcí na vzniklou situaci. Optimální řešení již není k dispozici

Bez existence multipletu veřejné služby by se ČT nemohla aktivně podílet na procesu digitalizace

Klasický televizní divák Divák Využívající digitální media

T-GOVERNMENT T-Government TV Služby Neexistuje zpětný kanál Regionální info kanál Info kanál Czech point TV Celostátní Czech Point teletext MHP Super teletext Existuje zpětný kanál IPTV DVB-C DVB-S DVB-H DVB-T + modem DVB-T + broadband ON LINE Internetové služby Portál veřejné správy Czech point Internet Czech point TV

ČT1 ČT2 ČT24 ČT4Sport ČRo Remultiplexer Lokální převaděč - dokrývač Lokální/Regionální multimediální IS CzechPoint TV ČT1 ČT2 ČT24 ČT4Sport ČRo CzechPoint TV Řešení bylo testováno v reálném provozu v Praze K21 474[MHz]. Signál šířen přímo z Kavčích hor Parametry vysílání : Výkon ERP 0,2 [kW] Výkon ERP 23 [dBW] Polarizace Vertikální

Očekávaný harmonogram dalšího postupu ČT Základní cíl 95% pokrytí obyvatelstva MPX1 do konce roku 2010