Kde najdete informace o volných pracovních místech?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jindřiška Pospíšilová
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání. Vytvoření opakování rezervace.
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu Statické stránky, mapa stránek, menu a fulltextové vyhledávání.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 1. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.1.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Jak získat nové informace (nejen !) v hydrobiologii 1.Knihovna (UP, PřF UP) – fyzicky málo dostupných časopisů 2.Odebírané časopisy s on-line přístupem.
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
EBSCO Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Webové stránky AVL Webové stránky AVL www. avlcr.ic.cz www. avlcr.ic.cz.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Informační zdroje na UP Podzim Orientace ve zdrojích na UP elektronické informační zdroje elektronická knihovna časopisů (časopisy odebírané Knihovnou.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
Budování užitečného webu - nezbytná výbava městských webů. Ing. Radovan Necid starosta.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
ECONOMIA a.s. Dobrovského Praha 7 ČESKÁ REPUBLIKA Odborný časopis Moderní obec.
Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.
JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.
Ústřední knihovna FSS MU
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Ing. Veronika Dostálková MBA
On-line vyjadřování k existenci sítí
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Informace na dosah ruky
EZB – Elektronická knihovna časopisů Volně přístupné časopisy:
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Kde najdete informace o volných pracovních místech? Znáte nějaké noviny nebo webové stránky s nabídkou volných míst?

Informace jsou všude kolem nás, jejich vypovídací hodnota je však různá. Neomezujte se pouze na informace určené těm, kteří hledají zaměstnání!

Inzeráty v tisku Denní místní a regionální tisk, specializované měsíční nebo odborné publikace, mívají také stránky s názvem Zaměstnaní. (nabídky práce, hledám práci atp. ). Pro přehlednost si poznamenejte periodicitu vydání každé jednotlivé publikace. Není nutné každý titul kupovat, veřejné knihovny, stejně jako specializované poradny a poradenská pracoviště nabízejí volný přístup k nejrůznějším periodickým tiskům.

Využijte také informace z rozhlasu a televize Využijte také informace z rozhlasu a televize. Některé rozhlasové a televizní pořady jsou přímo věnovány pracovní problematice.

Vlastní informační síť I členové Vaší rodiny patří do informační sítě, stejně jako přátelé a známí, přátelé přátel, spolužáci, lektoři z různých kurzů, osoby, se kterými jste se seznámil(a) při různých příležitostech apod. Do okruhu známých patří nejenom ti, se kterými se osobně znáte, ale i všichni ti, se kterými se znají Vaši známí. Pomocí jedné osoby se seznámíte s další. Takto si svou vlastní informační síť vytváříte a udržujete. Hledat zaměstnání můžete i pomocí známých, je však nutné vycházet z reálných možností a z kontaktů těchto osob.

Vlastní informační síť Jde o to najít správné lidi, kteří by Vás mohli informovat, kteří by mohli o Vaší situaci promluvit dále a pomohli by tak dalším novým kontaktům. Tyto osoby by Vám pomohly dostat se do tzv. nezveřejněných informací o pracovních možnostech - do nezveřejněného trhu práce.

Úřad Práce Úřad práce Teplice aktuálně eviduje ??? nabídek práce. Jejich podrobné členění naleznete na stránce nabídka práce. Pro nalezení volného místa můžete využít i pokročilého vyhledávání. Kromě již zmíněních pracovních nabídek, se také můžete seznámit s úředními hodinami Úřadu práce ve vašem městě. V kontaktech lze poté nalézt adresu úřadu práce, podrobnou mapu a rovněž jsou zde uvedeny veškeré dostupné kontakty na pracovníky Úřadu práce

Sledování webových stránek Jsou dva způsoby jak hledat hlášená pracovní místa na webových stránkách: můžete hledat podle webových stránek jednotlivých podniků nebo hledat stránky, které nabízejí různé pracovní příležitosti. Podniky často nezveřejňují vyčerpávající informace o hledaných pracovních silách a o nabídce volných pracovních míst. Je vhodné si tyto informace osobně doplnit. Na webových stránkách, které nabízejí volná pracovní místa, se také objevuje nabídka s možností předplatit si zasílání aktuální informace na určitou elektronickou adresu. Po upřesnění okruhu zájmů a termínů pak budete dostávat pravidelně nabídky, které by mohly být pro Vás zajímavé.

Seznam webů www.jobs.cz www.prace.cz www.majora.cz www.careerjet.cz www.easy-prace.cz www.cvonline.cz www.jobpilot.cz www.vypracujse.cz www.prace-rychle.cz www.profesia.cz www.europa.eu/eures

Účast na fórech a prezentacích firem, podniků a škol Umožňuje získat informace o činnostech podniků a zároveň získat kontakt na osoby, kterým můžete poslat svou nabídku.