Konference Asociace aktivních škol

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ECVET v Programu celoživotního učení
Seminář k PISA 2012 RNDr. Jana Palečková
Testy pro testování žáků 5. a 9. tříd 2012
PISA 2012 – oblast řešení problémů
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Autoevaluace z pohledu České školní inspekce
Hodnocení škol a školských zařízení
Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v České republice RNDr. Bc. Pavel Faltýsek Praha,
Příprava a realizace PISA 2015
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Šetření čtenářské gramotnosti
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Možnosti hodnocení ředitelů škol
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využití výsledků PISA ve školách PhDr. Josef Basl, Ph.D., Mgr. Radek Blažek Oddělení zjišťování výsledků vzdělávání.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
vlastní hodnocení školy
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Metodika šetření PISA PhDr. Josef Basl, Ph.D.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Kvalitní škola – kritéria a indikátory hodnocení
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Model kvalitní školy Mgr. Tomáš Zatloukal PhDr. Ondřej Andrys, MAE
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
Mezinárodní šetření a jejich místo v činnostech České školní inspekce Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Závěrečná konference projektu Kompetence.
Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Rožnov pod Radhoštěm
2007 Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol ve dnech 17. – 19. října 2007  Hlavní úkoly ČŠI ve školním roce 2007/2008  Dotazy k ISO,
Česká školní inspekce jako klíčový úřad státní správy ve školství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta managementu a ekonomiky, Ústav regionálního.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Kvalita a efektivita počátečního vzdělávání ve školním roce 2015/2016
Podpora strategické práce ve veřejné správě
PhDr. Ondřej Andrys, MAE náměstek ústředního školního inspektora
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Budování kapacit pro rozvoj škol II
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Výzva k předkládání žádostí
Komplexní systém hodnocení
Závěrečná konference projektu
Mgr. Milan Rambousek ředitel Libereckého inspektorátu
Klíčová role zástupce ředitele při zkvalitňování pedagogického vedení školy Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Praha,
První zkušenosti s evaluací
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Konference Asociace aktivních škol PhDr. Ondřej Andrys, MAE náměstek ústředního školního inspektora pro inspekční činnost Gymnázium Jana Nerudy Praha, 15.11.2013

změna ve vedení ČŠI úpravy v taktice inspekční činnosti, v její organizaci a způsobu provádění Koncepční záměry inspekční činnosti ČŠI na období 2014 - 2020

Vize ČŠI kompetentní a důvěryhodná instituce, poskytující spolehlivé informace o stavu vzdělávání v České republice, kvalitní zpětnou vazbu a podílející se na zvyšování kvality vzdělávání ve školách a školských zařízeních hodnotově orientovaný správní úřad poskytující věrohodné a spolehlivé informace o stavu vzdělávání v České republice, akcent na transparentnost, nestrannost, objektivitu a vzájemný respekt

Úpravy v taktice inspekční činnosti umenšení významu formálních kontrol ve prospěch hodnocení procesů metodická podpora škol v podobě vzdělávacího auditu s analýzou silných i slabých stránek konkrétní školy a návrhy opatření a/nebo doporučení vyhledávání a identifikace úspěšných škol a příkladů dobré praxe zefektivňování výkonu inspekční činnosti (organizace, taktika, nástroje inspekční činnosti, využitelnost výstupů) včetně nastavení a realizace pevného šestiletého inspekčního cyklu prezentace inspekčních výstupů v rámci školy

Úpravy v taktice inspekční činnosti rozhovory s učitelem po každé hospitované hodině propojení externího a vlastního hodnocení školy realizace výběrových šetření ve školách, které v daném školním roce procházejí komplexním inspekčním hodnocením využívání dat získaných z mezinárodních šetření a jejich propojování s vlastní inspekční činností, sekundární analýzy dat z mezinárodních šetření úprava Inspekčního a kontrolního řádu ČŠI a vzorů inspekční zprávy a protokolu o kontrole

Nové nástroje ve prospěch škol nástroje (včetně úloh) využitelné školami, rodiči a žáky k formativnímu hodnocení nástroje (včetně úloh) pro hodnocení úrovně podpory rozvoje gramotností nástroje umožňující zohlednit socioekonomické zázemí jednotlivých žáků i celých škol elektronický systém pro ověřování výsledků žáků (školní a domácí testování)

Spolupráce s partnery přizvané osoby dle školského zákona spolupráce se zřizovateli spolupráce s odbornými školskými asociacemi spolupráce s akademickou sférou spolupráce s dalšími orgány veřejné správy spolupráce s NGO

Děkuji za pozornost PhDr. Ondřej Andrys, MAE náměstek ústředního školního inspektora pro inspekční činnost Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37 150 21 Praha 5 www.csicr.cz tel. +420 251 023 309 e-mail: ondrej.andrys@csicr.cz