„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Komise pro mezinárodní spolupráci a orální dějiny při MÚ Praha-Vinoř připravuje II. MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR NA DVOŘE RUDOLFA II.
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Zpráva o aktivitách a výsledcích projektu Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Liberec Šamánkova 500/8 Ing. Ludmila Krabsová.
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
GFPS-CZ Stipendiaten WS 2009/10 Paulina Bocheńska Zuzana Koutná Tim Zosel Organizace pro studentskou a kulturní vým ě nu ve st ř ední a východní Evrop.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Space Four Charakteristika Harmonogram Úlohy Republikové finále Space camp – Německo a Belgie.
Letní tábor Topoly 2009.
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Pedagogika volného času II Vladimír Jůva
Týden Vojty Machaly.
 Projekt je samostatná práce frekventanta kurzu – součást absolvence kurzu  Každý frekventant samostatně vymyslí, naplánuje, zrealizuje a zhodnotí:
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
VILLA REAL DE SANTO ANTONIO Portugalsko Cesta: - odjezd z LBC 14:00 (autobusem) -p ř íjezd do Prahy 15:10 - odjezd z Prahy v 17:15 vlakem,
Rotary Exchange Columbus, Wisconsin Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
S RAZ DOROSTU NA OKRESE K OLÍN aneb i dorost má svoji kategorii.
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
Pády a koncovky: Cases & Endings Adjust the words between slash marks to fit their contexts, using the appropriate case endings. Vzor: Co budeš dělat o.
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Books Online projekt v Knihovně Kroměřížska David Zapletal.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Learning English during summer? Martina Guzova 12 May 2011.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Vývoj člověka Ontogeneze.
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
„Máme tady jenom pět chlebů a dvě ryby." Ježíš řekl: „Přineste mi je sem." Společná modlitba Lidé, kterým jsi pomohl, ti možná nebudou vděční. Nevadí pomáhej.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
TÁBOR ….
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
MÝMA OČIMA Summer Camp / jazykový tábor Pavel Dvořák student tercie.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
HRAJME SI S DĚTMI! Martin BACH. ASOCIACE HERNÍHO PRŮMYSLU.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Transkript prezentace:

„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV

CISV je ojedinělá, nezávislá, nepolitická, od náboženských ideologií zcela oddělená, nevýdělečná a dobrovolnická organizace, která každoročně umožňuje mnoha dětem a mladým lidem poznat nové přátele, navázat kontakty na mezinárodní úrovni a nahlédnout pod pokličku vzdálených kultur. Organizace byla založena roku 1950 americkou psycholožkou Dr. Doris T. Allen, působící na univerzitě v Cincinnati, která tak reagovala na hrůzy nedávno skončené druhé světové války. Dr.Allen se domnívala, že právě výchovnou cestou lze v budoucnu obdobným agresím předejít. Přátelství z dětství může bezpochyby ovlivnit postoj jedince v dospělosti. Národní asociace CISV lze dnes nalézt ve více než sedmdesáti zemích světa.

PROGRAMY Village – 11 let, 4týdenní mezinárodní tábor, 2 holky a 2 kluci + vedoucí, 13 zemí Interchange – 12-15 let, výměna s dětmi z druhé země (6 dětí a dva vedoucí z každé země) Summer Camp – 14-15 let, 3týdenní mezinárodní tábor, 2 holky a 2 kluci + vedoucí, 9 zemí Seminar camp – 17-18 let, 3týdenní camp, spolupráce s NGO JC – 16-17 let-mladší vedoucí na Village Vedoucí – 21+, všechny programy JB – 15-25 let, celoroční práce, projetky, spolupráce s NGOs…

1. Village, Summer camp, Seminar camp Jak probíhají letní tábory? 1. Village, Summer camp, Seminar camp - hry: seznamovací, na poznání cizích kultur, sportovní, komunikační… - národní večery: - děti připravují pro ostatní delegace - tance, písničky, fotky, videa, jídla - výlety: děti jedou 3x na výlet – prohlídky města, nákupy, muzea… - komunikace v AJ

2. Interchange - 2-3 týdny v každé zemi - děti spí v rodinách - přes den – společný program (hry, bazén, výlety, sportovní odpoledne, návštěvy historických památek, grilování, …) - program ve své zemi plánují vedoucí za pomoci rodičů dětí - děti poznají kulturu, zemi, život v rodinách - 5 dní – minicamp ( všechny děti dohromady bydlí pět dní v táboře )

PROČ? kamarádi z celého světa zlepšení znalosti AJ nové poznatky o jiných kulturách tolerance odlišných kultur zábava celoroční aktivita na národní úrovni

VÝBĚR DĚTÍ Požadujeme: - základní znalost AJ odpovídající věk aktivitu v průběhu roku samostatnost

VEDOUCÍ na programech pro děti od 11 do 15 let je přítomen vždy 1 vedoucí pro delegaci ze své země vedoucí musí splňovat tyto požadavky: - 21 let a více - znalost AJ - kladný vztah k dětem a jiným kulturám - organizační schopnosti - trestní bezúhonost - vedoucí dělá svoji práci dobrovolně – nedostává honorář, ale jsou mu hrazeny cestovní výdaje

JB 15- 25 let NJRs – vedoucí JB spolupráce s NGOs celoroční aktivity plánování her pro děti příští rok: - spolupráce s Asistencí - organizace EEWS - JB víkendy - nábor nových lidí workshopy - české - mezinárodní

www.cisv.cz www.cisv.org http://www.ijb.cisv.org/mwiki/index.php/Aloha !!PŘIJĎTE MEZI NÁS!! Kontakt: - Anežka Gottliebová - ines@post.cz, Míša Grochová – michaela.gr@seznam.cz, 766/737313 Honza Faltys - faldimor@gmail.com, 603/546473